×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Cele mai importante „travel trends” in 2015

Ti-amintesti cand stateai la coada pentru check-in ca sa-ti iei biletul de imbarcare? Cand un apel in strainatate inseamna taxe exorbitante (traiasca Skype) sau cand asteptai taxiul in strada si-l opreai facand semn cu mana? Probabil acum iti par antichitati si asta pentru ca, anual, industria de turism evolueaza. Companiile de travel ofera solutii inovatoare la problemele cu care ne confruntam pe trasee, iar smartphone-urile au ajuns sa ne fie navigatoare, portofele, traducatoare, manageri de intinerarii si chiar agenti de travel pentru rezervari. Cu toate acestea, 2015 vine cu noi travel trends, care ne usureaza si mai mult modul de a calatori prin lume.

Aeroporturile iti vor urmari fiecare miscare
Daca telefonul incepe sa-ti bazaie cand esti intr-un aeroport, ar putea fi alerta specifica locatiei, activata de balizele din apropiere dotate cu senzori Bluetooth de slaba frecventa, care-ti va spune care exchange ofera cel mai bun deal, cate minute iti va lua sa ajungi la poarta de imbarcare si multe alte tipsuri folositoare. Tehnologia este deja folosita in aeroporturile San Francisco si Amsterdam.

Noi rute deasupra marilor
Cea mai recenta cale spre Sydney este prin intermediul Qantas A380 din Dallas, cel mai lung zbor din lume, la 8.500 de mile, care dureaza aproximativ 16 ore. Este unul dintre multele noi zboruri lansate de transportatorii internationali de top, care incearca constant sa faca zborurile lungi cat mai confortabile. Mai jos, gasesti traseele noastre preferate aparute in 2014 si 2015:

Cathay Pacific: din Boston spre Hong Kong
Emirates: din Chicago spre Dubai; din Boston spre Dubai
Etihad: San Francisco spre Abu Dhabi; Los Angeles spre Abu Dhabi; Dallas-Fort Worth spre Abu Dhabi
Finair: Miami spre Helsinki
Hainan Airlines: Boston spre Beijing
Icelandair: Portland spre Reykjavik
Japan Airlines: Los Angeles spre Osaka
Korean Air: Houston spre Seoul
Qantas: Dallas-Fort Worth spre Sydney
Qatar Airways: Miami spre Doha; Dallas-Fort Worth spre Doha; Philadelphia spre Doha
Turkish Airlines: San Francisco spre Istanbul.

Telefonul iti va deveni portofel
Promovat de Google si cimentat de Apple Pay, tranzactiile mobile sunt pe cale sa devina noua normalitate. Sincronizeaza-ti cardurile de credit si de debit cu Google Wallet (pentru Android) sau Apple Passbook (iOS) si-ti vei putea cumpara lucruri plasand ecranul telefonului in fata unui senzor de checkout. Privind o pagina de Uber, vei vedea ca un numar tot mai mare de aplicatii de travel, ca Airbnb si OpenTable, ofera acum tranzactii digitale care fac direct legatura cu cartela telefonului.

O noua generatie de scaune
In semn ca premium economy este hotarat sa ramana, compania Singapore Airlines - care stabileste un alt high level prin facilitatile ei - a confirmat ca introduce in 2015 asa-numita clasa a patra de locuri. Lufthansa si Finnair au lansat-o recent pe a lor, in timp ce Japonia Airlines si-a restructurat complet versiunea de scaune. Rezultatul este usor de observat: tarife prietenoase asociate cu avantaje si facilitati in stil business, inclusiv spatiu mai mare pentru picioare, mese bune, separatoare de confidentialitate, precum si acces la lounge in aeroport.

Imbarcare si mai lejera
De anul acesta, Boeing mareste compartimentele bagajelor din avion si le coboara cu 5 centrimetri, pentru a miscora efortul pasagerilor. Compania a lansat sistemul pentru eficientizarea procesului de imbarcare cu noile sale Space Bins pentru avioanele 737, care vor aparea in 2015 pe zborurile Alaska Airlines. Aceste compartimente pot stoca pana la 171 de articole - o crestere enorma, de 49 la suta din capacitatea curenta. Mai mult, compartimentele vor fi mai joase cu aproximativ 5 centimetri, pentru introducerea mai usoara a bagajelor. Eficientizare pe linie si confort sporit pentru pasageri. Doua beneficii intr-un singur travel trend.
Gina Rotaru

Rezerva acum!