×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Cum sa gasesti bilete ieftine de avion

Gasirea unor bilete ieftine de avion devine mai dificila pe zi ce trece. Chiar daca preturile par sa se micsoreze, companiile aeriene ridica costul total al zborurilor, implementand noi taxe exorbitante pentru bagaje, mese si divertisment. Astfel, cele mai multe bilete ieftine de avion nu sunt niciodata atat de iefine cum par la prima vedere, ci, pe masura inaintezi rezervarea, descoperi ca pretul initial afisat creste odata cu pasii parcursi. Procesul de cumparare al unor bilete ieftine de avion poate fi stresant, dar cu atentie si calcul poti tine costurile sub control. Iata cateva trucuri de a economisi bani pe zboruri, cu bilete ieftine de avion, gasite la cel mai bun deal posibil.

1. Cumpara cat de devreme poti. Este una dintre cele mai eficiente cai de a gasi bilete ieftine de avion. Cumparate in graba, sa zicem cu maximum o luna inainte de plecare, biletele de avion te pot costa cu sute de dolari in plus decat daca le-ai cumpara cu cateva luni in avans.

2. Evita datele din sezoanele de varf. Zborurile in zilele si in perioada apropiata sarbatorilor (in special weekenduri), cum ar fi Craciun, Revelion, Pasti, Sfanta Maria..., vor avea „bilete ieftine de avion” cu preturi cu cel putin 50% mai mari. Daca vrei sa eviti taxele mari si aeroporturile aglomerate, planuieste-ti calatoria cu cateva zile bune inainte sau dupa sarbatori. Cat despre vacante, alege date tarzii in vara. Vei fi surprins sa vezi cat de mult scad preturile. Si daca totusi trebuie sa zbori in aceste zile/perioade, alege bilete ieftine de avion ale caror plecari sunt dis de dimineata sau tarziu in noapte. Multi sunt comozi si evita orele dificile.

3. Evita intermediarii. Site-urile de travel ca Orbitz, Expedia si Travelocity sunt perfecte pentru comparatii de preturi, dar daca vrei sa cumperi bilete ieftine de avion, mergi direct la sursa. Eviti astfel taxele si comosioanele suplimentare. Site-urile de booking percep, de obicei, mici comisioane care se regasesc in pretul biletelor. Alegand sa faci rezervarea direct pe pagina companiei aeriene alese, poti economisi intre 10-20 de euro.

4. Seteaza-ti alerte de travel. Exista multe site-uri care trimit clientilor mail-uri cu noile oferte. Scrie detaliile calatoriei pe site-ul companiei aeriene pe care o preferi si acesta iti va trimite o notificare cu bilete ieftine de avion, in functie de cerintele si bugetul tau.

5. Zboruri de pe aeroporturi mici. Marile aeroporturi sunt costisitoare nu doar pentru tine, ci si pentru companii. Aterizarea si stationarea avioanelor pe anumite hub-uri obliga companiile sa scoata bani grei din buzunare. Bani care, inevitabil, se gasesc in pretul biletelor tale. Alege aeroporturile mai mici din imprejurimi si vei vedea cum pretul biletelor scade simtitor.

6. Companii aeriene low-cost. JetBlue, Tarom, RyanAir si Easyjet sunt companii aeriene low-cost, care nu au facilitati speciale, dar au bilete ieftine de avion. De obicei, aici vei gasi limite la greutatea bagajelor si reguli la rezervari, asa ca fii sigur ca imtelegi toate taxele suplimentare inainte de a cumpara.

7. Escale indelungate. Daca nu te grabesti tare sa ajungi la destinatie, opteaza pentru zboruri cu escala indelungata. Ppoti face pauza chiar si de o noapte intre zboruri, timp in care vizitezi si destinatia „de mijloc”. Zboruile directe costa suplimentar. Escala indelungata poate inseamna relaxare, noi posibilitati de explorare si bilete ieftine de avion. Priveste-o si astfel, nu doar in mod negativist.

8. Nu te tangui. Cand gasesti un adevarat deal, nu astepta seara sau ziua de maine. Cele mai multe bilete ieftine de avion dispar la minut, asa ca pune mana pe ele cum le gasesti. Astfel, vei beneficia nu doar de o vacanta pe neasteptate, ci si de bilete ieftine de avion, care iti vor permite sa cheltui mai mult decat ti-ai fi propus in timpul vacantei.

Aici gasiti zboruri charter sau zboruri low cost si last minute catre cele mai populare destinatii ale verii

Gina Rotaru


Rezerva acum!