×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Care crezi ca este „cel mai indispensabil” tovaras de calatorie

Expedia.com, unul dintre cele mai mari siteuri de calatorii, si Egencia, compania partenera a acestuia, au facut publice rezultatele Indexului Mobil Expedia/Egencia, un studiu online in privinta preferintelor calatorilor din America de Nord, Europa, America de Sud si Asia. Studiul a fost realizat cu ajutorul a 9.642 de calatori din 19 tari.

Una dintre constatari a fost legata de importanta smartphoneurilor ca insotitoare de calatorie. Acestea sunt acum considerate unul dintre cele mai indispensabile obiecte, alaturi de periuta de dinti, deodorant si carnetul de sofer.

mobile-device-story

Relevanta dispozitivelor mobile este strans legata de modalitatea in care acestea imbunatatesc calitatea calatoriei. Persoanele aflate in calatorii de afaceri le folosesc pentru a tine legatura cu biroul principal al companiei, insa aceste dispozitive sunt foarte des utilizate si de persoanele ce calatoresc din placere, unde sunt folosite pentru informare, fotografiere, si pentru a tine legatura cu cei dragi prin intermediul retelelor de socializare. Cele trei tari care pun cel mai mare accent pe utilizarea dispozitivelor mobile sunt China (unde 94% dintre respndenti au coniderat smartphoneul un important tovaras de calatorie), Taiwan (deasemenea cu 94%) si Thailanda (91%).

„Am descoperit faptul ca aceste dispozitive sunt folosite in fiecare stadiu al calatoriei, de la rezervarea biletelor si alegerea destinatiei pana la fotografierea peisajelor si impartasirea experientelor”, a spus Aman Bhutani, presedintele Expedia Group. „Si doar pentru ca un calator isi poate folosi dispozitivul pentru a citi emailurile de servici si pentru a ramane in legatura cu biroul, el va avea si impresia ca dispozitivul ii va imbunatati calitatea vacantei. Consumatorii ne spun ceea ce le place si ce nu in legatura cu aceste obiecte, iar noi ascultam si incercam sa ne adaptam cerintelor acestora.”

„Dispozitivele mobile ar putea fi intr-adevar necesare celor ce calatoresc in interes de afaceri, insa, si aceste calatorii si modaliatea de conectare se schimba. Diversele dispozitive ofera o omogenitate cu ajutorul aplicatiilor, care permite utilizatorilor sa devina mai productivi si eficienti, trasaturi folosite de calatori atunci cand isi organizeaza prioritatile si se deconecteaza atunci cand este nevoie.” Spune Rob Greyber, presedintele Egencia.

Dependenta calatorilor de telefoanele mobile face multi dintre acestia sa se simta de parca nu ar putea niciodata sa se „deconecteze”

Mobile-Optimization

Calatorii recunosc faptul ca sunt dependenti de smartphoneuri si tablete, chiar si atunci cand pleaca in vacanta. 84% dintre calatorii din lumea intreaga vor sa aiba posibilitatea de a avea acces la informatii oriunde s-ar afla, si mai mult de jumatate din respondenti au declarat ca s-ar simti „pierduti” fara un dispozitiv mobil in vacanta. De fapt, 60% dintre calatori spun ca sunt de accord cu faptul ca nu reusesc sa se „deconecteze” nici macar in calatoriile unde merg de placere, pentru relaxare. 35% sustin chiar ca isi folosesc mobilele mai mult in vacanta decat acasa.

Indexul Mobil Expedia/Egencia a scos la iveala opiniile calatorilor „armonizati” cu aceste dispozitive, opinii legate de eticheta pe care o prezinta acestea, si faptul ca li se par anumite gafe comise cu ajutorul mobilelor destul de ofensive. Politetea si constientizarea zgomotului produs continua sa fie printre cele mai importante, alaturi de intimitate. „Folosirea dispozitivului pentru muzica, jocuri sau videoclipuri fara casti” este considerata una dintre cele mai deranjante comportamente, au spus 58% dintre calatori - o crestere de 10% fata de anul 2014. „Apelarea sau preluarea apelurilor pe difuzor” infurie 57% dintre respondenti (fata de 53% in 2014), iar „fotografierea si filmarea strainilor” deranjeaza 48% dintre acestia (de la 42% in 2014).

Lista incalcarilor bunului simt in ceea ce priveste utilizarea telefoanelor mobile, include:
  • Folosirea dispozitivului pentru muzica, jocuri sau videoclipuri fara casti: 58%
  • Apelarea sau preluarea apelurilor pe difuzor: 57%
  • Fotografierea si filmarea strainilor: 48%
  • Preluarea/lasarea mesajelor vocale in timpul cinei la un restaurant/cafenea: 39%
  • Setarea notificarilor la „tare”: 39%
  • Trimiterea de mesaje sau emailuri in timpul unui spectacol in sala: 35%
  • Initierea sau raspunsul la apelurile video: 25%
  • Fotografierea in timpul mesei: 22%
  • Amuzarea copiilor cu jocuri, aplicatii sau videoclipuri: 18%
  • Atasarea unui sistem pentru fitness vizibil pe sub haine: 16%
  • Postarea a peste 3 updateuri pe zi pe retelele de socializare: 14%
  • Folosirea aplicatiilor pentru dating bazate pe locatie: 13%
  • Fotografierea cu ajutorul unei tablete: 13%

businessman-phone

Calatorii refuza sa plece fara un dispozitiv mobil

60% dintre calatori au spus ca nu ar pleca in vacanta fara a avea cu ei unul dintre aceste dispozitive. 63% dorm cu acestea la capul patului in vacanta. 28% aduc cu ei si o baterie de rezerva sau un dispozitiv pentru reincarcarea mobila. Dependenta puternica de aceste dispozitive mobile nu este la fel de vizibila in toate tarile, insa, calatorii germani, norvegieni si suedezi tind sa fie mai putin dependenti de aceste dispozitive fata de cei din alte tari.

 

Chiar si in timpul calatoriilor de placere, afacerile nu sunt lasate acasa

Mai mult de jumatate din calatorii angajati suna la servici macar o data pe zi cat timp sunt in vacanta. Majoritatea (60%) dintre cei care suna la firma in timpul vacantei sustin ca partenerii de calatorie sau sotii/sotiile nu sunt deranjati de acest lucru; insa, in cazul indienilor, care vor suna cel mai probabil la firma, o cincime dintre acestia recunosc ca partenerul de calatorie sau sotul/sotia va fi deranjat. Aproape un sfert (23%) dintre calatori achizitioneaza wireless pentru zborul cu avionul in cazul unei calatorii de placere ca sa poata verifica ce se intampla la servici.

Rezerva acum!