Cele mai bune gelaterii, din marile orașe ale Italiei

gelaterii

Simplă, clasică, intensă și, totodată, fresh, cu ciocolată amăruie și cremoasă sau fructe aromate, răcoritoare, înghețata italiană este o artă! O artă pe care o savurezi indiferent de anotimp, pe străzile pietruite ale Romei, pe canale din Veneția, pe plajele din Taormina sau la căldura unei cafenele din Bologna! Cu aproximativ 30.000 de gelaterii, Italia este raiul înghețatei, în care te pierzi printre sortimente, te rătăcești printre zecile de culori și te lași ademenit de combinațiile simple, cremoase și fresh expuse în vitrine.

Poate-ți sună amuzant, dar, ajuns în Italia, alegerea sortimentului de înghețată poate fi o reală provocare. Cu dorința de a le încerca pe toate (lucru aproape imposibil), poți „naviga” fără sfârșit între sortimentele de cupe, conuri și arome Tocmai de aceea, am făcut o selecție cu magazinele noastre preferate care servesc înghețate autentice și absolut delicioase. Dar, trebuie să te avertizăm: cu o înghețată atât de bună, ai putea fi tentat să „pierzi” avionul spre casă!

Roma

Giolitti

– este, probabil, cel mai vechi salon de înghețată din Roma și nul dintre cele mai controversate. În timp ce unii critici consideră calitatea supraapreciată, alții o laudă pentru păstrararea rețetelor italiene vechi: Încearcă înghețata cu ciocolată neagră. Adresa: Via degli Uffici del Vicario, 40, 00186 Roma, Italia.

Frigidarium

– un mic colțișor plin de viață, nu departe de Piazza Navona, acest loc poate fi o bijuterie ascunsă. Dar, spre deosebire de multe alte magazine populare, stilul său ilustrează extravaganță. Frigidarium este cunoscut, în special, pentru opțiunile sale de toppinguri unice. Adresa: Via del Governo Vecchio, 112, 00186 Roma, Italia.

Gelateria dei Gracchi

– Mai greu accesibil decât Giolitti și Frigidarium, acest magazin de înghețată te cucerește după prima lunguriță. Ingredientele lor proaspete și aromele clasice dau valoare magazinului și, după o lingură sau două, vei fi fericit că ai străbătut drumul pentru a le gusta. Adresa: Via dei Gracchi, 272, 00190 Roma, Italia

Fatamorgana

– se află în cartierul Monti, în apropiere de gara Termini. Magazinul este apreciat și cunoscut pentru că oferă unele dintre aromele unice din oras, inclusiv combinații insolite, cum ar fi banana și lime, ciocolată și alune, wasabi cu ghimbir. Rețeta lor de Gelato este un pic mai cremoasă decât multe alte gelaterii, dar combinația creativă de arome este de-a dreptul încântătoare. Adresa: Piazza degli Zingari, 5.00184 Roma, Italia.

Florenţa

La Carraia

– la doar câțiva pași de Ponte Vecchio, această gelaterie este cunoscută ca fiind una dintre cele mai bune din întreaga Italie. Este aproape imposibil să nu găsești o coadă lungă, dar merită să aștepți pentru a încerca varietatea largă de arome, la prețuri imbatabile. La Carraia are înghețate atât de bune, încât CNN aconsiderat-o cel mai bun magazin de înghețată din lume. Adresa: Piazza Nazario Sauro, 25-rosu, 50124 Firenze, Italia.

Marco Ottaviano (Il Gelato Gourmet)

– cu 5 stele TripAdvisor și Yelp, Marco Ottaviano poate fi considerată cea mai bună gelateria din Florența. Spre deosebire de multe magazine comerciale din întreaga Italia, înghețata de aici nu este afișată în vitrina – ea este ascunsă în tuburi de metal, un semn de autenticitate și prospețime. Adresa: Via Matteo Palmieri, 34r, 50122 Firenze, Italia.

Bologna

La Sorbetteria di Castiglione

– cu un desigh colorat, dar echilibrat, gelateria „La Sorbetteria di Castiglione” ar putea rivaliza cu cofetăriile fashion din mai toate marile orașe americane. Însă, aromele sigur sunt fruntașe. În timp ce designul îți captează privirea, gustul înghețatei îți va încânta papilele gustative … și inima. Gînghețata lor este cunoscută pentru textura mătăsoasă, care îl diferențiază de multe alte gelaterii din Bologna. Adresa: Via Castiglione, 44 d / e, 40124 Bologna, Italia.

Milano

La Gelateria della Musica

– această gelaterie cu tematică muzicală este una dintre cele mai frumoase din întreaga Italie. Aici nu se servește doar o gelato incredibilă, ci o altmosferă tipic italiană cu muzică live. La Gelateria della Musica este cunoscută fructele pentru proaspete, un revigorant sănătos și aromat. Adresa: Via Giovanni Enrico Pestalozzi, 4, 20143 Milano, Italia.

Taormina

O’Sciality

– Taormina este, probabil, cel mai turistic oraș din Sicilia, dar, cu toate astea, încă mai oferă o atmosferă sudică autentică și familiară. Iar această atmosferă se simte cel mai bine în inima O’Sciality, un mic magazin amenajat cu suflet și cu multă gelato. Ei se remarcă prin conurile de înghețată, creații cu semnătură, pe care nu le vei găsi în altă locație. Încearcă-l pe cel preparat cu felii de migdale. E o nebunie. Adresa: Piazza Antonio Abate, 11, 98039 Taormina ME, Italia.

Veneţia

Gelato Fantasy

– în timp ce magazinele de gelato sunt adesea criticate pentru porțile mici, Veneția Gelato Fantasy se evidențiază prin generozitatea cupelor de înghețată. Chiar lângă Piazza San Marco, Gelato Fantasy este un local înconjurat de numeroase gelaterii italiene, destul de atractive. Însă, nu te lăsa păcălit frumusețea lor. Veneția Gelato Fantasy se este unul dintre cele mai bune localuri, unde să te cuibărești pentru câteva minute la finele zileiîn Veneția. Adresa: Calle dei Fabbri, 929, 30100 S.Marco, Venezia VE, Italia.

La Mela Verde

–Acest magazin de top este un favorit al gurmazților înnebuniți după clasica gelato venețiană. Ajuns aici, trebuie să încerci sortimentul cu măr verde (de altfel, și semnătura lor – traducerea „La Mela Verde”). Dar nu te opri la una. Toate sortimentele de aici ar trebui degustate! Acum, depinde cât îți rezistă stomacul… Adresa: Castello, 30122 Venezia, Italia.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Ce trebuie să ştii despre bucătăria turcească

O parte din senzațiile pe care le avem atunci când călătorim, sunt datorate noilor destinații necunoscute, ce urmează a fi descoperite. Insă, câteodată ne este greu să ne îndepărtăm de obiceiurile de acasă și să încercăm ceva nou, cum ar fi de exemplu preparatele locale. Specialitățile turcești sunt foarte variate, cu influențe asiatice, dar și […]

Piața de Crăciun Champs Élysées

9 delicatese de încercat la Piața de Crăciun Champs Élysées

Am intrat în febra Sărbătorilor de iarnă. Mai este puțin până la Crăciun, iar alegerea unei destinații (dacă nu ați făcut-o deja) este tot mai dificilă. Sute de piețe de Crăciun și-au deschis porțile în aproape toate colțurile lumii, însă destinațiile europene favorite ale anului rămân în continuare Viena, Praga, Budapesta și Paris. Iar astăzi […]

Ce mâncăm în Italia

Ce mâncăm în Italia? 6 ciudățenii de încercat

Ce mâncăm în Italia? Este întrebarea pe care ne-o punem mai toți când vine vorba despre o vacanță în Roma, Milano, Florența sau în alte orașe turistice ale țării. Italia este o țară romantică, cu o gastronomie colorată și plină de savoare. Ajuns acolo, te lași ademenit de mirosul roșiilor, de aroma busuiocului și, peste […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve − 5 =