×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Orasele cu cea mai buna mancare stradala (Partea I - Singapore, Sydney, Istanbul)

Nu ai experimentat cu adevarat New Yorkul pana cand nu ai infulecat un hot dog imbibat in mustar, ketchup si mirodenii, luat de la o taraba de la coltul strazii. O calatorie in Bangkok nu este completa pana cand nu vei sorbi zgomotos un castron de supa cu taitei picanta, de la un vanzator ambulant pe Boat Noodle Alley. Tarabele de mancare la colt de strada nu reprezinta doar o modalitate rapida, ieftina si delicioasa de a-ti satisface foamea - sunt o cale de a experimenta cu adevarat si de a te afunda in cultura unui popor.

Desi fiecare oras al lumii are modalitatea sa unica de a prezenta tarabele stradale, cateva orase sunt cu totul speciale. Aici ne referim la tipul de mancare ce nu o poti uita - mai delicioasa cu fiecare imbucatura, oferindu-ti un sentiment aparte.

Primele orase care sar in minte atunci cand vorbesti de tarabe cu mancare stradala, sunt New York si Singapore, orase in care aceste tarabe isi au un loc bine meritat, cu zone special amenajate pentru vanzatorii ambulanti si dubele cu mancare. Dar mai sunt si alte orase unde se dezvolta aceasta cultura, ce sunt pe cale sa devina urmatoarele „capitale” ale mancarii stradale: Rio - cu minunatele clatite tapioca, umplute cu Nutella, Sydney - cu burgerii la plaja, si Cartagena - cu bollos inmuiate in chicharron. Cine are nevoie de restaurante de 5 stele cand exista mancare stradala atat de buna?

Am intocmit astfel o lista cu orasele unde poti gasi cea mai delicioasa mancare la colt de strada, cu sfaturi - unde sa mananci, ce sa comanzi si ce sa eviti!

Singapore

Chicken-and-Lamb-Satay-Skewers-with-Ketupat-Rice-Wrapped-in-Coconut-Leaf_ed

Singapore este unul dintre cele mai de nadejde orase cand vine vorba de mancare datorita regulilor stricte si a zonelor centralizate pentru vanzatorii ambulanti - asa ca experimenteaza fara frica! Bonus: fiecare boxa are obligatoriu afisata nota data pentru curatenie (de la A la D - A fiind cel mai curat) deci vei stii pe care sa le eviti!

Mergi la Maxwell Food Center, la o aruncatura de bat de Chinatown. Acesta este unul dintre cele mai cautate centre cu vanzatori ambulanti, unde vei gasi cozi lungi la terci de orez cu pui Hainanez. In apropiere vei gasi Hong Lim Food Centre, excelent pentru picanta lakska, si feluri de mancare bazate pe taitei cu fructe de mare. Daca vrei si ceva mai diferit, mergi in Lagoon Food Village, chiar langa plaja si aici poti gasi tarabe peste tarabe cu satay!

De comandat, iti recomandam sa incerci orezul de pui Hainanez, bak chor mee (taitei cu porc), sup tulang (supa de maduva), si min chiang kueg (clatita cu alune).

Sydney

Agape

Indiferent daca doresti Vietnamezul banh mi sau burgerii de vita Wagyu, Sydney le are pe toate. Lasand la o parte varietatea mancarii, boxele si dubele ambulante de mancare sunt printre cele mai curate din lume din cauza regulilor si inspectiilor stricte ale orasului, asa ca cel mai mare pericol aici este ca vei manca prea mult.

Spre deosebire de centrele specializate pentru mancare stradala ce se gasesc in Singapore, dubele cu mancare din Sydney se gasesc pe tot intinsul orasului si sunt intr-o continua miscare, iar cea mai buna modalitate de a stii unde se afla, este sa iti descarci aplicatia Sydney Food Trucks, aplicatie care iti va spune cu exactitate unde se afla fiecare duba.

Daca doresti ramen sau pho, atunci pietele de noapte din Hyde Park - organizate in octombrie - merita drumul. In orice alta perioada a anului,  vei gasi cele mai bune preparate asiatice la Cabramatta sau Marrickville, in suburbiile vestice ale Sydneyului.

De comandat iti recomandam burger Fatboy si cartofi cu ulei de trufe la Mister Gee Burger Truck, gnocchi cu ragu de miel la duba cu mancare Urban Pasta, sau banh mi la Marickville Pork Roll.

Istanbul

2

Mancarea stradala in Istanbul reprezinta un mod de viata - aproape oriunde te vei intoarce vei gasi un vanzator ambulant sau un bufe. Strazile orasului sunt o ca o mina de aur a varietatilor culinare - vei gasi de toate - de la covrigi (simit) la pizza turceasca (lahmacun). Si chiar daca mancarea stradala este in general destul de in regula, incearca sa te limitezi la mancaruri gatite si nu te aventura la carne cruda si fructe de mare.

Vanzatorii ambulanti se gasesc in aproape fiecare cartier al orasului, dar cei mai cautati ii vei gasi in boxele din Piata de Mirodenii in Eminonu si  Kucuk Pazar.

Cat despre CE sa mananci - iti recomandam lahmacun (pizza turceasca, acoperita cu mirodenii, carne si ceapa), misir (porumb copt pe bat), kokorec (maruntaie de miel rotisate la foc de carbuni) si  borek (produs de patiserie cu foi subtiri, umplute cu branza sau legume).

Rezerva acum!