×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Cele mai tari festivaluri europene de toamna, in 2016!

Chiar daca vremea de plaja nu a trecut inca, schimbam un pic macazul si intram in ritmul petrecerilor de toamna. Mai exact, urmam calea spre destinatiile gazde ale celor mai tari festivaluri europene de toamna ale anului 2016. Scotia, Italia, Anglia, Germania si Spania sunt doar cateva dintre tarile care dau, anul acesta, startul paradelor, concertelor sau a intrecerilor medievale. Vezi datele festivalurilor si programeaza-ti mai usor vacanta. Unde ti-ai dori sa mergi?

Septembrie 2016

Scotia (03 septembrie - prima sambata a lunii)
Incepe Braemar Gathering (Highland Games), un festival cu o serie de evenimente sportive traditionale si flautistii, toate organizate intr-un cadru pitoresc, tipic scotian.
Italia, Venetia (04 septembrie - prima duminica a lunii)
Regata Storica - Cu o traditie veche de 510 ani, acest eveniment impresioneaza prin organizare si frumusetea ambarcatiunilor prezentate. Este ziua in care o flota vasta de gondole si alte ambarcatiuni istorice, toate incarcate cu venetieni in costume medievale, ies la parada, parcurgand si iluminand canalele orasului.
Anglia, Isle of Wight (8-11 septembrie)
Bestival - un festival de muzica de tip boutique, care tine trei zile si este organizat in Robin Hill Country Park. Acest festival este cunoscut pentru competitia sa anuala de rochii de poveste. Asa ca, aveti grija sa va imbracati corespunzator! Copiii vor fi printre cei mai fascinati.
Germania (17 septembrie -3 octombrie)
Munchen Oktoberfest! Mai este nevoie de prezentare? Multa bere si multi bratwurst! Cerintele esentiale: sa fi iubitor de bere, sa adori carnatii, sa canti pana ragusesti si sa intri in hora germanilor veseli.
Franta (21 septembrie - 10 octombrie)
Festivalul Musica de Strasbourg, un festival de muzica contemporana internationala. Un festival de prestigiu in Europa, Musica prezinta in fiecare toamna, la Strasbourg, lucrarile secolului al XX-lea, care au revolutionat muzica. I timpul festivalului, aceste lucrari vor fi confruntate cu creatiile tinerilor artisti de astazi, in curs de dezvoltare, sau compozitorilor deja recunoscuti.
Spania & Irlanda (22 septembrie - 25 octombrie)
Festes de la Merce, Barcelona - cel mai mare festival anual din Barcelona, care sarbatoreste sfantul patron al orasului, Fecioara de la Merce. Este perioada din an in care se organizeaza peste 500 de activitati, inclusiv o parada de giganti (figurine din lemn manevrate de oameni), castellers (turnuri umane) si focuri de artificii pentru o saptamana intreaga, incepand din 24 septembrie (o sarbatoare publica). Festivalul International Oyster, din orasul-port Galway - aici se organizeaza evenimente distractive traditional irlandeze. Strazile se umplu cu irlandezi in porturi populare, iar muzica traditionala rasuna din fiecare cotlon al orasului. Este o petrecere care se intinde pe cateva zile, de care te vei indragosti.

Octombrie 2016

Budapesta & Ungaria (7-23 octombrie 2016)
Budapest Autumn Cafe - Contemporary Art Festival (cunoscut anterior ca Budapesta Autumn Festival) este un eveniment ce dureaza mai bine de doua saptamani si care se va concentra anul acesta pe compozitorul Bela Bartok, a carui munca si viata sunt o sursa de inspiratie pentru multi artisti locali si internationali. Vor avea loc concerte de muzica, teatru, dans, expozitii, poezie si evenimente dedicate copiilor.
Franta (28 octombrie - 1 noiembrie)
Salon du Chocolat, in Paris - Iubitorii de ciocolata care viziteaza Parisul in a doua jumatate a lunii octombrie se pot bucura de o experienta speciala: a 22-a editie a Salon du Chocolat, care si-a avut inceputul in 1993. Adresa: Porte de Versailles, 1 Place de la Porte de Versailles, pavilionul 5 - 75015 Paris.

Noiembrie 2016

Italia (21 noiembrie - aceeasi data in fiecare an)
La Salute, in Venetia - un festival religios organizat in frumoasa Bazilica Santa Maria della Salute. Festivalului dateaza din 1630, cand Venetia, la fel ca in mai multe orase europene, a fost sub asediu de ciuma. In perioada festivalului, venetienii fac un scurt pelerinaj pe jos, din San Marco pana la Biserica Madonna della Salute, pentru a aprinde o lumanare, a multumiri si a se ruga Fecioarei Maria pentru sanatate.
Germania (finele lunii noiembrie - 23 decembrie, a fiecarui an)
Pietele de Craciun, organizate la nivel national. Stim ca nu sunt toamna, insa trebuia sa le mentionam. Pietele de Craciun din Germania trebuie sa fie pe lista evenimentelor pe care sa le vezi. Aceasta tara de iarna racoroasa are o istorie de piete minunat de calde, pline de culoare si delicii culinare. Unele dintre cele mai bune piete de Craciun din Germania sunt: Esslingen (cu costume medievale si colinde); Wurzburg (figurine din zapada); Berncastel-Kues (probabil cel mai frumos) Hamelin (acasa la Pied Piper, o piata pentru copii si nu numai); Heidelberg (o multime de lucruri pentru copii); Lubeck (face parte din patrimoniul mondial UNESCO); Regensburg (o piata dedicata romanticilor); Rothenburg (Disneyland medieval). . .

Rezerva acum!