Top tips! Ce să nu faci într-o vacanță în Paris

Ziua îndrăgostiților sau nu, orice perioada este bună pentru o vacanță ieftină în Paris. Orașul în care să te plimbi pe Champs Elysee, să traversezi podul „dorințelor” (Pont Marie), să simți aerul romantic și în care să te bucuri de shopping intensiv, în special în sezonul reducerilor. Însă, cum reducerile nu-s non stop, nu-ți face plaunuri pentru o vacanță ieftnă în Paris doar iarna și vara. Ai mai jos câteva oferte pentru o vacanță ieftină în Paris primavara, vara și toamna, plus o mini listă cu lucrurile pe care să NU le faci în „cel mai romantic oraș din Europa”, pentru a nu te întoarce extenuat și dezamăgit. Stai liniștit, la fiecare NU, există și o alternativă. Have fun!

1. NU… pleca în vacanță în Paris crezând că lucrurile de lux sunt ieftine
Vei fi dezamăgit. Chiar dacă te duci în sezonul reducerilor, tot nu vor fi atât de ieftine cum ai auzit. Iar brandurile franțuzești de lux, cu atât mai puțin. Ce-i drept, merită să îți iei o vacanță ieftină în Paris pentru shopping, mai ales în sezonul reducerilor, când prețurile sunt mai mici decât la noi, ținând cont de calitate. Dar dacă vrei marcă precum Chanel, atunci mai mult ca sigur că lucrurile vor fi scumpe, chiar și la reduceri.

Alternativă… periferia orașului
Ia-ți o vacanță ieftină în Paris, mergi în marile magazine și cumpără-ți haine de firmă. Reducerile sunt chiar și de 70% (și pe bune). Dacă însă vrei lucruri de calitate, dar la prețuri mai mici, optează pentru cartierele periferice și magazinele no name, unde o rochie din in de calitate poate costa 6 euro și un tricou 5 euro. Pe scurt, cu 200 de euro te poți întoarce dintr-o vacanță ieftină în Paris cu bagajul plin, dacă vrei calitate și nu ții morțiș să îți cumperi doar lucruri de firmă. Mai pe scurt, magazinele Tati (ieftin), cartierul latin, evreiesc, indian (ieftine), colina Montmartre (ieftin), galeriile Lafayette (scump).

2. NU… te îmbulzi la Mona Lisa
Oricât de mult te-ar pasiona arta, asigură această vacanță doar pentru voi doi. Peste 25.000 de persoane viziteaza Luvru în fiecare zi și, aparent, majoritatea are o pasiune pentru această pictură. Mona Lisa este mult mai mică decât cred mulți și este greu să ajungi în fața tabloului din cauza mulțimii. Iar dacă ajungi, o faci înghesuindu-te. Și-atunci, s-a cam dus romantismul. Nu crezi?

Alternativă… învinge mulțimile din Luvru
Nu spun să te înghesui și să dai din coate, ci să mergi în partea opusă maselor, pentru a descoperi celelalte 35.000 de capodopere impresionante, cum ar fi apartamentele lui Napoleon al III-lea, galeria egiptean și ruinele construcțiilor originale Louvre, ridicate ca o cetate din secolul 12. Mulțumită lui Da Vinci, multe pot fi admirate și vizitate într-o liniște deplină.

3. Nu… te avânta spre Nisa
Mai toți dornicii de aventură care-și iau o vacanță ieftină în Paris aleg să facă o escapadă în Nisa. Probabil datorită faimei. Deși este un oraș teribil de aglomerat, cu un pic de istorie și cultură și o plajă cu pietriș, Nusa nu este un oraș impresionant. Nu încercăm să-ți spulberăm imaginea perfecțiunii, însă încearcă să te reorientezi. Bucură-te de o vacanță ieftină în Paris și fă altceva! Ceva original.

Alternativă…mergi la noroc
Închide ochii și pune degetul orinde pe harta Franței (exceptând, poate, Marsilia) și vei descoperi un loc nou, probabil cu mai multe atracții și mai mult farmec decât Nisa. Merită încercat în fiecare vacanță ieftină în Paris. Nu ai ce pierde, Franța este frumoasă întru totul și fiecare coțișor al ei merită explorat.

4. Nu-ți … savura cafeaua într-un local celebru
Poate fi tentant să mergi în Café de Flore sau Les Deux Magots – locurile favorile ale Sartre și Beauvoir – sau în Café des Deux Moulins, care a avut un rol principal în filmul Amélie. Cu toate acestea, dacă la acea vreme clientela era faimoasă, singurele lucruri la ce te poți aștepta acum sunt serviciile mai slabe și prețurile duble față de orice altă cafenea pariziană. Și, până la urmă, o vacanță ieftină în Paris, nu înseamnă doar prețul biletului, ci și alegerile pe care le faci aici.

Alternativă… oprește-te la ușa alăturată
Cel mai bun lucru pentru a avea o vacanță în Paris cât se poate de romantică, este să eviți cafenelele celebre în favoarea celei de alături sau de vizavi. Veți avea o experiență identică, la prețuri mult mai rezonabile. Iar tonusul și impresiile cu care te vei întoarce acasă vor fi înzecit mai bune.

5. Nu… zbura în (sau din) Beauvais
Chiar dacă optezi pentru o vacanță ieftină în Paris, ea trebuie să fie confortabilă, romantică și neobositoare. Doar e Paris. Există zeci de locuri în apropierea Aeroportului Beauvais, dar Parisul nu este unul dintre ele. Faci aproximativ 90 de minute până în oraș (în timpul orelor de vârf), iar transportul până acolo te ajunge la aproximativ 45 de euro cu taxiul. Chiar dacă la prima vedere biletul de avion România-Beauvais pare mai ieftin, costul total cu transportul dus-întors spre și dinspre Paris se ridică la prețul unui bilet România-Charles de Gaulle. Și-atunci, unde este economia?

Alternativă… mașină închiriată sau aterizare pe Charles de Gaulle
Dacă vrei într-adevăr să ai parte de o vacanță ieftină în Paris, poți alege să aterizezi pe Beauvais, însă doar dacă îți închiriezi mașină pentru întreaga perioadă. În caz contrar, optează pentru o companie aeriană care aterizează pe Charles de Gaulle. Biletul este mai scump cu aproximativ 50-60 de euro de persoană, dar economisești banii de taxi. Unde mai pui că aeroportul are și legături mai bune cu orașul, privind transportul public, iar acesty timp de transport este cea mai bună opțiune pentru a avea per total vacanță ieftină în Paris.
Gina Rotaru

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

rezervarea biletului de avion

10 greșeli pe care le faci la rezervarea biletului de avion

Dacă obișnuiești să călătorești cu avionul, știi că, în ciuda reclamelor, găsirea unor bilete de avion ieftine este o adevărată încercare. De câte ori n-ai pățit ca nota finală a rezervării să fie dublă față de prețul aferent ofertei de pe site, care te-a și convins de altfel să faci rezervarea? Ei bine, din fericire, […]

trolere

Ușoare și rezistente. Cele mai bune trolere din 2016!

Elegante, colorate, vintage sau cu imprimeuri… Când vine vorba de trolere, lasă fashion-ul și caută necesitatea. O vacanță frumoasă începe fără greutăți, iar bagajul tău trebuie să fie cât mai light posibil. Tocmai de aceea, ți-am pregătit o listă cu trolere din 2016 (sub cinci kilograme), care să-ți facă vacanța mai ușoară. Sunt modele apărute […]

Sfaturi importante de călătorie, pe care probabil le ignori

Fii onest. Ai citit vreodată sfaturile privind siguranța în timpul călătoriilor? Puțini dintre noi au făcut-o și și mai puțini le-au respectat. Cum ne facem bagajele, cum uităm de lucrurile esențiale și serioase, care ne pot transforma vacanța într-un coșmar. Pentru a te scuti de pagini întregi cu îndrumări, ți-am selectat șapte sfaturi pe care […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 1 =