×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Top tips! Ce sa nu faci intr-o vacanta in Paris

Ziua indragostitilor sau nu, orice perioada este buna pentru o vacanta ieftina in Paris. Orasul in care sa te plimbi pe Champs Elysee, sa traversezi podul „dorintelor” (Pont Marie), sa simti aerul romantic si in care sa te bucuri de shopping intensiv, in special in sezonul reducerilor. Insa, cum reducerile nu-s non stop, nu-ti face plaunuri pentru o vacanta ieftna in Paris doar iarna si vara. Ai mai jos cateva oferte pentru o vacanta ieftina in Paris primavara, vara si toamna, plus o mini lista cu lucrurile pe care sa NU le faci in „cel mai romantic oras din Europa”, pentru a nu te intoarce extenuat si dezamagit. Stai linistit, la fiecare NU, exista si o alternativa. Have fun!

1. NU... pleca in vacanta in Paris crezand ca lucrurile de lux sunt ieftine
Vei fi dezamagit. Chiar daca te duci in sezonul reducerilor, tot nu vor fi atat de ieftine cum ai auzit. Iar brandurile frantuzesti de lux, cu atat mai putin. Ce-i drept, merita sa iti iei o vacanta ieftina in Paris pentru shopping, mai ales in sezonul reducerilor, cand preturile sunt mai mici decat la noi, tinand cont de calitate. Dar daca vrei marca precum Chanel, atunci mai mult ca sigur ca lucrurile vor fi scumpe, chiar si la reduceri.

Alternativa... periferia orasului
Ia-ti o vacanta ieftina in Paris, mergi in marile magazine si cumpara-ti haine de firma. Reducerile sunt chiar si de 70% (si pe bune). Daca insa vrei lucruri de calitate, dar la preturi mai mici, opteaza pentru cartierele periferice si magazinele no name, unde o rochie din in de calitate poate costa 6 euro si un tricou 5 euro. Pe scurt, cu 200 de euro te poti intoarce dintr-o vacanta ieftina in Paris cu bagajul plin, daca vrei calitate si nu tii mortis sa iti cumperi doar lucruri de firma. Mai pe scurt, magazinele Tati (ieftin), cartierul latin, evreiesc, indian (ieftine), colina Montmartre (ieftin), galeriile Lafayette (scump).

2. NU… te imbulzi la Mona Lisa
Oricat de mult te-ar pasiona arta, asigura aceasta vacanta doar pentru voi doi. Peste 25.000 de persoane viziteaza Luvru in fiecare zi si, aparent, majoritatea are o pasiune pentru aceasta pictura. Mona Lisa este mult mai mica decat cred multi si este greu sa ajungi in fata tabloului din cauza multimii. Iar daca ajungi, o faci inghesuindu-te. Si-atunci, s-a cam dus romantismul. Nu crezi?

Alternativa... invinge multimile din Luvru
Nu spun sa te inghesui si sa dai din coate, ci sa mergi in partea opusa maselor, pentru a descoperi celelalte 35.000 de capodopere impresionante, cum ar fi apartamentele lui Napoleon al III-lea, galeria egiptean si ruinele constructiilor originale Louvre, ridicate ca o cetate din secolul 12. Multumita lui Da Vinci, multe pot fi admirate si vizitate intr-o liniste deplina.

3. Nu… te avanta spre Nisa
Mai toti dornicii de aventura care-si iau o vacanta ieftina in Paris aleg sa faca o escapada in Nisa. Probabil datorita faimei. Desi este un oras teribil de aglomerat, cu un pic de istorie si cultura si o plaja cu pietris, Nusa nu este un oras impresionant. Nu incercam sa-ti spulberam imaginea perfectiunii, insa incearca sa te reorientezi. Bucura-te de o vacanta ieftina in Paris si fa altceva! Ceva original.

Alternativa...mergi la noroc
Inchide ochii si pune degetul orinde pe harta Frantei (exceptand, poate, Marsilia) si vei descoperi un loc nou, probabil cu mai multe atractii si mai mult farmec decat Nisa. Merita incercat in fiecare vacanta ieftina in Paris. Nu ai ce pierde, Franta este frumoasa intru totul si fiecare cotisor al ei merita explorat.

4. Nu-ti ... savura cafeaua intr-un local celebru
Poate fi tentant sa mergi in Cafe de Flore sau Les Deux Magots - locurile favorile ale Sartre si Beauvoir - sau in Cafe des Deux Moulins, care a avut un rol principal in filmul Amelie. Cu toate acestea, daca la acea vreme clientela era faimoasa, singurele lucruri la ce te poti astepta acum sunt serviciile mai slabe si preturile duble fata de orice alta cafenea pariziana. Si, pana la urma, o vacanta ieftina in Paris, nu inseamna doar pretul biletului, ci si alegerile pe care le faci aici.

Alternativa... opreste-te la usa alaturata
Cel mai bun lucru pentru a avea o vacanta in Paris cat se poate de romantica, este sa eviti cafenelele celebre in favoarea celei de alaturi sau de vizavi. Veti avea o experienta identica, la preturi mult mai rezonabile. Iar tonusul si impresiile cu care te vei intoarce acasa vor fi inzecit mai bune.

5. Nu... zbura in (sau din) Beauvais
Chiar daca optezi pentru o vacanta ieftina in Paris, ea trebuie sa fie confortabila, romantica si neobositoare. Doar e Paris. Exista zeci de locuri in apropierea Aeroportului Beauvais, dar Parisul nu este unul dintre ele. Faci aproximativ 90 de minute pana in oras (in timpul orelor de varf), iar transportul pana acolo te ajunge la aproximativ 45 de euro cu taxiul. Chiar daca la prima vedere biletul de avion Romania-Beauvais pare mai ieftin, costul total cu transportul dus-intors spre si dinspre Paris se ridica la pretul unui bilet Romania-Charles de Gaulle. Si-atunci, unde este economia?

Alternativa... masina inchiriata sau aterizare pe Charles de Gaulle
Daca vrei intr-adevar sa ai parte de o vacanta ieftina in Paris, poti alege sa aterizezi pe Beauvais, insa doar daca iti inchiriezi masina pentru intreaga perioada. In caz contrar, opteaza pentru o companie aeriana care aterizeaza pe Charles de Gaulle. Biletul este mai scump cu aproximativ 50-60 de euro de persoana, dar economisesti banii de taxi. Unde mai pui ca aeroportul are si legaturi mai bune cu orasul, privind transportul public, iar acesty timp de transport este cea mai buna optiune pentru a avea per total vacanta ieftina in Paris.
Gina Rotaru

Rezerva acum!