×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Diferente in opiniile privind calatoriile in Grecia

Noi investigatii scot la iveala un decalaj clar intre generatii, cu privire la atitudinea acestora din punctul de vedere al calatoriilor in Grecia.

Agentia online de turism LoveHolidays din Marea Britanie a realizat un sondaj pentru a afla daca planurile de calatorie pentru 2016 ale locuitorilor Marii Britanii vor fi afectate de climatul economic actual din Grecia.

„Vestea buna pentru Grecia este ca majoritatea persoanelor ce au luat parte la sondaj au declarat ca deciziile lor nu sunt afectate de aceasta criza financiara atunci cand calatoresc” a spus LoveHolidays. Un procent de 21% dintre persoanele intervievate cu varstele intre 49 si 59 de ani au declarat ca ar calatori in Grecia special pentru a ajuta economia tarii.

Studiul a revelat si faptul ca turistii mai tineri sunt mai strans legati de agentiile sau siteurile de calatorii de incredere spre deosebire de generatia mai in varsta. Calatorii mai varstnici sunt mai susceptibili sa mearga in vacanta independent, pentru a sprijini afacerile locale.

Potrivit declaratiilor LoveHolidays, aceasta este o constatare interesanta, ce contravine credintei populare ca tinerii sunt mai constienti din punct de vedere social comparativ cu colegii lor mai varstnici.

Sondajul a intrebat deasemenea respondentii despre modul in care companiile de turism ar putea contribui la sprijinirea comunitatilor locale si cum ar putea incuraja oamenii sa calatoreasca in Grecia.

Tinerii au decis ca o oferta mai buna a preturilor zborurilor si hotelurilor ar incuraja mai multi turisti sa plece in vacanta in Grecia. Cu toate acestea, ei nu au parut la fel de interesati de companiile de turism locale partenere ca si generatiile mai in varsta.

Interesant totusi, majoritatea persoanelor chestionate au spus ca planurile lor de calatorie nu ar fi diferite daca Grecia ar iesi din Uniunea Europeana. De fapt, multi dintre acestia au vazut acest lucru ca ceva pozitiv, motivand ca preturile si aglomeratia ar fi mai reduse.

LoveHolidays a concluzionat ca, in ciuda presei negative ce incadreaza criza financiara din Grecia, tara este in continuare considerata o destinatie sigura de catre toate categoriile de varsta.

Rezerva acum!