×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

8 motive pentru care sa vizitezi Roma in 2017


Fie ca vrei istorie, arhitectura aparte, romantism sau relaxare pe plaja, in Roma exista cate ceva pentru toata lume. Este unul dintre cele mai frumoase orase din lume in care poti avea o vacanta linistita, odihnitoare si, totodata, plina de activitati. Iata 8 motive pentru care ar trebui sa vizitezi Roma in 2017

1. Fantani unice in lume, pentru un plus de romantism

Aerul romantic al Romei se remarca nu doar prin arhitectura cladirilor, ci si prin frumusetea si legendele fantanilor. Gasesti fantani spectaculoase peste tot in jurul Romei, una dintre cele mai renumite din lume fiind Fantana Trevi. Alte fantani spectaculoase, pe care sa le vezi in 2017 sunt Bernini Four Rivers din Piazza Navona, Fantana Tritone a lui Bernini in Piazza Barberini, La Barcaccia, Fontane delle Tartarughe, Fontana delle Rana (Fantana testoasei) din frumosul cartier Coppede si Fontanone on the Gianicolo - una dintre cele mai mari fantani din Roma, cu vederi superbe spre cealalta parte a orasului.

2. Marathon Roma (02 aprilie)

Chiar daca nu vrei sa participi, este distractiv sa vizitezi orasul in ziua in care are loc maratonul. Roma centrala se transforma mai mult ca de obicei intr-o zona pietonala, intreaga ruta (care incepe din Colosseum) fiind inchisa traficului in dimineata cursei. Spectacolele ulterioare includ muzica live de fanfare, ansambluri clasice de jazz, grupuri de rock si DJ-ii, toate amenajate in peste 40 de puncte de-a lungul traseului. Locatie: Roma centrala, incepand din Via dei Fori Imperiali.

3. Il Museo Universale (pana pe 12 martie)

In timpul ocupatiei napoleoniene din Italia, intre 1796 si 1814, mii de opere de arta italiene au fost duse la Luvru si in alte muzee franceze. Anul acesta, Roma ofera un spectacol uluitor pasionatilor de arta, cu opere care s-au intorc in patrimoniul orasului. Pana in 12 martie, in Il Museo Universale se vor prezenta colectii publice, cum ar fi Brera din Milano si Accademia din Venetia. Muzeul de afla la Scuderie del Quirinale, Via XXIV Maggio 16, iar taxa de intrare este de 12 euro.

4. Turneul celor sase natiuni rugby (februarie si martie)

Dupa victoria lor recent impotriva Springboks, 2017 va fi anul in care Azzurri, echipa nationala de rugby a Italiei, depaseste performantele impresionante Six Nations din 2013. Orice se intampla pe teren, in tribune exista intotdeauna o ambianta sanatoasa, orientata spre familie. Italia va juca anul acesta trei la ea acasa, pe Stadio Olimpico: impotriva Tarei Galilor (05 februarie), Irlandei (11 februarie) si Frantei (11 martie). Locatie: Stadio Olimpico, Viale dei Gladiatori. Biletul costa 30 de euro.

5. Open House Roma (7 mai)

In prima duminica a lunii mai, zeci de Palate romane, de obicei inchise sau cu acces limitat la public, biblioteci, colectii de arta, case particulare si situri arheologice sunt deschise vizitelor turistice, ci ghid. Acestea sunt gratuite, dar la multe trebuie sa te inscrii in avans pe site-ul www.openhouseroma.org

6. Fra Diavolo la Teatro dell'Opera di Roma (8-21 octombrie)

Teatrul de opera din Roma se lauda anul acesta cu o productie autohtona impresionanta: „Fra Diavolo”. Este o productie a compozitorului francez Daniel-Francois Auber, realizat cua ajutorul talentului scotian al lui Rory Macdonald si regizat de italianul de avangarda Giorgio Barberio Corsetti. Locatie: Teatro Costanzi, Piazza Beniamino Gigli 7. Pretul biletului este de 17 euro. Pentru mai multe detalii, viziteaza www.operaroma.it.

7. Aproape de alte situri, orase si plaje grandioase

Gradinile extraordinare ale Tivoli Villa d'Este se afla in exteriorul Romei, la o excursie usoara de doar o jumatate de zi. Iar acesta este un mic exemplu… Daca alegi Roma ca punct de pornire spre alte atractii ale Italiei, afla ca de aici poti ajunge cu usurinta in Florenta, Pompei, Ostia Antica, Tivoli si la multe fabrici de vin, orase medievale de deal (Orvieto, Assisi - pentru a numi doua), si plaje - cele mai multe la doar o ora jumatate de Roma. Rezerva-ti la un tur al Pompei, Capri, Toscana, Tivoli, Ostia si multe altele! Ostia Antica, unul dintre cele mai importante orase din Roma antica.

8. Marimea perfecta

Ador Roma pentru ca este suficient de mic sa poti vizita o multime de lucruri intr-o singura zi. Insa, suficient de mare incat sa gasesti mereu un parc, o cafenea, o piazza, si chiar un monument sau un muzeu liber, chiar si in sezonul de varf. Printre marile atractii se numara Parcul Celimontana si Park Villa Celimontana. Poposeste in Grand Cafe Piazza di Pietra (in piata Traiane). Apoi mergi in Piata lui Traian - una dintre cele mai uimitoare ruine din Roma. De asemenea, nu rata Galleria Doria Pamphilj - un muzeu de asomare rar supraaglomerat.

Rezerva acum!