Cele mai bune locuri pentru iubitorii de brânzeturi

 

Muzeul Brânzeturilor, Amsterdam

amsterdam

Mergând pe stradă de la casa Anne Frank, vei întâlni Muzeul Brânzeturilor Amsterdam. Acesta pare mai degrabă a fi un magazin cu rafturi pline de sus până jos cu o varietate largă de brânzeturi olandeze, printre care și faimoasele varietăți gouda și edam.

Dacă mergi la o plimbare de-a lungul canalului Prinsengracht, vei găsi și aici locuri unde poți degusta câteva varietăți de brânză și cașcaval, dar poți și cumpăra câteva ca suveniruri pentru acasă, iar pe străzile din apropierea muzeului există o mulțime de cafenele în aer liber, cu vedere la canal.

Androuet, Paris

androuet

Magazinul de brânzeturi Androuet a aprovizionat și maturat brânzeturi excepționale încă din 1909. Aflat pe strada Mouffetard, magazinul are personalul format din angajați prietenoși, vorbitori de engleză, care vor fi bucuroși să îți vorbească despre produse și să sigileze ermetic produsele pe care dorești să le cumperi. Printre angajați se află și managerul Patrick, care a fost crescut la o fermă de capre și a scris o carte numită „Allo les Chèvres!” (Bună dimineața capre!). Patrick produce propria „fromage fort” (o pastă tare de brânză) la cerere.

Cheese Store of Silver Lake, Los Angeles

silver lake

Nu ai avea de unde să știi acest lucru dacă nu locuiești în zonă, dar proprietarul, Chris, are o listă extraordinară de preparate, și alege să vândă ceea ce îi place lui, și nu ceea ce îi spune restul lumii că ar fi gustos. Deasemenea, aici poți găsi o selecție excelentă de mezeluri, paste și un ulei de măsline incredibil.

Vergers Saint Paul, Paris

vergers st paul

Fiecare zi în Paris poate fi un festival dedicat brânzeturilor! Magazinul de brânzeturi din Marais poate deveni o destinație zilnică pentru iubitorii acestor produse datorită selecției remarcabile și a cunoștințelor oferite de angajați.

Brânza de capră provine de la caprele hrănite cu iarbă verde, crescute în Munții Alpi, și are o aromă subtil picantă, neegalată de brânzeturile obișnuite. Vergers Saint Paul variază de la brânzeturi moi în centru până la cele mai ferme. Brânza cu mucegai St. Agur cu 60% grăsime de unt este moderată, se întinde ușor și se topește în gură. Cremoasa Saint-Nectaire are gust de alune și ciuperci, și se face numai din laptele vacilor din rasa Saler. Acest sortiment datează din vremurile lui Ludovic al XIV-lea.

Este foarte util să cunoști cuvintele în limba franceză pentru „puternic”, „ușor”, „moderat”, „moale”, „ferm” și „în centru” pentru a-ți ușura discuțiile cu vânzătorii. Ei îți vor oferi mostre pentru a te ajuta să alegi varianta preferată, mai ales atunci când nu te descurci cu limba franceză.

Agriturismo Bonello Pienza, Val D’Orcia, Toscana

Unul dintre cele mai fermecătoare orașe, Pienza, se află în Toscana, între Montepulciano și Montalcino. Acesta este recunoscut pentru delicioasele brânzeturi Pecorino, dintre varietățile acestora, printre favorite se află „sotto cenere” sau „sub cenușă”, produsă între lunile octombrie și iulie, și condimentată de-a lungul a două luni pentru a dobândi aroma distinctivă.

Un alt motiv pentru a vizita Pienza sunt peisajele superbe cu dealuri, chiparoși înalți și moșii rustice ce înconjoară orașul. Fă-ți toate poftele când vizitezi superba zonă, și degustă brânzeturile bogate, carnea delicioasă și vinurile îndrăznețe!

Kazerij Stalenhoef, Utrecht

utrech

Brânzeturile olandeze nu se opresc la faimoasele gouda și edam. În afara infinitelor variații ale acestora două, există și alte varietăți ale brânzeturilor olandeze ce merită încercate, dar și importuri din toate colțurile Europei.

De aici poți cumpăra și instrumente pentru gătitul preparatelor cu brânzeturi (răzătoare, feliatoare, etc), vinuri și preparate ce merg bine în combinație cu acestea. Personalul cunoaște în mare parte limba engleză, și chiar și atunci când unul dintre angajați nu se descurcă, te poți folosi de mimă și de arătarea cu degetul pentru a obține o bucată de brânză tăiată din roțile imense de cașcaval din magazin.

Say Cheese, San Francisco

Întotdeauna trebuie să îți faci timp pentru un platou cu brânzeturi, mai ales la Say Cheese. Degustă brânzeturile create cu „trei măsuri de smântână” sau „cel mai bun lapte de capră din Franța”. Say Cheese are o cameră de răcire a brânzeturilor, încărcată cu tot felul de varietăți – peste 300. Dacă îți plac și mezelurile, angajații vor potrivi alegerile tale de brânzeturi cu cele mai delicioase mezeluri.

Little Muenster, New York

muenster

Lipicioasă, crocantă, brânzoasă, untoasă: lista adjectivelor poate continua pentru produsele acestui furnizor de brânzeturi din Lower East Side. Nu te aștepta la sandwichuri simple pentru o gustare obișnuită. Catalogate ca „Super Fancy Grilled Cheese” (și cu prețuri de la 7.95$ la 9.25$), Little Muenster își crează aromele cu ajutorul pâinii tărănești organice cu unt înainte de a continua parada aromelor cu ingerdiente cum ar fi cârnații Merguez, ciuperci shiitake sau champignon. Calitatea excelentă a ingredientelor alăturate brânzeturilor rezultă în sanwichuri la grătar de neuitat. Din fericire, există și o varietate mare de beri cu care să îți potolești setea.

Southbank Centre, Londra

londra

În fiecare primăvară vei găsi festivalul brânzeturilor și al vinului desfășurânduse pe malul Tamisei. Petrece și tu o după-amiază degustând brânzeturi, bucurându-te de bucate delicioase și de vin. Aici sunt o mulțime de bucate cu care să experimentezi, și o mulțime de demonstrații din care să înveți, dar toate acestea nu mai contează când vezi că au brânză gruyere topită – imense farfurii încinse încălzesc câte o jumătate de roată de gruyere ce așteaptă să fie rasă peste o porție mare de cartofi copți cu ceapă.

Salt Tasting Room, Vancouver

Acest mic refugiu din capătul unei alei, cu mesele comunale și meniurile scrise cu creta pe tablă este locul perfect unde poți merge cu prietenii pentru a împărți gustările. Personalul te va ajuta să alegi și vinul potrivit pentru varietatea de brânză și mezeluri alese – ceea ce ei numesc „tasting trios”. Cel mai recomandat este să lași ospătarul să facă alegerea cea mai potrivită pentru tine!

La cuisine Paris, Paris

Știai că numai 25% dintre francezi își cumpără brânzeturile de la un magazin specializat? Aceasta este realitatea tristă ale unei tradiții ce se stinge în Franța. Tânărul Baptiste Yapar însă nu se lasă descurajat de companiile mari ce acaparează piața. Maestrul în brânzeturi își concentrează energia pe gestionarea magazinelor sale Au Coeur du Marché și informând publicul despre produsele sale. La școala de bucătari La Cuisine Paris, parcurge cu un grup mic toată istoria brânzeturilor, explică despre metodele de producție, despre denumirile variate ale acestora și despre tipurile de brânzeturi disponibile.

Continuă cu o degustare a 7-10 tipuri de brânzeturi (cu vin) și locul devine cel mai apropiat loc de un rai al brânzeturilor pe pământ. Este o experiență uluitoare de două ore ce nu numai că te informează despre cum să iei în considerare nuanțele brânzeturilor pe viitor, dar vei pleca de acolo încântat și dornic să cauți cel mai apropiat magazin de brânzeturi!

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Top peisaje instagramabile din Grecia? Iată lista de care ai nevoie

Grecia este un adevărat tărâm magic pentru vânătorii de peisaje instagramabile. Fiind un leagăn al civilizației, aceasta s-a conturat de-a lungul timpului într-o atracție turistică magnetizantă. Este o destinație perfectă pentru gurmanzi, pentru iubitorii de plaje perfecte, pentru cei care caută istorie, sau pentru cei care doresc să descopere o arhitectură deosebită. Ceea ce este […]

La bella Italia, explorată în 13 zile de poveste

O țară înfloritoare dintotdeauna, Italia stă mărturie în toată splendoarea ei pentru toată istoria sa, axată pe artă și arhitectură, cultură și explorare. Confruntată de-a lungul timpului și cu numeroase invazii și încercări, cultura italiană practic a explodat în timpul Renașterii, când i-a oferit lumii genii ale artei, astronomiei sau filosofiei și exploratori precum Leonardo […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 1 =