×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Sfaturi practice pentru o vacanta reusita

In orice colt de lume ai merge, o vacanta reusita inseamna lejeritate in miscare, lipsa grijilor si mult timp de explorare. Pentru a le avea pe toate acestea, trebuie sa-ti iei cateva masuri inainte de a pleca de acasa. Tocmai de aceea, ti-am pregatit cateva sfaturi practice de calatorie, menite sa te ajute oriunde in lume, fie ca mergi in Grecia, Turcia, Spania sau Singapore.

1. Impacheteaza mai putine
Scopul unei vacante confortabile este sa cari cu tine doar un bagaj de mana. Chiar ai nevoie de doua perechi de pantofi cu toc, trei tipuri de sandale si trei genti? Ia-ti mai putine (doar strictul necesar) si vei plati mai putin la taxele pentru bagaje, mai ales daca mergi cu avionul, vei avea mai multa posibilitate de miscare si vei fi mai putin stresat.

2. Lasati ghidul de vacanta acasa
Cartile sau brosurile turistice sunt folositoare acasa, inainte de plecare. Documenteaza-te, apoi ia cu tine cateva pagini care iti par de-a dreptul importante. Tine minte, in orice destinatie ai merge, imposibil sa nu gasesti un ghid, o harta sau pe cineva care sa te indrume. Tu trebuie sa stii doar incotro vrei sa mergi ci ce anume vrei sa vizitezi.

3. Nu purta niciodata slapi in avion
Nu este un „not do” fashion, ci un sfat cat se poate de practic. Nu este recomandat sa porti slapi sau sandale la bordul unei aeronave. In cazul unei situatii de ugenta, este bine sa ai o pereche buna de incaltaminte solida, care sa-ti protejeze picioarele de caldura sau de obiectele ascutite. Stim ca nu-ti place sa te gandesti la situatii de urgenta cand vine vorba de avioane, insa intotdeauna este bine sa fii pregatit pentru orice situatie.

4. Fredoneaza incet (doar un pic)
Daca iti este frica de turbulentele din timpul zborului, incearca sa fredonezi incet o melodie placuta tie atunci cand avionul intra intr-un gol de aer. Nimeni nu va observa se faci (daca nu ridici tonul) intrucat toti vor fi preocupati de miscarea aeronavei. Suna cam nebuneste, dar faptul sa mintea ti-e in alta parte te va face sa simti mai putin turbulentele. Chiar functioneaza!

5. Alege cu grija scaunul din avion
Daca iti poti alege locul, stai departe de copii, grupuri de prieteni, persoane prea sociabile sau femei. Nu de alta, dar femeile au nevoie mai des la toaleta decat barbatii si foiala te-ar putea agita pe parcursul zborului.

6. Invata cateva cuvinte din limba natala a localnicilor
Memoreaza o mana de cuvinte din limba locala si foloseste-le fara jena. E uimitor cum doar cateva cuvinte te poate ajuta pe durata intregii vacante. Localnici au tendinta sa se imprieteneasca cu cei care au facut efortul de a le invata limba.

7. Nu schimba niciodata banii intr-un hotel
In schimb, uita-te in jurul acestuia pentru cel mai bun curs. Gaseste un card de credit / debit, care nu percepe taxe pentru achizitii in strainatate si nu vei mai avea probleme cu schimbatul banilor. Insa, cum exista si cazuri in care ai nevoie de cash, ai grija sa iti iei de acasa o suma modica.

8. Nu-ti lua cu tine (prea multi) bani cash
Toate tarile din lume au ATM-uri, deci nu este necesar sa tii in buzunare mai multi bani decat ai nevoie pentru cateva zile. La magazinele mari poti plati cu cardurile internationale, iar in pietele locale produsele nu sunt foarte scumpe, iar maruntisul este mai mult decat suficient. Astfel eviti sa porti grija banilor. E de ajuns ca trebuie sa stai cu ochii pe acte. Ele chiar sunt cele mai importante.
Gina Rotaru

Rezerva acum!