×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Cele mai grandioase cascade ale lumii!

Sigur ai auzit de Cascada Niagara, Cascada Yosemite sau de Cascada Victoria. Insa, ai avantat vreodata pe traseele raurilor curgatoare ale cascadelor din Islanda? Ai vazut cea mai inalta cascada din Australia? Ai strabatut drumurile din junglele Americii de Sud? Daca nu, ia-ti in picioare niste sandale confortabile, pentru ca vei avea multe de explorat…

Victoria Falls -Zambia Chiar si in extra sezon, Cascada Victoria este uluitoare. Chiar si cu cel mai lent debit de apa, Victoria Falls este o atractie turistica puternica datorita dimensiunilor ei: 1.708 de metri latime si 108 metri inaltime! Cascada se afla in Africa de Sud, pe raul Zambezi, la granita dintre Zambia si Zimbabwe.

Cascada Kaieteur - Guyana, Amazon O cascada puternica, cu o singura cadere brusca, in Guyana, Amazon. Ascunsa in inima pustie a Guyanei, Kaieteur Falls este una dintre cele mai puternice cascade cu o singura cadere brusca din lume. Insa, pe cat este de grandioasa, pe atat este de greu accesibila. Poti ajunge la ea doar printr-o calatorie de trei zile pe uscat sau pe rau, sau printr-un zbor charter. Trebuie sa strabati pe jos 1.5 mile, prin jungla, neaparat cu o exchipa de ghizi. Tine minte ca esti in mijlocul pustietatii. Traseul este periculos. Pe alocuri, trebuie sa mergi pe marginea unor prapastii, unde nu ai nici macar o franghie de sustinere. Asadar, daca realmente iubesti adrenalina, include in intinerariul tau si Kaieteur Falls. Merita.

Cascada Niagara - Canada Peste margine. Nu exista sa ajungi in Canada si sa nu vezi Niagara. Sunetul puternic al apei te fascineaza, iar reactiile turistilor din vaporasele ce se perinda in josul cascadei sunt de-a dreptul distractive. Intr-o zi placuta de vara, aloca-ti timp si pentru o plimbare prin parcul din imprejurimi. Fii constient, insa, ca nu vei fi singurul care face asta. Cascada Niagara este aglomerata vara. Cele mai multe hoteluri si excursii sunt rezervate cu cateva luni inainte.

Cascada Iguazu - Iguazu, Argentina Gatlejul Diavolului. Suna terifiant si chiar asa este! Anumite lucruri din viata sunt, pur si simplu, imposibil de capturat intr-o simpla fotografie. Este si cazul Cascadei Iguazu, din Iguazu, Argentina. Nu degeaba este poreclita si „Gatul Diavolului”. Situata la granita dintre Brazilia si Argentina, cascada formeaza linia separatoare dintre cele doua tari. Cascada Iguazu este mai usor accesibila prin partea argentiniana, prin Parcul National Iguazu, de unde poti lua un mini-tren (Rainforest Ecological Train). Fata de alte cascade din SUA si Canada, in partea sudica poti ajunge periculos de aproape de cursul zgomotos al apei. Sunetul este de-a dreptul asurzitor, stropii sunt ispititori (mai ales in fierbanteala verii) si peisajele sunt de-a dreptul naucitoare. Ajuns in cel mai aproape punct de apa, simti cum inima incepe sa ti se zbata in piept. Este locul despre care localnicii spun ca te „arunca in gura diavolului”.

Canaima, Venezuela Cascada Ingerului. Cea mai inalta cascada de pe Pamant. Calatoria spre aceasta zona fermecata iti inspira groaza si respect. Este o reala aventura, care se face in minimum cateva zile prin jungla. Ca sfat: oricat de curajos ai fi, nu te avanta singur. Asigura-te ca strabati drumul alaturi de o echipa foarte bine pregatita de ghizi.

Dettifoss - Nord-Est, Islanda Cascada hohotitoare. Sau cascada mereu vesela! Dettifoss a intrat pe lista mea de must-see in Islanda, imediat dupa ce am vazut prima scena din Prometeu. Cascada Dettifoss se afla in Parcul National Vatnajokull, in nord-estul Islandei, si este una dintre cele mai puternice cascade din Europa intrucat volumul de apa ce cade in canion este atat de mare, incat face ca pietrele sa se cutremure. Cascada are 100 de metri latime si o cadere de 45 de metri pana in canionul Jokulsargljufur. Dettifoss a devenit un major punct turistic incepand cu 2012, dupa aparitia catorva imagini cu ea in filmul science-fiction Prometheus.

Cascada Browne - Parcul National Fiordland, Noua Zeelanda Cea mai inalta cascada australiana! Situata pe Insula de Sud din Noua Zeelanda, Cascada Browne ofera un sunet si un fundal salbatic spectaculos. Desi ingusta, apa acesteia se repede aproape 840 de metri in jos. Recomandat este sa o vizitezi toamna datorita peisajului in culori. O sa-ti taie respiratia.

Cascada San Sebastian - San Sebastian, Puerto Rico Ca la multe minuni ale naturii din Puerto Rico, si Cascada San Sebastian sa la loc de cinste, bine ascunsa de vegetatie si stanci greu de strabatut. Pentru a gasi Gozalandia, ar trebui sa-l vizitezi mai intai cu un localnic intrucat aflarea directiilor corecte este mai complicata. In ultima perioada, localnicii au transformat zona intr-un punct turistic un pic mai accesibil. Acum estista chiar si planuri de a transforma cascada intr-o statiune eco. Parcarea este ieftina si incearca sa ajungi acolo cat mai de dimineata, pentru a evita aglomeratia. De asemenea, evita weekend-urile, tot din cauza imbulzelii. Exista mai multe cai pline de noroi care te duc la doua cascade frumoase. Daca alegi sa le zivitezi in timpul sezonului umed (august-octombrie), fii pregatit sa mergi doar in picioarele goale. Incaltarile te vor incurca. Daca nu crezi, stai sa ajungi acolo. Iti vor explica localnicii mai pe indelete.

Gradina cascada La Paz - Heredia, Costa Rica Cascada La Paz - Costa Rica. Daca ai posibilitatea de a vizita Costa Rica, fa-o! Urca pana la cascada Alejuela. Iar odata de ai revenit jos, traseul pana la Arenal este o binecuvantare. Dintre vulcanii din Costa Rica, acesta este inca activ. In drum spre varf, poti face cate un popas pentru a incerca rafting pe rauri albe sau echitatia. Trage pe dreapta si fa-le. Sunt experiente rare.

Cascada Koleshino - Koleshino, Macedonia (FYROM) Cea mai frumoasa cascada din Macedonia. Cascada Koleshino se afla deasupra satului Kolesino, in municipiul Novo Selo, din regiunea de sud-est a Republicii Macedonia. Pornind de la raul Baba, cascada se regaseste pe muntele Belasica. Apa ei cade usor de la aproape 19 metri inaltime, peste stanci de piatra impunatoare, inconjurate de o padure stufoasa. Aceasta este o atractie turistica majora din sud-estul Macedoniei. Este deschisa pe tot parcursul anului, iar situl este dezvoltat si amenajat in permanenta pentru a facilita intrarea turistilor.

Cascada Krimmler - Krimml, Austria Dupa ce ai vazut-o, descoperi ca alura istorica si culturala a Austriei poate fi intrecuta doar de frumusetea naturala a tarii. Cascada Krimmler, aflata in Parcul National Hohe Tauern, are un joc audio si arhitectural unic. Apa glaciara se pripeste parca sa alunece peste trei niveluri de piatra, creand un spectacol aparte. Caderea masoara 381 de metri si poate fi admirata din mai multe puncte accesibile turistilor. In oricare dintre ele ai fi, vei simti puterea stropilor de apa, care sar pe un fundal uimitor de paduri si lanturi muntoase. Ca recomandare: ia pranzul la restaurantul Schoenangerl, situat la 1.280 de metri deasupra nivelului marii!

Cascada Godafoss - Islanda Semnificatia numelui Godafoss („Cascada zeilor”) indica clar modul in care acest sit a fost privit de localnici, de-a lungul istoriei islandeze. Situat intre Akureyri si Myvatn, Cascada Godafoss este, fara indoiala, una dintre cele mai spectaculoase din Islanda, avand aproximativ 12 de metri latime si un arc „electric” la baza, in forma de potcoava.

Rezerva acum!