Crăciun 2016 în Viena! Cele mai frumoase evenimente

Crăciun 2016 în Viena

Viena este una dintre cele mai frumoase capitale Europene și, totodată, destinația în care piețele și sărbătoarea Crăciunului sunt un adevărat răsfăț. Luminițele, beteala, aroma de scorțișoară, mirosul de portocală și de vin fiert sunt doar câteva dintre lucrurile care au transformat Viena în cea mai puternică destinație de vacanță de Crăciun și Revelion. Aici piața de Crăciun se întinde pe kilometri, concertele îți fac pielea de găină din pricina emoțiilor, iar instalațiile de lumini și spectacolele de balet sunt o adevărată artă! Tocmai de aceea, dintre toate destinațiile, anul acestea, alege să petreci Crăciunul în Viena! Ai motive din plin. Iată 10 dintre ele:

Concert de Advent la St Stephansdom

La fiecare câteva nopți în perioada de Advent până până la 21 decembrie, vă puteți bucura de un concert frumos în cadrul magnific al Catedralei Stephansdom, sau Catedrala Sfântul Ștefan. Muzica este asigurată de Orchestra Wiener Kammer și include piese de muzică de cameră și lucrări semnate de Mozart, Bach, Schubert și Haydn, precum și colinde populare. Catedrala se află în Stephansplatz, chiar în centrul orașului. Faimoasa catedrală a găzduit anterior concerte clasice și înregistrări a numeroși artiști importanți, inclusiv Sarah Brightman. Adresa: Stephansdom, Stephansplatz 3, Viena, Austria.

‘Winter im MQ’ – Iarna în Muzeele Quartier

Muzeele din Quartier este una dintre marile minuni ale Vienei – zona este amenajată cu unele dintre cele mai importante galerii de artă și muzee din lume. Deservite de propria stație U-Bahn, în fiecare Crăciun, Muzeele Quartier afișează o extravaganță de evenimente în aer liber. În acest an, evenimentul „Winter im MQ” va include ridicarea unor pavilioane de gheață din Muzeele Quartier, spectacole de lumini și proiecții video difuzate pe laturile construcțiilor, DJ-I și muzica live, precum și un patinoar pe care să-l testeze fiecare turist cu spirit de aventură. Există, de asemenea, și o cantitate mare de delicatese gata de servire, pentru a păstra atmosfera veselă și călduroasă. Adresa: Museumsquartier, Viena, Austria.

Oratoriul Bach de Crăciun

Această producție a lui Bach – Oratoriul de Craciun – este mai mult decât o altă interpretare muzicală. Este o muzică aparte, oferită de vienezul KAMMERORCHESTER împreună cu celebrul cor Arnold Schoenberg – dar combinată cu un dans oferit de Hamburg Ballet, iar coregrafia a fost realizată de premiatul dansator american John Neumeier. Oratoriu urmează să se desfășoare patru nopți la rând, la Theater an der Wien, situat la sud de MuseumsQuartier și Karlskirche – Un teatrul legendar, care a văzut găzduit primele opere ale lui Beethoven, inclusiv Eroica Simfonia în 1805. Adresa: Theater an der Viena, Linke Wienzeile 6, Viena, Austria.

Piața de Crăciun a Palatului Belvedere

Piața de Crăciun a Palatului Belvedere este deschisă până în Ajunul Crăciunului și este una dintre cele mai noi și mai puțin comercialăe Piețe de Crăciun organizate în oraș. Ea are o atmosferă mult mai intim decât piețele mari organizate în afara Rathaus și a Palatului Schonnbrunn. Piața se amenajează în fața magnificului Palat Belvedere – un morman baroc, construit la începutul secolului al 18-lea pentru printul Eugeniu de Savoia, ca resedință de vară, în sud-estul Vienaei centrale. Fațada Palatului este luminată, iar în fața clădirii se întind tarabe care vând diferite obiecte tradiționale de artizanat, produse alimentare, băuturi locale și decorațiuni de Crăciun. Adresa: Palatul Belvedere, Prinz Eugen Strasse 27, Viena, Austria.

Concert „Christmas in Vienna”

„Christmas in Vienna” este un eveniment de gală organizat anual în Konzerthaus din Viena. Este un concert renumit, cu cântece tradiționale de Crăciun, interpretate de cântăreți cu nume mari. Anul acesta, concertul „Christmas in Vienna” va avea loc în seara zilei de duminică, 20 decembrie, în Sala Mare a Konzerthaus, iar printre interpreți se vor afla Wiener Singakademie, Corul Băieților din Viena și Orchestra din Viena Radio. Alături de ei se vor afla și cântăreți de operă, inclusiv Natalia Ushakova, Ramon Vargas, Artur Rucinski și Vesselina Kasarova. Konzerthaus este ușor accesibil, aflându-se în partea de sud a Ringstrasse, aproape de stația Stadtpark U-Bahn și datează chiar de înainte de Primul Război Mondial. Adresă: Konzerthaus, Lotheringerstrasse, Viena, Austria.

Piața de Crăciun Freyung

Piața de Crăciun din Freyung este un pic mai elegantă și mai tradițională decât piețele mai mari. Este cea mai veche dintre toate piețele de Crăciun din Viena, originară din 1772. Există spectacole de marionete Punch și Judy pentru copii și muzică în fiecare după-amiază, după orele 16:30. În restul anului, zona găzduiește o piață ecologică de fermieri și, în perioada Adventului, tarabele alimentare ale Piaței de Crăciun sunt deosebit de bune, servind carne și brânzeturi afumate tradițional. Adresa: Freyung, Wien, Viena, Austria.

Patinaj pe gheață, în fața Konzerthaus

Vienezii iubesc patinajul pe gheață. Astfel că, pe tot parcursul iernii, În oraș și în împrejurimile lui sunt amenajate numeroase patinoare, inclusiv în grădinile Palatului Wilhelminenberg și în fața Rathaus – locul care va găzdui evenimentul de „Ice Dream” de anul acesta. De-a lungul perioadei de Crăciun, există un patinoar de 6.000 de metri pătrați înființat între sala de concerte Konzerthaus din Viena și Hotelul Inter-Continental. Patinoarul este foarte popular, ideal atât pentru experimentați, cât și pentru începători. Pentru câțiva euro îți poți închiria patine și chiar poți lua parte la lecții de patinaj. Adresa: Eislaufverein, Viena, Austria.

Piața de Crăciun Karlsplatz

Piața de Crăciun din Karlsplatz, pe partea de sud a Ringstrasse, este condusă de Divina Art, o asociație profesionistă de arte și meserii. Toate elementele vândute în piață trebuie să treacă mai întâi de un comitet și toate trebuie să fie făcute de vânzătorul real. Așadar, ajuns aici, poți fi convins de calitatea și autenticitatea mărfurilor. Există, de asemenea, prăjituri tradiționale, vin fiert și punch, muzică live și o scena a Nașterii pentru copii. Toate acestea au loc în fața Karlskirche. Este una dintre cele mai frumoase biserici baroce din Europa, construită de Johann Bernhard Fischer von Erlach, în secolul al 18-lea. Adresa: Karlsplatz, Viena, Austria.

Concertul de Anul Nou

Perioada Crăciunului este rotunjită (dacă putem spune așa) de Concertul de Anul Nou, realizat de Filarmonica din Viena. Concert este acum extrem de celebru și difuzat în jurul lumii, în 90 de țări, la televiziune și la radio. Muzica este plină de viață și atmosfera este păstrată cu bisuri cerute de participanți. Lansat în 1939, muzica acestui concert se concentrează cu operele marilor dinastii vieneze – La Strausses. Concertul este organizat în al treilea unul dintre cele mai mari locuri de muzică din Viena, Musikverein. El a fost condus de mari dirijori, inclusiv de Daniel Barenboim. Adresa: Musikverein, Musikvereinsplatz 1, Viena, Austria.

Uită-te la un balet de la Staatsoper

Opera de Stat din Viena a fost una dintre cele mai mari locuri destinate muzicii clasice și baletului de la sfârșitul secolului al 19-lea. Baletul este condus de americanul Paul Connelly, care a avut numeroase spectacole în Milano, Paris și Berlin. Chiar vizavi de Opera de Stat se află hotelul de cinci stele Hotel Sacher. Este favoritul roialităților europene și locul de naștere al celebrului tort Sachertorte. Adresa: Staatsoper, Opernring 2, 1010 Viena.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

CRETA – amestec de armonie si splendoare naturala

Ce faci cand vrei sa traiesti experienta mult visata? Cel mai bun raspuns la care te poti gandi este insula Creta. Din mai pana in octombrie pamantul lui Zeus este strabatut de milioane de turisti, veniti de prin diferite parti ale lumii sa respire splendoarea. Nu mai sta pe ganduri!   Plecari saptamanale in fiecare […]

De ce iubim Croația? Top atracții all season

Vara, concediul nu înseamnă doar vacanțe la plajă. Este perioada din an în care multe țări europene înfloresc și dezvăluie cele mai frumoase atracții turistice. Astăzi, ne oprim la Croația. Una dintre cele mai frumoase și fascinante destinații din Europa, care îți bucură ochii cu orașele sale bogate în istorie și varietatea peisajelor naturale. O […]

Plaje in Insula Thassos

Aglomerate, intime, cu ape liniştite sau tulburi… toate zonele de plaje în Thassos au o mulţime de oferit. Fie că eşti pasionat de sporturi nautice, sporturi de plajă, vrei să te relaxezi sau să descoperi peşteri ascunse, insula deţine câte un colţişor de rai pentru fiecare. Thassos este renumită pentru frumuseţile sale şi peisajele care […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven + nineteen =