×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Martie, luna vacantelor in Europa! Iata unde sa mergi

Martie, prima luna din primavara... luna martisorului, luna ghioceilor, luna femeilor si luna de vacante in Europa! Mai exact, cea mai buna perioada a anului in care sa strabati destinatii din Europa pe care nu credeai ca ti le poti permite! Incotro? Europa este o combinatie aparent perfecta de plaje curate, sate fermecatoare, orase istorice si natura generoasa. Cu toate astea, planificarea unor vacante in Europa poate fi coplesitoare... mai ales din cauza preturilor piperate ale unor destinatii. Preturi simtite in buzunarele turistilor de anii trecuti, dar despre care expertii de la Expedia (cea mai mare companie de travel din lume) si Airlines Reporting Corporation spun ca sunt in cadere libera. Atat de libera, incat martie si lunile ce urmeaza formeaza cea mai buna perioada in care sa optezi pentru vacante in Europa.

Top 5 - primele 5 destinatii de vacante in Europa
Preturile multor cazari s-au micsorat, iar expertii sustin ca si biletele de avion vor fi mai ieftine tinand cont de pretul in scadere la combustibil si cresterea numarului de companii aeriene low-cost. Astfel, cele mai multe vacante in Europa nu doar ca sunt mai ieftine acum, in luna martie 2015, ci vor fi si mai accesibile de-a lungul verii. Recomandat este sa-ti faci rezervare de pe acum. Vorba aceea, ce-i planuit din timp, low-cost se numeste. Unde ar trebui sa mergem in vacante in Europa? Iata primele 5 destinatii de vacante in Europa pentru anul 2015, potrivit datelor Expedia:

5. Amsterdam. Fascinatia turistilor, celebrul District al Felinarelor Rosii (Red Light District), face valva si anul acesta. Amsterdam este cunoscut drept un oras „open mind”, in care viata este intotdeauna buna iar posibilitatile de relaxare redau un nou sens expresiei „arta aranjarii vitrinelor”. Capitala olandeza este locul multuplelor posibilitati. Locul in care sa incerci celebra muffin, sa stabati zecile de muzee care mai de care mai ciudate, sa te plimbi de-a lungul Canalului „Olanda de Nord”, sa vizitezi piata de flori si sa poposesti la cafeneaua din turn, din mall-ul Kalvertoren, pentru a admira privelistea.

4. Barcelona. Metropola spaniolate asteapta cu Parcul Citadelei si Parcul Joan Miro, lucrarile lui Gaudi si arhitectura modernista, unul dintre cele mai mari muzee din lume (Fundacio Joan Miro) si cu inima gay a orasului - celebrul cartier Eixample, supranumit Gaixample.

3. Roma. Cand spui Roma, spui Colloseum, Forumul Roman, Fontana di Trevi... si enumerarea poate continua randuri intregi. Desi o destinatie destul de aglomerata pe timp de vara, Roma este visul oricarui cuplu si a oricarei familii. O destinatie plina de romantism, presarata cu istorie si cafenele clasice, pe care sa o vizitezi si de care sa te bucuri in timpul unei vacante in Europa.

2. Paris. Nu exista o perioada mai buna ca aceasta pentru a pasi pe noua podea din sticla a Turnului Eiffel si pentru a manca celebrele croissants ca un localnic. Parisul ramane in topul destinatiilor noastre preferate de vacante in Europa, cu ale sale muzee si atractii arhicunoscute, precum Castelul Versailles, Arcul de Triumf, Notre Dame, Domul Invalizilor, Bulevardul Champs-Elysees, Basilica Sacre Coeur si, fara indoiala, Cabaretul Moulin Rouge.

1. Londra, in topul preferintelor. Iubim Londra, iar anul acesta ea este destinatia perfecta de vacante in Europa, in care sa-ti faci timp de-o plimbare pe Abbey Road si de o joaca cu Garzile Palatului, care, fie vorba intre noi, niciodata nu par sa se joace cu tine, oricat de mult am insista sa ne maimutarim la ele :). Insa, pana la urma, nu distractia, amuzamentul si relaxarea sunt placerile si farmecul unei vacante in Europa?
Gina Rotaru

Rezerva acum!