×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Shopping, rasfat si negot! Vacanta in Kusadasi

Rasfat culinar, terapii corporale, relaxare pe plaja, shopping intensiv si drumetii prin arii protejate de lege... pe scurt, 10 zile de vacanta in Kusadasi. Vara se apropie cu pasi repezi, iar planurile de vacanta incep sa prinda contur. Deja ne imaginam pe sezlong, intr-un restaurant de pe malul marii sau escaladand valurile intr-o sesiune de surf. Si unde le putem face pe toate daca nu intr-o vacanta in Kusadasi, orasul si statiunea cu atractii si distractii la tot pasul.

Kusadasi este locul in care descoperi incantarea negotului, entuziasmul petrecerilor traditionale, mangaierea bailor turcesti si frumusetea ariilor naturale protejate prin lege. Pe scurt, este una dintre cele mai cautate destinatii de litoral din Turcia, care s-a remarcat prin numeroase bogatii ale antichitatii, ca Efes, vestigii religioase, precum Casa Fecioarei Maria, si minuni ale naturii, ca Pamukkale. 10 zile de vacanta in Kusadasi nu-ti vor fi niciodata de ajuns, astfel ca, profita de fiecare minut si vezi cate putin din fiecare atractie si distractie in parte. Iata top atractii si distractii, care sa-ti faca vacanta in Kusadasi, pe cat de confortabila, pe atat de distractiva.

Plaje
Fa plaja, bronzeaza-te si savureaza un cocktail pe sezlong. Nu e o pierdere de vreme, ci mai degraba o relaxare a mintii. Iar daca esti mai energic din fire, consuma-ti energia cu sporturi nautice. Ai centre si oferte din plin. Mergi pe plaja Ladies Beach („Kadinlar Plaji” in limba greaca), una dintre cele mai bune din Kusadasi, recomandate pentru familii cu copii, apoi testeaza plajele Pamucak si Yilanci Burnu. Vei simti frumusetea si rasfatul verii.

Grand Bazar, Orient Bazar si Kusadasi Bazar
Mergi la shopping. Ai o gramada de piete, buticuri si centre comerciale in care gasesti tot ce-ti poti imagina, la preturi mici. Unde mai pui ca, oricat de mici ar fi preturile afisate, tot mai posti negocia. Aloca-ti o zi din vacanta in Kusadasi pentru vizitele la Grand Bazar, Orient Bazar si Kusadasi Bazar si doua dimineti (vinerea si miercurea) sa vizitezi piata de legume si haine din oras. Vei trece de la condimente, la mancaruri stradale si, inevitabil, la textile si bijuterii turcesti handmade.

Adaland, Aquafantasy si Longbeach Aquaresort
Cele trei mari waterparkuri de explorat in vacanta in Kusadasi. Daca nu pe toate, macar pe unul dintre ele. Adaland este cel mai mare waterpark din Europa, aflat la 4 kilometri de Kusadasi, Longbeach Aquaresort este la 5 kilometri sud de oras si Aquafantasy, la 6 kilometri. Programul lor este intre 09:00 - 18:00, in sezonul de vara.

Parcul National Dilek sau Milli Park
Multi nu-i dau importanta si nu-si fac timp sa-l viziteze. E pacat. Milli Park o zona protejata, cu multe sprecii de plante si pasari, unde, in fiecare weekend, se organizeaza activitati pentru copii si adulti, precum drumetii, alpinism, ciclism montan, safari cu cai, plimbari culturale, excursii botanice si tururi de prezentare a pasarilor. Intrarea te costa 3 lire turcesti (un euro) de persoana daca intri in parc pe jos, 10 lire turcesti (3.50 euro) daca intri cu masina si 6 lire turcesti (2 euro) daca vii cu motocicleta, iar pretul activitatilor variaza intre 30 si 50 de euro, in functie ceea ce vrei. Parcul Milli este la 28 de kilometri de Kusadasi, intre statiunile Guzelcamli si Doganbey.

Iar daca-ti mai raman zile si ai chef de aventura, mergi la Pestera lui Zeus, aflata la un kilometru de intrarea in Parcul Mili, viziteaza Selcuk, un orasel la 20 de kilometri de Kusadasi, unde gasesti ultima coloana a templului lui Artemis si in apropierea caruia se afla si celebra cetate antica Efes, apoi relaxeaza-te intr-o croaziera spre Samos. Nu te agita sa le vezi pe toate intr-un singur sejur. Oboseala alergaturii te va face sa pierzi din farmecul trait intr-o vacanta in Kusadasi.
Gina Rotaru

Rezerva acum!