Vacanța în Tirol – 10 activități pentru o zi ploioasă

Tirol

Oricât de meticulos ți-ai pregăti vacanța, există riscul ca vremea să-ți dea toate planurile peste cap. Enervant, știm. Însă nu-i un motiv să-ți strici buna dispoziție. Schimbă-ți intinerariul în funcție de condițiile meteorologice și experimentează lucrurile pe care nu le-ai face de obicei în destinația aleasă. Astăzi, îți prezentăm 10 activități pe care le poți face într-o zi ploioasă în și în jurul Tirol. Ai să vezi că și toamna este un sezon demn de vacanțe tari. Trebuie doar să nu te lași luat prin surprindere.

1. Hall, Tirol

Vizitează frumosul oraș medieval Hall din Tirol, gustă-i delicatesele și plimbă-te pe aleile linștite, ornate cu case amenajate în stil gotic, în culori pastelate. Plimbă-te în jurul unuia dintre cele mai mari și mai frumoase orașe medievale ale Austriei (chiar mai mare decât cartierul vechi din Innsbruck), care a fost frumos restaurat de-a lungul ultimelor două decenii. Austria cele mai mari și cele mai frumoase orase medievale-l vechi e chiar mai mare decât cartier vechi din Innsbruck și dragoste a fost restaurată la splendoarea sa pe parcursul ultimelor două decenii. Biserica parohială, în stil gotig la interior și baroc abrupt la exterior, Turnul Mint (reperul Hall), cu muzeul său sunt locuri ideale de a-ți petrece timpul, admirând arhitectură gotică, prezentări și expoziții . Între plimbări, oprește-te pentru un prânz consistent la Goldener Löwe Restaurant, situat în Piața Orașului de Sus.

2. Castelul Tratzberg

Unul dintre cele mai populare locuri istorice de vizitat într-o zi ploioasă este Castelul Tratzberg. Aflat în posesia familiei Goess-Enzenberg, Castelul Tratzberg este întruchiparea unui castel tirolez din secolul al 16-lea,care stă cu mândrie ca amintire a trecutului și reflectă gloria medievală. Cu o frumusețe aparte, dată de detaliile istorice, catelul a trecut printr-o renovare meticuloasă. Peisajele, scenele și sunetele Castelului Tratzberg și a împrejurimilor sale se combină armonios și creează atmosfera epocii medievale. Așadar, dacă ești pasionat de istorie, o zi ploioasă în Tirol este tot ce ți se poate întâmpla mai bun în timpul vacanței tale.

3. Drumeții

Drumeții în ploaie. Mai mult ca sigur nu ar fi prima ta alegere, însă drumețiile într-o zi ploioasă pot oferi singurătate și o ambianță specială (dacă ai îmbrăcăminte corespunzătoare, bineînțeles). Peisajele sunt frumoase, sunetul ploii este liniștitor, iar senzația oferită de acestea dă dependență. Te vei îndrăgosti de drumețiile prin ploaie și s-ar putea să le cauți nu doar în Austria, ci și în alte destinații. Alege drumețiile într-o zi cu burniță, dar ai grijă să ai și o umbrelă la tine. De asemenea, ai grijă la alegerea traseelor. Evită zonele abrupte, cu pietre alunecoase. Traseele cele mai căutate pe o astfel de vreme duc spre Walderalm Alpine Pasture Hut (cu potecă în Gnadenwald), la Rumer Alm Alpine Pasture Hut (pornind din Innsbruck) sau la Aldranser Alm Alpine Pasture Hut (pornind din Aldrans), la Gasthaus Pfandl Inn (din Kufstein spre Kaisertal Valley) sau la Jagdhaus Pajiști alpine (St. Jakob in Defereggental Valley / East Tirol). Toate cabane de mai sus menționate sunt deschise pe tot parcursul anului și în toate condițiile meteorologice.

4. Muzeul de Artă Populară

Muzeul tirolez de Artă Populară din Innsbruck are cea mai importantă colecție de artefacte culturale din Tirol și este ideală pentru a-ți petrece câteva ore, într-o zi ploioasă. Amuzant este că mulți tirolezi nu au fost niciodată aici, poate doar într-o excursie cu școala. Vizitează Biserica Court de alături, biserică numită și „Schwarzmanderkirche”, și muzeul Ferdinandeum din apropiere. De asemenea, cunoscut sub numele de Muzeul de Stat tirolez, aceasta este o comoară a artei și istoriei tiroleză, care adăpostește artefacte remarcabile în colecțiile sale. Oprește-te pentru o pauză la minunatul „Kunstpause” – restaurantul muzeului, înainte se a te aventura în încă o dată pe aleile din Innsbruck.

5. Rattenberg

Centrul medieval al Rattenberg, cel mai mic oraș din Austria, este plin de case revitalizate, străzi pietruite și alei punctate de magazine specializate în sticlă. Aici descoperi un oraș bogat în istorie, cu nenumărate povești de spus. Intră în Muzeul Augustin, vezi uimitoarea Nagelschmied Homes, descoperă biserica parohială și vizitează Kisslinger glassblowing Shop din centrul orașului medieval Rattenberg, condusă de o familie de artiști în sticlă, cu zeci de ani de experiență. Înainte de plecare, oprește-te la patiseria Konditorei Hacker, renumită pentru gustările sale homemade, de calitate. Alege ștrudelul cu mere.

6. Kitzbühel

O legendă de sine stătătoare și un loc minunat să-l vizitezi într-o zi ploioasă, Kitzbühel este locul de joacă al celor bogați și celebri, aflat pe un fundal fundal de munți zimțați. Orașul medieval are străzi pietruite, buticuri high-end, cafenele și restaurante – oferind o imagine perfectă asupra trecutului și al viitorului. Pășește pragul Muzeului Walde din centrul orașului: piesa centrală a Muzeului Municipal Kitzbuehel este cea mai mare expoziție permanentă a activității artistice a pictorului și artistului grafic Alfons Walde, născut în Kitzbühel, care a obținut recunoașterea internațională, datorită tablouirlor cu peisaje de iarna și motivelor pentru sporturile de iarnă. El a fost primul artist care a făcut din schi un subiect de pictură. Ia-ți prânzul la Huber Stüberl Bräu Restaurant și relaxează-te în Café Praxmair, aflată chiar vizavi de la restaurant.

7. Piscine interioare în Tirol / Piscina alpină Leutasch

Comorile interioare din Tirol rivalizează cu cele din aer liber. Iar într-o zi ploioasă, acestea reprezintă oportunitatea perfectă de a le explora. Piscinele interioare sunt unele dintre cele mai bune moduri de a profita din plin de o zi ploioasă în Tirol. Iar una dintre cele mai cunoscute și apreciate este Piscina alpină Leutasch. L’ „Alpenbad Leutasch”, în apropiere Seefeld, oferă multe oportunități pentru distracție acvatică, relaxare, saună și sport. Iar dacă ești mai nonconformist, află că există și o zonă de nudiști.

8. Arlberg well.com

Un loc impresionant, unde să te refugiezi de ploaie, dar unde să ai parte de experiențe unice, este Centrul wellness Arlberg well.com, din St. Anton. Cu o combinație unică de piscine interioare și exterioare, acest complex surprinde mediul alpin, oferind vederi la munte și, totodată, posibilități de înot pe tot parcursul anului, în toate anotimpurile. Pentru relaxare totală, optează pentru sauna lor, unde peisajul și facilitățile sunt divine.

9. Aqua Dome

Și apoi, desigur, există Aqua Dome – cel mai spectaculos complex de agrement din Tirol, care este împărțit într-o zonă de waterpark și o zonă de izvoare geotermale, Längenfeld, Ötztal Valley. Vei găsi un trio de piscine exterioare, cu muzică subacvatică și iluminare bine coordonată. Este o experiență de o dată în viață, lăsându-te să plutești leneș în apa sărată, trecând ușor prin jeturi de apă, într-o zi ploioasă sau cu ninsoare.

10. Swarovski

Nu lăsa o zi ploioasă să-ți ruineze vacanța în Tirol. Aici există întotdeauna ceva de făcut și de văzut – trebuie doar să știi unde și ce. După toate cele de mai sus, ne oprim și la Swarovski. Mai exact la Swarovski Crystal Worlds din Wattens – locul aflat în topul listei celor mai vizitate atracții turistice din Austria. Turiști din toată lumea s-au plimbat pe aleile cu cristale Swarovski, au pășit în labirintul subteran de camere cristaline și s-au amuzat de amenajările inventive ale designerilor. Dezavantajele, dacă le putem spune așa, ar fi mulțimile (recomandat este să vii dimineața devreme sau târziu în după-amiaza) și că Crystal Cloud nu strălucește atât de mult în ploaie. Anyway, principala caracteristică a grădinii feerice este Crystal Cloud – o instalație monumentală care plutește în derivă deasupra negrei Mirror Pool! Cu o suprafață de aproximativ 1.400 de metri pătrați, această capodoperă mistică este cea mai mare lucrare de acest gen din lume. Crystal Cloud este format din aproximativ 800.000 de cristale Swarovski montate manual. Ar fi păcat să o ratezi.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Vacanțe de vară: Cele mai bune lacuri în Europa

De ce lacuri în Europa? Pentru că pot fi o alternativă frumoasă la clasicele vacanțe la mare. Când spui vacanță de vară, toată lumea se gândește la Marea Mediterană. Puțini sunt cei care caută alternative. Și, sincer, nu văd de ce ar face-o. Plajele Mediteranei sunt de-a dreptul spectaculoase. Nisipul este un răsfăț al minții, […]

Vizitează primul Parc Tematic de Ciocolată din Grecia

Potolește-ți pofta de dulce cu o vacanță în Salonic. Orașul trece de la carnavaluri multicolore la băi cu ciocolată și drumeții prin labirintul dulciurilor. Până în 6 martie, Fabrica și Muzeul de Ciocolată își așteaptă vizitatorii aflați într-o vacanță în Salonic cu primul Parc Tematic de Ciocolată din Grecia, care se întinde pe 2.500 de […]

Spotul turistic al Elveţiei, cel mai bun din Europa

De câţiva ani, videoclipurile s-au dovedit a fi o sursă majoră de inspiraţie pentru turişti, mai ales când vine vorba de alegerea viitoarei destinaţii de vacanţă.Tocmai de aceea, Comisia Europeană a Turismului (ETC) a lansat o competiţie între oficialii destinaţiilor, pentru a-i încuraja în realizarea celor mai originale şi atractive sporturi de promovare. Iar anul […]

Un comentariu

  1. Drumețiile în ploaie, imi plac .Coincidenta sau nu sambata m-am plimbat prin ploaie pe Pasul Prislop. O ploaie marunta ,mocaneasca ,rece dar care mi-a oferit ocazia sa ma gandesc la multe lucruri privind fascinata peisajul. Articolul iti trezeste dorinta de a vizita aceste locuri minunate. Poate voi vizita Austria, Santorini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen + 4 =