×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacanta in Tirol - 10 activitati pentru o zi ploioasa

Oricat de meticulos ti-ai pregati vacanta, exista riscul ca vremea sa-ti dea toate planurile peste cap. Enervant, stim. Insa nu-i un motiv sa-ti strici buna dispozitie. Schimba-ti intinerariul in functie de conditiile meteorologice si experimenteaza lucrurile pe care nu le-ai face de obicei in destinatia aleasa. Astazi, iti prezentam 10 activitati pe care le poti face intr-o zi ploioasa in si in jurul Tirol. Ai sa vezi ca si toamna este un sezon demn de vacante tari. Trebuie doar sa nu te lasi luat prin surprindere.

1. Hall, Tirol

Viziteaza frumosul oras medieval Hall din Tirol, gusta-i delicatesele si plimba-te pe aleile linstite, ornate cu case amenajate in stil gotic, in culori pastelate. Plimba-te in jurul unuia dintre cele mai mari si mai frumoase orase medievale ale Austriei (chiar mai mare decat cartierul vechi din Innsbruck), care a fost frumos restaurat de-a lungul ultimelor doua decenii. Austria cele mai mari si cele mai frumoase orase medievale-l vechi e chiar mai mare decat cartier vechi din Innsbruck si dragoste a fost restaurata la splendoarea sa pe parcursul ultimelor doua decenii. Biserica parohiala, in stil gotig la interior si baroc abrupt la exterior, Turnul Mint (reperul Hall), cu muzeul sau sunt locuri ideale de a-ti petrece timpul, admirand arhitectura gotica, prezentari si expozitii . Intre plimbari, opreste-te pentru un pranz consistent la Goldener Lowe Restaurant, situat in Piata Orasului de Sus.

2. Castelul Tratzberg

Unul dintre cele mai populare locuri istorice de vizitat intr-o zi ploioasa este Castelul Tratzberg. Aflat in posesia familiei Goess-Enzenberg, Castelul Tratzberg este intruchiparea unui castel tirolez din secolul al 16-lea,care sta cu mandrie ca amintire a trecutului si reflecta gloria medievala. Cu o frumusete aparte, data de detaliile istorice, catelul a trecut printr-o renovare meticuloasa. Peisajele, scenele si sunetele Castelului Tratzberg si a imprejurimilor sale se combina armonios si creeaza atmosfera epocii medievale. Asadar, daca esti pasionat de istorie, o zi ploioasa in Tirol este tot ce ti se poate intampla mai bun in timpul vacantei tale.

3. Drumetii

Drumetii in ploaie. Mai mult ca sigur nu ar fi prima ta alegere, insa drumetiile intr-o zi ploioasa pot oferi singuratate si o ambianta speciala (daca ai imbracaminte corespunzatoare, bineinteles). Peisajele sunt frumoase, sunetul ploii este linistitor, iar senzatia oferita de acestea da dependenta. Te vei indragosti de drumetiile prin ploaie si s-ar putea sa le cauti nu doar in Austria, ci si in alte destinatii. Alege drumetiile intr-o zi cu burnita, dar ai grija sa ai si o umbrela la tine. De asemenea, ai grija la alegerea traseelor. Evita zonele abrupte, cu pietre alunecoase. Traseele cele mai cautate pe o astfel de vreme duc spre Walderalm Alpine Pasture Hut (cu poteca in Gnadenwald), la Rumer Alm Alpine Pasture Hut (pornind din Innsbruck) sau la Aldranser Alm Alpine Pasture Hut (pornind din Aldrans), la Gasthaus Pfandl Inn (din Kufstein spre Kaisertal Valley) sau la Jagdhaus Pajisti alpine (St. Jakob in Defereggental Valley / East Tirol). Toate cabane de mai sus mentionate sunt deschise pe tot parcursul anului si in toate conditiile meteorologice.

4. Muzeul de Arta Populara

Muzeul tirolez de Arta Populara din Innsbruck are cea mai importanta colectie de artefacte culturale din Tirol si este ideala pentru a-ti petrece cateva ore, intr-o zi ploioasa. Amuzant este ca multi tirolezi nu au fost niciodata aici, poate doar intr-o excursie cu scoala. Viziteaza Biserica Court de alaturi, biserica numita si „Schwarzmanderkirche”, si muzeul Ferdinandeum din apropiere. De asemenea, cunoscut sub numele de Muzeul de Stat tirolez, aceasta este o comoara a artei si istoriei tiroleza, care adaposteste artefacte remarcabile in colectiile sale. Opreste-te pentru o pauza la minunatul „Kunstpause” - restaurantul muzeului, inainte se a te aventura in inca o data pe aleile din Innsbruck.

5. Rattenberg

Centrul medieval al Rattenberg, cel mai mic oras din Austria, este plin de case revitalizate, strazi pietruite si alei punctate de magazine specializate in sticla. Aici descoperi un oras bogat in istorie, cu nenumarate povesti de spus. Intra in Muzeul Augustin, vezi uimitoarea Nagelschmied Homes, descopera biserica parohiala si viziteaza Kisslinger glassblowing Shop din centrul orasului medieval Rattenberg, condusa de o familie de artisti in sticla, cu zeci de ani de experienta. Inainte de plecare, opreste-te la patiseria Konditorei Hacker, renumita pentru gustarile sale homemade, de calitate. Alege strudelul cu mere.

6. Kitzbuhel

O legenda de sine statatoare si un loc minunat sa-l vizitezi intr-o zi ploioasa, Kitzbuhel este locul de joaca al celor bogati si celebri, aflat pe un fundal fundal de munti zimtati. Orasul medieval are strazi pietruite, buticuri high-end, cafenele si restaurante - oferind o imagine perfecta asupra trecutului si al viitorului. Paseste pragul Muzeului Walde din centrul orasului: piesa centrala a Muzeului Municipal Kitzbuehel este cea mai mare expozitie permanenta a activitatii artistice a pictorului si artistului grafic Alfons Walde, nascut in Kitzbuhel, care a obtinut recunoasterea internationala, datorita tablouirlor cu peisaje de iarna si motivelor pentru sporturile de iarna. El a fost primul artist care a facut din schi un subiect de pictura. Ia-ti pranzul la Huber Stuberl Brau Restaurant si relaxeaza-te in Cafe Praxmair, aflata chiar vizavi de la restaurant.

7. Piscine interioare in Tirol / Piscina alpina Leutasch

Comorile interioare din Tirol rivalizeaza cu cele din aer liber. Iar intr-o zi ploioasa, acestea reprezinta oportunitatea perfecta de a le explora. Piscinele interioare sunt unele dintre cele mai bune moduri de a profita din plin de o zi ploioasa in Tirol. Iar una dintre cele mai cunoscute si apreciate este Piscina alpina Leutasch. L' „Alpenbad Leutasch”, in apropiere Seefeld, ofera multe oportunitati pentru distractie acvatica, relaxare, sauna si sport. Iar daca esti mai nonconformist, afla ca exista si o zona de nudisti.

8. Arlberg well.com

Un loc impresionant, unde sa te refugiezi de ploaie, dar unde sa ai parte de experiente unice, este Centrul wellness Arlberg well.com, din St. Anton. Cu o combinatie unica de piscine interioare si exterioare, acest complex surprinde mediul alpin, oferind vederi la munte si, totodata, posibilitati de inot pe tot parcursul anului, in toate anotimpurile. Pentru relaxare totala, opteaza pentru sauna lor, unde peisajul si facilitatile sunt divine.

9. Aqua Dome

Si apoi, desigur, exista Aqua Dome - cel mai spectaculos complex de agrement din Tirol, care este impartit intr-o zona de waterpark si o zona de izvoare geotermale, Langenfeld, Otztal Valley. Vei gasi un trio de piscine exterioare, cu muzica subacvatica si iluminare bine coordonata. Este o experienta de o data in viata, lasandu-te sa plutesti lenes in apa sarata, trecand usor prin jeturi de apa, intr-o zi ploioasa sau cu ninsoare.

10. Swarovski

Nu lasa o zi ploioasa sa-ti ruineze vacanta in Tirol. Aici exista intotdeauna ceva de facut si de vazut - trebuie doar sa stii unde si ce. Dupa toate cele de mai sus, ne oprim si la Swarovski. Mai exact la Swarovski Crystal Worlds din Wattens - locul aflat in topul listei celor mai vizitate atractii turistice din Austria. Turisti din toata lumea s-au plimbat pe aleile cu cristale Swarovski, au pasit in labirintul subteran de camere cristaline si s-au amuzat de amenajarile inventive ale designerilor. Dezavantajele, daca le putem spune asa, ar fi multimile (recomandat este sa vii dimineata devreme sau tarziu in dupa-amiaza) si ca Crystal Cloud nu straluceste atat de mult in ploaie. Anyway, principala caracteristica a gradinii feerice este Crystal Cloud - o instalatie monumentala care pluteste in deriva deasupra negrei Mirror Pool! Cu o suprafata de aproximativ 1.400 de metri patrati, aceasta capodopera mistica este cea mai mare lucrare de acest gen din lume. Crystal Cloud este format din aproximativ 800.000 de cristale Swarovski montate manual. Ar fi pacat sa o ratezi. [Best_Wordpress_Gallery id="52" gal_title="Vacanta Tirol"]

Rezerva acum!