Carnavalul de la Veneția 2017! Date și evenimente

Carnavalul de la Veneția

În timp mai puțin o lună, Veneția se transformă iar într-un cadru de poveste: Începe Carnavalul de la Veneția 2017! Turiști din întreaga lume vor îmbrăca straie de acum secole și vor retrăi perioada La Serenissima, alături de vechile tradiții venețiene. Carnevale di Venezia 2017 (Carnavalul de la Veneția) are loc între 11 februarie și 28 februarie 2017. În primul weekend vor participa, în cea mai mare măsură, numai localnici, dar Festa Veneziana merită, cu siguranță, o vacanță! Majoritatea festivităților de carnaval începe în 18 februarie, cu Festa delle Marie, însă, dacă poți, asistă la toate evenimentele. Carnavalul de la Veneția este unul dintre cele mai așteptate momente ale anului din întreaga lume. E păcat să ratezi fie și un singur eveniment. Iată ce te așteaptă:

Festa Veneziana (11-12 februarie)

Festa Veneziana este deschiderea oficială a celebrului Carnaval de la Veneția și are loc în cartierul Cannaregio. Sămbătă seara (între orele 18:00 și 20:00) va avea loc un spectacol magic cu culori, dansuri și acrobații, pe Rio di Cannaregio. Duminică, mulți venețieni vor naviga costumați de-a lungul Canalului Grande Cannaregio. Imensa paradă cu barca este însoțită de muzică și începe la prânz. Este momentul în care poți gusta delicatese tradiționale cum ar fi ‘sarde in soar’ -sardine prăjite în sos dulce-acrișor de ceapă) și ‘bigoli salsa’ (paste servite cu un sos de hamsii și ceapă).

Festa delle Marie (18 februarie 28)

Marie reprezintă 12 fete venetiene sărace, care au primit zestre de mireasă de la Dogele venețian în 973, dar au fost răpite de pirați. Ele a fost salvate ulterior, cu tot cu podoabele primite. Festa delle Marie este o paradă de comemorare, în care 12 fete (atent selectate în săptămânile anterioare evenimentului) se îmbracă în rochii somptuoase și se împodobesc cu bijuterii frumoase și îi mulțumesc Fecioarei Maria pentru că le-a ajutat să scape din mâinile piraților. Concursul este deschis doar pentru fete venețiene între 18 și 28 de ani. Parada începe pe 18 februarie la 14:30, în San Pietro în Castello și parcurge Via Garibaldi și Riva degli Schiavoni pentru a ajunge la San Marc, la 16:00.

Concursul: Cel mai bun costum mascat (februarie 18-28)

Pe parcursul întregii perioade de carnaval, toată lumea poate participa la concursul pentru Cel mai bun costum mascat. Zilnic, candidații fac paradă în Piața San Marco, în fața juriului, care selectează cel mai bun costum. Cei mai mulți participanți sunt străini, veniți special pentru acest eveniment. Ceremonia de premiere este în data de 26 februarie, la ora 14.30. Pe 27 februarie, există două parade pentru copii. Dacă vrei să faci poze cu cotume și măști aparte, cel mai mun moment este între prânz și după amiaza târziu. Spre seara te poți opri la Caffé Florian, sub arcadele Palazzo Ducale, pe Riva degli Schiavoni, sau pe Campo San Zaccaria.

Carnavalul de la Veneția – Galeria de minuni (februarie 18-28)

Dacă ți-ar plăcea să te costumezi și să iei parte la un bal autentic venețian, Galeria de minuni este de neratat. El are mediul prestigios al Ca’ Vendramin Calergi și este o combinație de o cină și spectacole. În timp ce restul evenimentelor sunt gratuite, acesta vine la un preț de 400 de euro pe persoană. Ce-i drept, experiența este unică. Însă, dacă prețul ți se pare piperat, în timpul Carnavalului, poți lua parte la alte baluri. Unul dintre ele este Casanova Ball, sprijinit de Marega Atelier.

Volo dell’Angelo (19 februarie)

„Zborul îngerului” este adesea considerat drept startul oficial al carnavalului. Îngerul „zboară” la prânz din Campanile, deasupra mulțimilor, pe scena din mijlocul pieței San Marco, unde este întâmpinat de Doge și de cele 12 Marii. Îngerul anului este Maria câștigătoare a anului precedent. Anul acesta va fi Claudia Marchiori.

Me Anzoleto (23-24 februarie)

Acest spectacol contemporan Goldoni, în regia lui Mattia Berto, este găzduit de Casa Goldoni. Este o ocazie unică de a vizita casa în care s-a născut Goldoni, pe 25 februarie 1707, și pentru a vedea una dintre piesele sale. Ca ‘Centani a fost construită în secolul al 15-lea și este un palat tipic gotic. El a devenit un muzeu și un centru de studii de teatru, în 1953.

Volo dell’Aquila (26 februarie)

Similar cu „Zborul Îngerului”, Vulturul zboara, de asemenea, din Campanile la San Marco. Anul trecut, Saturnino, cel mai cunoscut cântăreț italian de bas, a interpretat câteva melodii în timpul coborârii sale. Numele „Eagle-ului” (persoanei care va fi vulturul) este anunțat c doar câteva zile înainte de începerea evenimentului. Potrivit organizatorilor, va fi din nou ceva spectaculos. El sau ea va fi îmbrăcat/ă de Atelier Pietro Longhi, iar zborul este planificat la ora 12:00.

Ciocolata (februarie 27)

Atelierul Pietro Longhi organizează o „ciocolată de dans„ la Ca ‘Vendramin Calergi. La acest eveniment tipic venețian, oaspeții se bucură de ciocolată caldă și biscuiți venețiene, într-o atmosferă de sărbătoare. Aici te poți aștepta să vezi unele dintre cele mai uimitoare costume. Asigură-te că te îmbraci în mod corespunzător.

Svolo del Leone (28 februarie)

Activitatea finală a Carnavalul de la Veneția 2017 este „Zborul Leului din San Marco”, pictat pe o pânză mare. 12 Marie si Dogele și cele 12 fete Marie vor saluta steagul. Se pornește de la ora 17:00, după premierea câștigătorului Festa delle Marie.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

10 motive să-ți iei o vacanță în Praga

Vacanța în Praga… imaginează-ți palate imense, castele de basm, turnuri și poduri ce traversează râuri liniștite, înconjurate de verdeață. Asta este imaginea de ansamblu a celebrul oraș cech: Praga. Un oraș vibrant care are atât de multe de oferit încât nicio vacanță nu-ți va fi de ajuns. De ce iubim așa mult Praga? Iată 10 […]

Cele mai frumoase Piețe de Crăciun din Europa, în 2016

Originare din Germania și Alsacia, piețele de Crăciun s-au răspândit în toată Europa începând cu anii 1990. Și, odată cu trecerea anilor, acestea s-au transformat, încetul cu încetul, în adevărate peisaje de basm. De la străzi multicolore, colinde în plină stradă și până la delicii culinare preparate după rețete din cărți de bucate medievale, Piețele […]

kefalonia

Top 5 motive pentru care te vei îndrăgosti de Kefalonia

Kefalonia, una dintre perlele arhipelagului grec, atrage ca un magnet turiștii, datorită plajelor spectaculoase cu nisip fin auriu, care se îmbină armonios cu apa de culoarea turcoazului a Mării Ionice, a vegetației luxuriante și a ospitalității localnicilor. Iată care sunt cele mai importante cinci aspecte cu privire la Kefalonia, care te vor cuceri iremediabil: Atracţii […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 2 =