La schi cu copiii – Tot ce trebuie să știi

la schi

Vacanță la schi cu copiii? Pun pariu că ți-a trecut prin cap să renunți renunți la ea până va mai crește cel mic. Ei bine, oricât de dificilă ți-ar părea vacanța la schi, cu copiii mici, ea este de fapt o experiență bogată ce nu trebuie pierdută. O vacanță la schi cu familia este una dintre cele mai satisfacatoare, distractive și memorabile moduri de a petrece timpul împreună. Este un mod plăcut de a lega prietenii, trecând dincolo de relația părinte-copil. Cu toate acestea, planificarea unei vacanțe de familie la schi poate fi copleșitoare. La ce vâstă pot schia copiii? Cum trebuie să îi imbraci? Ce echipamente le trebuie și cum e mai bine: să închiriezi sau să cumperi? Da, ai multe de luat în considerare, dar și bucuria e mare! Pentru a-ți fi mai ușor, am pregătit un mic ghid, care să te mai elibereze de stres. Iată tot ce trebuie să știi dacă plănuiești o vacanță la schi cu copiii.

Unde mergem la schi cu copiii?

Cu un teren schiabil de 3.400 kilometri, Tirol oferă unele dintre cele mai epice și sigure trasee din Austria. Aproape toate stațiunile de schi din Tirol au activități de familie, astfel că deciziile pot fi mai ușor de luat. Aici există numeroase scoli de schi pentru copii, zone cu creșe și trasee speciale dedicate celor mici. Imposibil să nu-ți găsești liniștea și bucuria unei vacanțe la schi alături de familie.

De la ce vârstă pot schia copiii?

Vârsta corespunzătoare nu este un număr, ci o atitudine. În cazul în care copilul tău iubește zăpadă și poate sta în aer liber câteva ore, el poate schia fără probleme începând de la patru ani. Majoritatea scolilor de schi acceptă în programele sale copii de minimum 4-5 ani. Dacă, însă, copilul tău este mai mic, există creșe unde îl poți lăsa în îngrijire sau, și mai bine, există activități care să vă bucure pe toți: de la săniuș, la joaca cu bulgări, copilul tău se va bucura de orice. Gândește-te că totul e nou pentru el, iar timpul petrecut împreună îl va ajuta să se adapteze mai ușor noilor condiții meteo 🙂 Să nu fi surprinsă dacă la anul următor se va avânta pe pârtii fără teamă…

Este copilul pregătit de schi?

Dacă este entuziasmat de idee, DA! În cazul în care se teme de schi, nu insista. Fă un pas înapoi și încearcă mai târziu. Uneori, copiii au nevoie de un an pregătitor, în care doar să admire schiori înainte de a-și pune schiurile în picioare. Însă, amintește-ți că cu cât este mai mic copilul, cu atât se va familiariza mai bine cu acest sport. Ia copilul în vacanță pentru a se bucura de activități de iarnă – mergeți cu sania, faceți oameni de zăpadă, bateți-vă cu bulgări și distracția va fi garantată. Să nu te mire ca după toate acestea să îți ceară singur schiruile. La vârste fragede, curiozitatea e cel mai mare atuu.

Ar trebui să înscriu copilul la lecții?

Este o idee bună să investești în lecții. Școlile de schi din Tirol oferă programe bine gândite, care pot fi intrarea perfectă în lumea schiului. Instructorii sunt profesioniști și știu cum să inducă micuților farmecul și plăcerea de a practica acest sport. În plus, ei se asigură că cei mici se distrează în siguranță și dezvoltă cele mai bune practici. Iar unul dintre obiectivele principale este ca prima lecție de schi a copilului tău să-i creeze acestuia amintiri bune, insuflându-i astfel pasiune pentru acest sport. În plus, lecțiile se fac în grupuri de copii cu acleași vârste, unde își pot face prieteni noi!

Care sunt hainele potrivite pentru schi?

Evident, schiul este un sport de iarnă. Cumpără-i copilului haine de schi de aceeași calitate pe care ai lua-o pentru tine. După părerea noastră, mănușile cu un deget sunt cea mai importantă parte a vestimentației. Mănuși proaste = mâini reci = frig și neplăcere. Uită-te după o pereche de mănuși waterproof, cu manșete la încheietura mâinii și suficient de lungi pentru a se extinde, fie sub, fie peste manșetele jachetei. De asmenenea, un copil ar trebui să se îmbrace în straturi, la fel ca tine. Și da, pentru bază, lenjeria de corp din pentru stratul său sau baza ei, ar trebui să investească în lenjerie de corp din lana merinos organică, special concepută pentru sporturile de iarnă. Este important ca acest strat de bază să țină cald, să lase pielea să respire și să se usuce repede. Copilul este foarte mic? Costumele de schi dintr-o singură piesă sunt potrivite pentru copiii care au depășit de mult stadiu de oliță.

Echipamentele: le închiriezi sau le cumperi?

Dacă mergi la schi doar de câteva ori pe sezon, doar în vacanță, ia în considerare închirierea. Când vine vorba de copii, este mai bine să închiriezi decât să cumperi. Ei cresc rapid și riști ca anul viitor să nu i se mai potrivească nimic. În plus, dacă ai o problemă cu echipamentul, când e închiriat, poți face schimb imediat. Asigură-tă că cizmele i se potrivesc corect copilul tău. În timp ce catarama de la degetele picorului ar trebui să fie confortabilă, cea din partea de sus ar trebui să fie fixă. O pereche de șosete din lână este tot ce ai nevoie.

Cumpără o cască pe mărimea copilului. Nu lua o dimensiune mai mare pentru a-I veni și la anul, pentru că nu se va simți confortabil. Ochelarii de protecție sunt și ei necesari, dar, în locul lor, ochelari de soare polarizați. Reflexia soarelui este deranjantă, mai ales la atitudini mari. Nu uita de protecție solară și de o cremă potrivită copilului tău. Chiar dacă nu ți se pare, soarele este extrem de puternic pe munte.
Ai grijă și la depozitarea echipamentelor. Dacă mergi mai multe zile consective la schi, depozitează echipamentul și ghetele în dulapuri ținute la căldură și ferite de umiditate. Spune asta pentru că mulți obișnuiesc să le țină în portbagajul mașinii. Și… nu-i nimic mai rău decât să încalți cizme reci și umede, înainte de o zi pe pârtie. Brrr!

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Tradiții de Paște în Grecia: Cum sa alegi o Lambatha perfectă

Ți-ai făcut deja planurile pentru vacanța de Paște în Grecia? Atunci descoperă și tradițile la care urmează să iei parte. Grecia este cunoscută pentru caracterul ei puternic religios și pentru tradițiile sale frumoase și bine împământenite. Iar de Paște – cea mai importantă sărbătoare a anului – ele sunt menite să atragă prin frumusețea lor, […]

Shopping break. Top restaurante franțuzești din Paris

Iubim aerul romantic parizian, iubim celebrul Moulin Rouge, iubim shoppingul și, fără îndoială, iubim gastronomia țării. Pe scurt, iubim vacanțele în Paris. Iar dacă ele pică și în plin sezon de reduceri, fie el de iarnă sau vară, atunci clar vacanța este un „must”. Și cum soldurile sunt acum în toi, iar zilele acestea shoppingul […]

festivaluri europene

Cele mai tari festivaluri europene de toamnă, în 2016!

Chiar dacă vremea de plajă nu a trecut încă, schimbăm un pic macazul și intrăm în ritmul petrecerilor de toamnă. Mai exact, urmăm calea spre destinațiile gazde ale celor mai tari festivaluri europene de toamnă ale anului 2016. Scoția, Italia, Anglia, Germania și Spania sunt doar câteva dintre țările care dau, anul acesta, startul paradelor, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × four =