Cele mai uimitoare 6 insule, de care nici n-ai auzit

Românii iubesc vacanțele în insule grecești. Sunt variate, relaxante și au un iz exotic aparte, de care te poți bucura la maximum pe timp de vară. Există o varietate de insule grecești, sute la număr, pe care îți poți petrece vacanțele în liniște, departe de zumzetul turistic al verii. Însă, cum cu toții iubim varietatea, ne-am gândit să facem o listă cu cele mai bune 10 insule ale lumii de care nici nu ai auzit, printre care se află și două insule grecești. Astfel, vei putea alege după buget și preferințe o vacanță în una dintre cele mai spectaculoase insule ale lumii, despre care puțin probabil să fi auzit multă lume. Așadar, pregătește-te de vară alegându-ți o vacanță în insule grecești, braziliene, arăbești sau exotice.

Fernando De Noronha, Brazilia
Brazilienii jură că arhipelagul lor are cele mai bune plaje din țară. O țară cunoscută de altfel pentru plajele ei spectaculoase. Cu doar o linie de trafic între ele, cele 21 de insule ale Braziliei oferă zone spectaculoase de snorkeling și scuba diving, presărate cu delfini. Brazilienii sunt atât de mândri de paradisul lor bine conservat, încât ai interzis să faci plajă în unele dintre acestea. Întinderea de insule este o rezervație marină protejată și doar 240 de turiști au voie să intre deodată pe plaja Fernando De Noronha. Așadar, să nu te mire că este destul de scumpă, chiar și față de cele mai pretențioase insule grecești. Însă, merită să o vizitezi măcar o dată.

Palm Jumeirah, Dubai
Cine a vizitat câteva insule grecești, sigur visează să viziteze și arhipelagul-palmier al Dubaiului! Un loc constant aflat în „cele opt minuni ale lumii”, arhipelagul este amenajat nu doar cu plaje spectaculoase, ci și cu hoteluri, vile, magazine pretețioase și saloane lucitoare, exact ca un Beverly Hills cu un aer mult mai exotic și modern. Palm Jumeirah este una dintre cele mai noi insule ale lumii și multe dintre hotelurile ei se află încă în construcție. Tocmai de aceea, este bine să îți iei acum o mini vacanță, până să înceapă promovarea intensivă în urma căreia prețurile sigur vor sări în aer.

Lamu, Kenya
Abordabilă doar cu veliere din lemn, Lamu este o fereastră bizară spre trecut, aici măgarii fiind principala formă de transport. Există o singură mașină, un tractor și o ambulanță. Insula este un rai al vacanțelor liniștite, departe de aproape orice contact cu civilizația, cu plaje uimitoare, case cu uși bizar ornate și clădiri artizanale din corali și coji, pe post de refugiu exotic. Insula este ținută secret și ferită de asaltul turistic din cauza valurilor de atacuri ale piraților somalezi și a mișcărilor grupărilor al-Shabaab. Cu toate acestea, ea poate fi vizitată în anumite perioade, între avertimenstele lansate de autoritățile de turism. Trebuie doar să te interesezi bine înainte.

Palmyra Atoll, Oceanul Pacific
Palmyra Atoll este una dintre cele mai izolate locuri ale lumii. Este un complex de mici insule si arhipelaguri ce formează trei lagune. Este locul care te duce cu mintea la Robinson Crusoe, la comori îngropate, epave și multe alte legende bizare. Oficiul de Conservare a Naturii conduce insula ca un centru de cercetare, iar vizitatorii sunt limitați, ei fiind din categoria voluntarilor, a muncitorilor, cercetătorilor, a studenților și a donatorilor extrem de generoși. În alte cuvinte, îmbogățește-te sau intră în lumea fascinantă a stidiiului biologiei marine pentru a-i face o vizită.

Gavdos, Grecia
Formând cea mai sudică graniță a Europei, Gavdos este mai aproape de Africa decât de Atena. Cu mai puțin de 50 de locuitori, locuri gratuite de campare și legi blânde, insula atrage toate formele de hedonism. Gavdos este una dintre multele insule grecești deosebit de populare în rândul excursioniștilor, a naturaliștilor și a grupurilor de oameni de știință ruși, care speră să descopere cheia spre nemurire, construitnd chiar și un templu pentru Apollo.

Nisyros, Grecia
Nisyros este una dintre acele insule grecești considerate un adevărat paradis. Este o insulă vulganică, între Kos și Tilos, are o formă aproape rotundă și poți ajunge la ea cu vaporul din Piraeus și Kos. Un produs tradițional al Nisyros este soumada, o băutură non-alcoolică cu o aromă de migdale. Sfântul patron al insulei este Sfântul Nikitas. Exista multe biserici creștine ortodoxe pe insulă, precum și patru mănăstiri care nu sunt locuite de călugări, deși aici au loc diferite festivități. Cea mai mare manastire este cea Panagia Spiliani (Sfânta Maria din peșteră), la Mandraki. Ea este construită lângă castel medieval ridicat de cavalerii ospitalieri, care au cucerit insula in 1315. Datorită naturaleții și a istoriei sale, Nisyros este una dintre cele mai profunde insule grecești pe care să le vizitezi într-o vacanță de explorare.
Gina Rotaru

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Unde mergem in 2015: Cele mai bune destinații ale anului

Cum probabil mulți dintre voi și-au făcut deja planurile pentru vacanțele de Crăciun și Revelion, ne-am gândit să facem lista pentru anul ce vine. Nu, nu ne referim la clasica listă cu lucrurile pe care vrem să le schimbăm, ci cu locurile în care ar trebui să mergem în vacanțe. Dacă poți, mergi în toate, […]

Decembrie în Portugalia: Cu ce te vor încânta Lisabona și Madeira

Vacanța de vară este departe de a se fi terminat, însă dacă gândul îți zboară deja la planificarea unei noi aventuri, avem cea mai bună propunere pentru tine: un circuit în Portugalia, la începutul lunii decembrie. În plus, pentru că locurile sunt limitate, cu cât decizia vine mai repede, cu atât te vei putea bucura […]

Pe insula neschimbată de timp

Zile leneșe la plajă, nisipuri albe și taverne cu grădini verzi – bun venit într-o vacanță în Skiathos, insula neschimbată de timp. Deși mică, destinația are o listă lungă cu fani. Și nici nu-i de mirare. De la plaje, la mănăstiri ascunse, de la grote, la scene de film, Skiathos le întrunește pe toate. Este […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one + 8 =