×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

YOLO! Grecii au lansat Ziua Internationala Eat a Pitogyro

Daca ai petrecut 1 Mai in Grecia, cu siguranta te-ai desfatat cu Pitogyro. Anul acesta, mai exact ieri, s-a organizat un eveniment aparte, creat pentru a sarbatori marea descoperire a pitogyro, un aliment grec, uitat de multi, care include pita, giros, tzatziki si diferite condimente. Nebunia a inceput cu cateva luni inainte de tesaloniceni, prin intermediul Facebook, unde s-a testat eventualul succes al evenimentului. Astfel, dupa mii de like-uri si comentarii primite pe pagina virtuala, in care oamenii si-au aratat dorinta de a veni in Grecia la un astfel de eveniment, „Ziua Internationala Eat a Pitogyro” a fost organizata si putem spune ca a avut un succes urias.

3 mai in Salonic
Ziua Internationala Eat a Pitogyro a fost organizata in data de 3 mai in Salonic, iar in cadrul evenimentului toti participantii au mancat, ce altceva daca nu pitogyro. „Acest eveniment a fost creat pentru a onora marea descoperire a pitogyro. Mananca giros, deoarece YOLO (traiesti o singura data)”, au scris organizatorii evenimentului de pe pagina lor de Facebook. Cu toate acestea, nici aici nu s-a uitat de criza si, in gluma,organizatorii au anuntat ca nu va exista mancare gratis, precizand ca este un eveniment BYOP - Adu-ti propiria Pitogyro.

Un nou eveniment in Patras
Astfel, fiecare localnic a pregatit pitogyro in stilul propriu, dupa reteta originala, iar gusturile variate i-au incantat la nebunie pe turisti. Motiv pentru care, n-ar fi de mirare ca evenimentul sa devina unul anual, spre fericirea gurmanzilor. Nu de alta, dar primul semn deja a aparut! Dupa succesul evenimentului din Salonic, localnicii orasului Patras au anuntat ca vor organiza si ei o Zi Internationala Eat a Pitogyro, pentru a onora mancarea lor preferata greceasca. Anuntul si organizarea Zilei Internationale Eat a Pitogyro arata ca, chiar si in perioadele dificile, grecii nu-si pierd simtul umorului.

Rezerva acum!