×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Gratis in Copenhaga

Te indragostesti usor de Copenhaga, orasul istoric si modern laolalta, care te fascineaza prin gastronomia de top, prin designul inovator si prin atmosfera plina de relaxare. Este capitala scandinava in care visezi sa ajungi si pentru aerul boem, dar care nu este nici pe departe o destinatie ieftina. Cu toate acestea, in mod surprinzator, aici vei gasi o multitudine de activitati pe care sa le experimentezi gratis. Tocmai de aceea, astazi m-am oprit la a prezenta cateva dintre lucrurile pe care le poti face gratis in Copenhaga:

Exploreaza zona Nyhavn Culorile vibrante si navele istorice inalte transforma Nyhavn in una dintre cele mai faimoase destinatii din Copenhaga. Pentru cele mai frumoase peisaje si fotografii, plimba-te in josul strazii mai putin aglomerate si admira celebra nava-far Geyser Rev, precum si casa cu numarul 20, unde a trait celebrul autor danez Hans Christian Andersen, in 1835, cand a publicat primul sau volum de basme. Iar daca ti se face foame, nu te avanta in restaurantele din port. Sunt extrem de costisitoare. Mananca si bea o bere alaturi de localnici, la un picnic pe marginea apei.

Admira peisajele din Christiansborg Palatul Christiansborg gazduieste Parlamentul danez. Desi exista o taxa pentru turul palatului Christiansborg in sine, intrarea in turn si in biserica sunt gratuite. Christiansborg Tarnet este cel mai inalt punct de vedere al Copenhagai, cu o priveliste panoramica uimitoare. De aici, poti vedea intregul peisaj urban si chiar traseul apei spre Suedia.
In vecinatate se afla Christiansbourg Kirke, biserica oficiala a Familiei Regale daneze, situl de evenimente formale cum ar fi botezuri, nunti si inmormantari. In spatele turnului se afla Royal Riding Ring, unde poti vedea unii dintre cei 20 de cai albi ai reginei, pregatiti adesea pentru sarcinile regale.

Plimba-te de-a lungul portului Este, probabil, cea mai aglomerata zona in varful sezonului turistic. Nu de alta, dar cu totii vor sa vada ”The Little Mermaid” - cel mai faimos rezident din Copenhaga, al celebrului Hans Christian Andersen. Cocotata pe stanca, sculptura frumoasei Mica Sirena este mult mai mica decat majoritatea turistilor se asteapta, iar unii spun chiar ca este o atractie supraevaluata. Cu toate acestea, viziteaz-o, mai ales ca in imediata apropiere se afla Fantana Gefion - cel mai mare monument al orasului, inspirat dintr-o veche legenda nordica. In spatele fantani este Kastellet, o cetate in forma de stea, construita in anii 1600 cu scopul de a apara orasul. Aici te poti plimba in voie printre cladirile sale istorice.

Viziteaza muzee de clasa mondiala Copenhaga este casa unei game impresionante de muzee istorice si de arta. Poti vedea opere de arta uimitoare, fara a plati taxe de intrare. Muzeul Ny Carlsberg Glyptotek este plin cu sculpturi si picturi realizate de Rodin si Van Gogh, precum si cu artefacte istorice. Intrarea este gratuita in zilele de marti. Muzeul Thorvaldsens, aflat langa Palatul Christiansborg, este in intregime dedicat operelor si colectiilor sculptorului danez Bertel Thorvaldsen, iar intrarea este libera in zilele de miercuri. Tot miercurea, ai liber si la Nikolaj Kunsthal din apropiere, un centru de arta contemporana, gazduit intr-o fosta fabrica. Toate cele trei muzee sunt adapostite in cladiri frumoase si ofera o colectie de lucrari impresionante, pentru care multa lume alege Copenhaga ca destinatie de vacanta.

Stroget Pedestrianised Stroget este hub-ul centrului plin de viata din Copenhaga. Una dintre cele mai lungi si mai vechi strazi pietonale din lume, Pedestrianised Stroget este un paradis al shoppingului, mai ales datorita celebrului design danez. Traverseaza strada agale de la un capat la celalalt, si vei descoperi cladiri istorice, piete si fantani. La capatul de jos rasare Radhuspladsen, unde vizitatorii pot admira lobby-ul ornat si World Clock Jens Olsen, o piesa incredibil de complicata de cronometrie. Tot in Radhuspladsen, vezi Dragon Fountain, populara statuie a lui Hans Christian Andersen.

O gura de aer proaspat Orasul Copenhaga este plin de spatii verzi, iar Gradinile regelui sunt deosebit de frumoase. Ele inconjoara Rosenborg Castle, construit drept casa regala de vara in 1600 si devenit acum muzeu. Gradinile sunt locul perfect pentru o plimbare linistita printre flori si alei flancate de copaci si sculpturi. Vara este, de asemenea, un loc popular de picnic. Iar daca esti pasionat de natura, Gradinile Botanice din apropiere se intind pe o raza de 10 hectare si ofera peste 13.000 de specii de plante, flori, copaci, laaturi de un lac.

Palatul Amalienborg Palatul Amalienborg este orasul resedinta oficial al reginei Margrethe a II-a si a familiei regale daneza. Este unic prin structura, fiind format din patru foste vile, care se confrunta cu o piata centrala. Viziteaza-l Amalienborg la pranz pentru a asista la schimbarea Garzii. Marsul soldatilor imbracati in uniforme albastre, cu casti de protectie distinctive, este un spectacol de-a dreptul fascinant, cu atat mai mult atunci cand regina este in resedinta, intrucat el este urmat si de o fanfara. Biserica Frederik este, de asemenea parte din complexul Amalienborg, si este deschisa publicului. Intra si vezi cupola ornata, cea mai mare din Scandinavia.

Savureaza aromele din piata Torvehallerne Torvehallerne este un paradis gastronomic, sursa produselor proaspete, locale. Complexul are doua sali din sticla si multe standuri in aer liber, unde tarabele sunt pline cu bunataturi precum vinuri, ceaiuri si bomboane de ciocolata. Daca vrei sa incerci un preparat traditional, ia-ti smorrebrod sau un polse (hot dog danez), de la Polse Kompagniet.

Parcurge ambele parti ale Bibliotecii Regale Insula Slotsholmen, sediul guvernului danez, este casa multor atractii demne de explorat. O caracteristica unica este Biblioteca Regala, formata din doua sectiuni: cladirea originala, fondata in anul 1648, si extensia moderna, finalizata in 1999. Partea noua a bibliotecii rasare stralucitoare pe malul portului Copenhaga si este cunoscuta sub numele de ”Negru de diamant”, datorita exteriorului lucios de marmura.
Biblioteca detine aproape fiecare carte tiparita in limba daneza, ce dateaza din 1482. Interiorul este o piesa fascinanta de arhitectura, a carei sala centrala este accesibila publicului. Cartile, insa, trebuie rezervate in prealabil si citite doar in una din salile de lectura. Intre latura istorica a bibliotecii si intrarea in Parlamentul danez este o gradina ascunsa, unde te poti relaxa langa fantana.

O viata putin obisnuita la Christiania Aflat pe langa cartierul Christianshavnul, Orasul Liber (Free Town) din Christiania este o parte unica si oarecum controversata din Copenhaga. El a fost infiintat in 1971, cand, in mijlocul unei crize privind lipsa de locuinte, intrusii au preluat o baza militara abandonata si au format o societate alternativa.

Rezerva acum!