×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Dalyan, unul dintre „ultimele colturi de paradis”

Crabi albastri, paturi de stuf, arbusti pitici, testoase Carretta caretta si plaje de nisip auriu... mai exact o vacanta in Marmaris, in unul dintre „ultimele colturi de paradis”: Dalyan! Multi stiu Marmaris, una dintre cele mai populare statiuni din Turcia, insa putini au auzit de Dalyan, o bijuterie de oras aflata la doar o ora si jumatate de mers cu masina de Marmaris.

Este orasul pentru care vacanta in Marmaris devine, nu doar o oportunitate de relaxare pe plaja, ci o reala sansa de explorare a lumii antice turcesti, printre ruinele Regilor din Caunos. Orasul in care ramai uimit de maretia crabilor arbastri, in care te rasfeti balacindu-te in zonele cu namol din Dalyan si raul Dalyan Cayi si pe ai caroro kilometri de plaje de nisip poti lenevi de dimineata pana seara, in imediata apropiere a iubitelor testoase Caretta-Caretta. Ce-ti mai poti dori de la o vacanta in Marmaris?

Navigatie, plaja si crabi albastri
Orasul Dalyan se afla in provincia Mugla, intre statiunile de litoral Marmaris si Fethiye, si este unul dintre cele mai intime, spectaculoase si naturale zone ale Turciei. Orasul se mandreste cu canale inguste pline de stufaris, marginite de munti stancosi, ornati cu peticeleverzi ale pinilor si aale arbustilor pitici. In ciuda frumusetii sale, orasul nu este foarte cunoscut turistic, iar acest lucru il face si mai ademenitor pentru doritorii de intimitate, naturalete si, bineinteles, confort. Ajuns in Dalyan, printr-o vacanta in Marmaris, poti vizita mormintele liciene din Kaunos, poti naviga de-a lungul raului Dalyan Cayi, iar apoi te te poti relaxa pe celebra plaja cu nisip auriu Iztuzu, in apropierea careia vei gasi si un restaurant cu peste proaspat si crabi albastri, o specialitate greu de gasit in alte statiuni turcesti.

Stramtoarea Dalyan
Oricate zile ti-ai petrece in vacanta in Marmaris, nu trebuie sa ratezi navigatia dinspre plaja Dalyan spre plaja Iztuzu. Este unul dintre cele mai fascinante trasee navigabile turcesti, care te duce printr-un labirint imens, numit labirintul Stramtorii Dalyan (pe paraul cu acelasi nume), ornat cu dealuri stancoase, mormintele de piatra sculptate si situl antic Caunos. Daca esti norocos, tot pe acest traseu ai putea zari macar cateva dintre cele 180 de specii de pasari care traiesc aici. Iar la final de drum, in fata ti se va deschide plaja Iztuzu, cu nisip auriu. Ea are 4.5 kilometri lungime, se afla la sud de orasul Dalyan, pe coasta Mediteranei, in apropiere de satul Dalyan. Poti ajunge aici si cu masina, iar traseul este la fel de pitoresc, cu vedere spre Lacul Sulungur.

Bai de namol, Izvoare Termale
Iar daca vrei tratamente corporale, imbinate cu distractie, baile de namol din Dalyan sunt adevarate minuni ale naturii. Ele fac parte din centre naturale destinate tratamentelor pentru boli de piele, probleme ale circulatiei si pentru reumatism. Pe langa acestea, exista izvoare termale cu proprietati curative, putin cunoscute turistic, dar care merita vizitate intr-o vacanta in Marmaris.

Rezerva acum!