×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Chic & low cost! Bodrum sau St.Tropez-ul turcesc

Daca te gandesti ca n-ai nicio sansa sa mergi vara asta intr-o vacanta low cost, gresesti. Oricat de mic ti-ar fi bugetul, exista o destinatie in care te poti relaxa si te poti bucura de toate deliciile verii: mare, soare si nisip fin. Iar una dintre ele, este Bodrum, poreclita si St. Tropez-ul rivierei turcesti. In timp ce, in unele tari, preturile au crescut incet si sigur, o vacanta low-cost in Bodrum este identica sau poate chiar mai ieftina decat in anii precedenti. Si-atunci, nici nu-i de mirare ca, vara trecuta, statiunea a fost una dintre cele mai dorite destinatii de vacanta low-cost. Asadar, nu-ti pierde speranta unei vacante si ia drumul Turciei, in directia Bodrum.

Minuni antice si lipici la celebritati
Bodrum este o statiune cu clasa si, totodata, o destinatie de vacanta low-cost. Se intinde pe faimoasa coasta turcoaz ce i-a ademenit pe Mark Antony si Cleopatra si are unele dintre putinele atractii existente in zona mediteraneana, ce ilustreaza o istorie ce dateaza din jurul anilor 1500 i.Hr - cea mai impresionanta fiind una dintre cele sapte minuni ale lumii antice: Halicarnas, mormantul regelui Mausolus. Monumentul, bogat ornamentat, trebuie sa fi fost incredibil de masiv in lumea antica, avand peste 40 de metri inaltime si fiind ornat cu o sculptura a regelui si a reginei. Monumentul a fost atat de spectaculos, incat a creat prin numele sau un nou cuvant: mausoleu.

In concurs cu Mykonos
Pe langa istoria sa bogata, statiunea se mandreste si cu o selectie variata de hoteluri si restaurante fine, care mai pot fi comparate doar cu cele de pe faimoasa insula greceasca Mykonos. Si, cu toate ca atrage ultra-bogatii lumii, inclusiv miliardari din Orientul Mijlociu si roialitati din Arabia, statiunea ramane o destinatie de vacanta pentru oricine si la orice buget. Exista o multime de vacante low-cost in Bodrum. Iar odata ajuns aici, descoperi un alt sens al distractiei. Vechiul se transforma in nou.

Discoteca pe catamaran
Celebrul Halikarnas, la capatul estic al Cumhuriyet Caddesi, este locul unde, weekend de weekend, petrecaretii se aduna pe ringul de dans, intr-un spatiu exterior mamut cat pentru 5.000 de persoane. Tot aici, ai parte si de un spectacol impresionant de lasere si de o fantana de 15 metri, ilumitata. Este locul in care, noaptea, totul prinde culoare. Printre cele mai mari cluburi ale statiuni este Bodrum Club, gazduit pe un catamaran cu o capacitate de 2.000 de persoane, care navigheaza in fiecare noapte intre 1:00 si 5:00 dimineata. Daca optezi pentru el, asigura-te ca n-ai rau de mare si ca poti dansa „pe val”. Alege-ti pantofii in functie de echilibru.

Plaje late, resorturi cochete
Turcia este cunoscuta pentru aglomeratia din bazaruri, pentru pietele colorate si pentru plajele late, atent amenajate. Ei bine, Bodrum nu iese prea tare din tipare, insa are o particularitate remarcabila. Plajele orasului sunt linistite, iar resorturile nu sunt lungi, ci mici si cochete, aparute in jurul unor golfuri incantatoare. Aici vei gasi o multime de locuri pasnice si virgine, precum micul sat de pescuit Gumusluk, la 12 kilometri vest de Bodrum. Un alt plus este faptul ca, in ciuda promovarii ca destinatie de vacanta low-cost, hotelierii din Bodrum au muncit din greu pentru a atrage familii, iar astazi exista multe cluburi si atractii prietenoase pentru copii.

Iar daca esti dornic de si mai multa explorare, porneste in drumetii prin livezi naturale de citrice, mori de vant si sate abandonate sau alege o excursie spre siturile Efes si Afrodisia. Vei fi surprins sa descoperi cat de aproape esti si de insulele grecesti. In special de Kos, aflata la doar 8 kilometri cu barca. Asadar, iata o destinatie de vacanta low-cost in care-i imposibil sa te plictisesti.
Gina Rotaru

Rezerva acum!