×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

8 lucruri pe care ar trebui sa le faci intr-un avion

Daca ai impresia ca tot ceea ce trebuie sa faci atunci cand te urci intr-un avion este sa iti gasesti locul si sa incerci sa faci rost de cat mai mult spatiu in compartimentele pozitionate deasupra scaunului, este posibil sa iti risti sanatatea si confortul. Aici ai cateva sugestii de care ar trebui sa tii cont atunci cand te urci intr-un avion.Daca ai impresia ca tot ceea ce trebuie sa faci atunci cand te urci intr-un avion este sa iti gasesti locul si sa incerci sa faci rost de cat mai mult spatiu in compartimentele pozitionate deasupra scaunului, este posibil sa iti risti sanatatea si confortul. Aici ai cateva sugestii de care ar trebui sa tii cont atunci cand te urci intr-un avion.

Dezinfecteaza zona in care vei sta

spirittraytable

Nu este nici o modalitate mai delicata de a spune asta: avioanele sunt ingrozitoare. Microbilogii estimeaza ca masutele rabatabile de pe scaunul din fata au aproximativ 2155 de unitati formatoare de colonii (CFU sau „microbi”) la un inch patrat (aprox. 6.45 cm patrati). Spunem acest lucru comparativ cu 70 CPU per inch patrat ce se afla in boxele toaletelor din aeroporturi. Impacheteaza cateva produse igienico-sanitare si sterge masuta rabatabila, monitorul de pe scaun, telecomanda, bratele scaunului si zavorul centurii de siguranta - pe scurt, cam orice suprafata pe care ai putea sa o atingi in timpul zborului.

Pozitioneaza sistemul de ventilatie

Apropo de microbi, daca vei fi blocat intr-un spatiu inchis cu o persoana ce are o boala contagioasa, sunt sanse destul de mari sa iei si tu virusul. Salveaza-te cu ajutorul sistemului de ventilatie care se afla deasupra capului. Fixeaza nivelul la minim sau mediu, si pozitioneaza-l drept in fata capului. Daca simti curentul de aer catre poala, atunci l-ai pozitionat corect.

Numara randurile intre tine si iesire

SSJ100_for_Interjet_-_Interiors_(9016257074)

Nimeni nu planuieste sa mearga cu un avion care se va prabusi. Dar daca iti vei face putin timp ca sa te pregatesti pentru o asemenea situatie, vei avea mai multe sanse de supravietuire daca se intampla asa ceva. Numara randurile dintre locul tau si cea mai apropiata iesire de urgenta. Daca avionul se va prabusi sau va fi nevoie de o aterizare de urgenta, este posibil sa fie nevoie sa cobori dintr-o cabina intunecata sau plina de fum, de unde nu vei putea vedea iesirea. Daca stii exact cate randuri sunt intre tine si iesire, vei putea pipai scaunele pana la usa.

Ai la dispozitie aproximativ 90 de secunde pentru a evacua un avion in flacari pentru cele mai bune sanse de supravietuire, si nu iti vei dori sa pierzi timp valoros cautand o iesire. Asigura-te ca ai ales si o alta iesire de rezerva, in cazul in care cea mai apropiata este blocata.

Cauta vesta de salvare

Desi personalul avionului verifica zilnic daca exita vesta de salvare pentru fiecare loc, in general nu le verifica si intre zboruri. Din pacate, exista persoane care fura veste de salvare, asa ca verifica rapid sub scaun daca a ta inca mai este acolo, mai ales in situatia in care vei zbura peste apa.

Aduna lucrurile esentiale calatoriei

Dupa ce te-ai ocupat de problemele esentiale legate de sanatate si siguranta, ar trebui sa te ocupi de confort. Daca planuiesti sa iti lasi geanta in compartimentul de deasupra scaunului, asigura-te ca ai pastrat cu tine toate lucrurile de care ai putea avea nevoie in timpul zborului inainte de a inchide acest compartiment. Astfel, nu va trebui sa te tot ridici de cate ori ai nevoie de ceva - si nu vei fi pus nici in situatia de a nu iti putea lua lucrurile de care ai nevoie atunci cand este aprins semnul pentru centurile de siguranta.

Pune-ti castile

able-planet-headphones-man-in-airplane

Daca nu vrei sa stai de vorba cu colegii de rand, pune-ti castile imediat ce te-ai asezat, acest lucru fiind un semn universal ce inseamna ca nu vrei sa stai de vorba. Asigura-te ca le ai puse pe urechi chiar daca nu asculti nimic la ele inca (dar scoate-le in timpul demonstratiei pentru siguranta in timpul zborului).

Mesteca guma

Daca ai urechi sensibile si te deranjeaza in timpul decolarii si aterizarii, mesteca guma inainte de a te afla in aer. Acest lucru poate ajuta cu schimbarea presiunii aerului si te vei simti mai bine. In plus, vei avea respiratia proaspata la aterizare.

Asigura-te ca monitorul de pe scaunul din fata functioneaza

Urmeaza un zbor lung si nu vrei sa te uiti in spatiu pentru urmatoarele cateva ore? Atunci asigura-te ca monitorul de pe scaunul din fata ta functioneaza. Daca ai nimerit monitorul stricat, se poate ca insotitoarea de bord sa te poata muta pe un alt loc de unde te vei putea bucura de sistemul de divertisment in timpul zborului (in loc sa incerci sa vezi monitorul vecinului).


Rezerva acum!