×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

12 lucruri inutile din bagajul de vacanta

Mergi in vacanta, incepi sa-ti faci bagajul, dar constati ca nu toate obiectele sunt potrivite sa “calatoreasca” impreuna cu tine. Usureaza-ti sarcina prin sortarea obiectelor nefolositoare, de la uscatoare de par si articole de igiena personala la genti de machiaj si reviste. Iata o lista cu 12 lucruri ce nu ar fi cazul sa le porti cu tine in vacanta:
  1. Carti si reviste
Nu spunem ca nu ar trebui sa ne bucuram de vacanta, citind, undeva pe o plaja sau la umbra unui copac, la munte. Poate ca acesta ar fi unul din lucrurile tale favorite si relaxante pe care iti place sa-l faci de cate ori calatoresti. Dar daca printre gadget-urile tale se gaseste un Kindle sau o tableta, cu atat mai bine, poti elibera spatiul din valiza, lasand revistele si brosurile undeva intr-un sertar, acasa. Alegerile electronice nou aparute, cu optiuni multiple si ingenioase, sunt subtiri si usoare, permitandu-ti sa incarcaci orice material doresti.
  1. Un outfit diferit pentru fiecare zi
Cu totii ne dorim sa avem cat mai multe variante, sa schimbam diferite tinute, dar nimeni nu are nevoie de o gramada de haine pe care sa le plimbe dupa el, cu atat mai mult cu cat acestea ocupa un spatiu destul de mare, iar de obicei, vei sfarsi prin a purta doar o jumatate din ce ai pus in valiza. Pentru calatoriile lungi, poti alege sa impachetezi trei haine pentru partea superioara a corpului si trei pentru partea inferioara, foarte practice, pe care le poti mixa foarte usor. Daca esti ingrijorat cu privire la murdarirea hainelor, poti pur si simplu, sa le speli de mana de cate ori ai nevoie.
  1. Denim
Denimul este ideal si preferat pentru calatorii, deoarece este versatil, usor de purtat si ascunde petele foarte bine. Dar este, de asemenea, greu si ocupa prea mult spatiu, chiar si atunci cand este bine impaturit. Asa ca, ia-ti perechea favorita de jeansi alaturi de una sau doua perechi de pantaloni din bumbac, din alt material usor sau de ce nu, colanti sau pantaloni sport.
  1. Articole de igiena personala
In loc sa-ti aduci sacul cu articole de igiena, poti, mai simplu, sa profiti de gratuitatile oferite de majoritatea hotelurilor. Cele mai multe ofera sampon, balsam de par, sapun sau lotiune de corp, dar asta nu-i tot, unele hoteluri detin in stocul propriu si alte articole ca, de exemplu, deodorant, pasta de dinti, apa de gura, aparate de ras, crema de ras, produse de igiena feminina, chiar si truse de cusut. Tot ce ai de facut este sa intrebi.
  1. Trusa de machiaj
Sigur nu folosesti fiecare element din trusa pentru machiajul zilnic, atunci de ce ai lua totul dupa tine? Impacheteaza doar produsele de baza, pe care le folosesti in fiecare zi. Incearca sa te limitezi la varianta de acoperire, precum un fard de obraz, o pudra sau un autobronzant, un creion dermatograf, fard de ochi, mascara si un ruj pentru buze. Sau poti opta pentru un kit complet, ce contine o varietate de produse cosmetice, toate intr-un singur ambalaj.
  1. Instrumentele si produsele pentru hair-style
Lasa uscatorul, placa de indreptat, ondulatorul si sticlele mari de sampon acasa - ele iti “mananca” o tona din spatiul bagajului. Poti folosi produsele oferite chiar de catre unitatea de cazare. Majoritatea camerelor de hotel sunt dotate cu un uscator de par, iar unele proprietati ofera chiar si produse de indreptat parul. Puteti afla acest lucru in avans, cerand informatii din timp de la hotel, pentru a evita incarcarea bagajului cu obiecte nefolositoare. In cazul in care hotelul nu ofera aceste obiecte, investeste in optiuni special create pentru calatorii sau pur si simplu nu le mai folosi, pana la urma este ceva temporar.
  1. Mai mult de doua dispozitive
Daca nu calatoresti in scop de afaceri, vei avea, probabil, nevoie doar de un smartphone. Telefoanele inteligente au multe functii inteligente, putand fi folosite ca GPS si de asemenea, au camera de fotografiat de inalta rezolutie. Dar, daca aveti in vedere alte dispozitive cum ar fi un iPad, tableta, laptop sau Kindle, limitati-va la doua, cel mult. Iata de ce: incarcarea bagajului de calatorie cu prea multe dispozitive inteligente, duce la distragerea atentiei in timpul destinat relaxarii sau distractiei. Sau pe de alta parte, acestea nu vor fi folosite, ci uitate undeva in camera. Alege cu intelepciune, foloseste timpul pretios din vacanta pentru relaxare si distractie, economisind, pe de alta parte, spatiul de depozitare.
  1. Accesorii scumpe
Poate iti vei dori sa arati ca o imagine fashion in urmatoarea calatorie, dar nu fi tentat(a) sa impachetezi tot ce ai mai scump in casa: ceasuri, bijuterii pretioase, haine de designer sau orice alte accesorii scumpe, care nu-ti vor fi chiar atat de necesare. Calatorind cu obiecte de valoare, vei putea fi tinta hotilor de buzunare, existand riscul sa-ti compromiti vacanta.
  1. Alimente
Este in regula sa iei o gustare pentru avion, dar nu exista nici un motiv pentru a cara cantitati excesive de alimente in bagaj. In cazul in care obiectivul tau este acela de a economisi bani, planuieste din timp si cumpara cateva alimente atunci cand ajungi, precum o cafea, cereale si lapte. Dar in acest efort, de a economisi cat mai mult, nu rata delicatesele locale ale destinatiei pe care urmezi s-o vizitezi. La urma urmei, nu este mancarea o parte din experienta de vacanta?
  1. Asternuturi si prosoape
Daca nu mergi intr-un camping, nu lua cu tine propriile asternuturi si prosoape. Hotelurile, hostelurile, si proprietatile care pot fi inchiriate ofera intotdeauna aceste facilitati. Iar daca pentru un motiv oarecare nu ofera, este un semn ca ar trebui sa gasesti, probabil, un alt loc de cazare.
  1. Incaltaminte incomoda
Nimic nu e mai rau decat sa suferi, in timpul vacantei, in incaltamintea incomoda. Asa ca, alege-ti cu grija pantofii. Lasa deoparte orice incaltaminte de calitate si confort indoielnice, cum ar fi tocurile inalte si balerinii sau orice altceva care te-ar putea rani. Impacheteaza doua sau trei dintre cele mai versatile si confortabile perechi. Incearca sa iei o pereche de pantofi buna pentru mers pe jos si una sau doua perechi de rezerva, ce pot fi usor de asortat.
  1. Acel “in caz ca”
Evita sa impachetezi acele lucruri pe care e putin probabil sa le folosesti. De exemplu, nu ar trebui sa iei cu tine obiecte de ploaie, daca mergi in locuri uscate, unde nu ploua de obicei sau haine de iarna daca mergi la tropice. Mai mult ca sigur, vei sfarsi prin a nu le folosi. Daca nu excursionist, nu lua cu tine cizmele pentru drumetii. Fa planuri realiste bine stabilite, astfel incat sa nu fie nevoie sa impachetezi alte lucruri inutile.

Rezerva acum!