×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Carnavalul de la Venetia 2017! Date si evenimente

In timp mai putin o luna, Venetia se transforma iar intr-un cadru de poveste: Incepe Carnavalul de la Venetia 2017! Turisti din intreaga lume vor imbraca straie de acum secole si vor retrai perioada La Serenissima, alaturi de vechile traditii venetiene. Carnevale di Venezia 2017 (Carnavalul de la Venetia) are loc intre 11 februarie si 28 februarie 2017. In primul weekend vor participa, in cea mai mare masura, numai localnici, dar Festa Veneziana merita, cu siguranta, o vacanta! Majoritatea festivitatilor de carnaval incepe in 18 februarie, cu Festa delle Marie, insa, daca poti, asista la toate evenimentele. Carnavalul de la Venetia este unul dintre cele mai asteptate momente ale anului din intreaga lume. E pacat sa ratezi fie si un singur eveniment. Iata ce te asteapta:

Festa Veneziana (11-12 februarie)

Festa Veneziana este deschiderea oficiala a celebrului Carnaval de la Venetia si are loc in cartierul Cannaregio. Sambata seara (intre orele 18:00 si 20:00) va avea loc un spectacol magic cu culori, dansuri si acrobatii, pe Rio di Cannaregio. Duminica, multi venetieni vor naviga costumati de-a lungul Canalului Grande Cannaregio. Imensa parada cu barca este insotita de muzica si incepe la pranz. Este momentul in care poti gusta delicatese traditionale cum ar fi ‘sarde in soar’ -sardine prajite in sos dulce-acrisor de ceapa) si ‘bigoli salsa’ (paste servite cu un sos de hamsii si ceapa).

Festa delle Marie (18 februarie 28)

Marie reprezinta 12 fete venetiene sarace, care au primit zestre de mireasa de la Dogele venetian in 973, dar au fost rapite de pirati. Ele a fost salvate ulterior, cu tot cu podoabele primite. Festa delle Marie este o parada de comemorare, in care 12 fete (atent selectate in saptamanile anterioare evenimentului) se imbraca in rochii somptuoase si se impodobesc cu bijuterii frumoase si ii multumesc Fecioarei Maria pentru ca le-a ajutat sa scape din mainile piratilor. Concursul este deschis doar pentru fete venetiene intre 18 si 28 de ani. Parada incepe pe 18 februarie la 14:30, in San Pietro in Castello si parcurge Via Garibaldi si Riva degli Schiavoni pentru a ajunge la San Marc, la 16:00.

Concursul: Cel mai bun costum mascat (februarie 18-28)

Pe parcursul intregii perioade de carnaval, toata lumea poate participa la concursul pentru Cel mai bun costum mascat. Zilnic, candidatii fac parada in Piata San Marco, in fata juriului, care selecteaza cel mai bun costum. Cei mai multi participanti sunt straini, veniti special pentru acest eveniment. Ceremonia de premiere este in data de 26 februarie, la ora 14.30. Pe 27 februarie, exista doua parade pentru copii. Daca vrei sa faci poze cu cotume si masti aparte, cel mai mun moment este intre pranz si dupa amiaza tarziu. Spre seara te poti opri la Caffe Florian, sub arcadele Palazzo Ducale, pe Riva degli Schiavoni, sau pe Campo San Zaccaria.

Carnavalul de la Venetia - Galeria de minuni (februarie 18-28)

Daca ti-ar placea sa te costumezi si sa iei parte la un bal autentic venetian, Galeria de minuni este de neratat. El are mediul prestigios al Ca’ Vendramin Calergi si este o combinatie de o cina si spectacole. In timp ce restul evenimentelor sunt gratuite, acesta vine la un pret de 400 de euro pe persoana. Ce-i drept, experienta este unica. Insa, daca pretul ti se pare piperat, in timpul Carnavalului, poti lua parte la alte baluri. Unul dintre ele este Casanova Ball, sprijinit de Marega Atelier.

Volo dell'Angelo (19 februarie)

„Zborul ingerului” este adesea considerat drept startul oficial al carnavalului. Ingerul „zboara” la pranz din Campanile, deasupra multimilor, pe scena din mijlocul pietei San Marco, unde este intampinat de Doge si de cele 12 Marii. Ingerul anului este Maria castigatoare a anului precedent. Anul acesta va fi Claudia Marchiori.

Me Anzoleto (23-24 februarie)

Acest spectacol contemporan Goldoni, in regia lui Mattia Berto, este gazduit de Casa Goldoni. Este o ocazie unica de a vizita casa in care s-a nascut Goldoni, pe 25 februarie 1707, si pentru a vedea una dintre piesele sale. Ca 'Centani a fost construita in secolul al 15-lea si este un palat tipic gotic. El a devenit un muzeu si un centru de studii de teatru, in 1953.

Volo dell'Aquila (26 februarie)

Similar cu „Zborul Ingerului”, Vulturul zboara, de asemenea, din Campanile la San Marco. Anul trecut, Saturnino, cel mai cunoscut cantaret italian de bas, a interpretat cateva melodii in timpul coborarii sale. Numele „Eagle-ului” (persoanei care va fi vulturul) este anuntat c doar cateva zile inainte de inceperea evenimentului. Potrivit organizatorilor, va fi din nou ceva spectaculos. El sau ea va fi imbracat/a de Atelier Pietro Longhi, iar zborul este planificat la ora 12:00.

Ciocolata (februarie 27)

Atelierul Pietro Longhi organizeaza o „ciocolata de dans„ la Ca 'Vendramin Calergi. La acest eveniment tipic venetian, oaspetii se bucura de ciocolata calda si biscuiti venetiene, intr-o atmosfera de sarbatoare. Aici te poti astepta sa vezi unele dintre cele mai uimitoare costume. Asigura-te ca te imbraci in mod corespunzator.

Svolo del Leone (28 februarie)

Activitatea finala a Carnavalul de la Venetia 2017 este „Zborul Leului din San Marco”, pictat pe o panza mare. 12 Marie si Dogele si cele 12 fete Marie vor saluta steagul. Se porneste de la ora 17:00, dupa premierea castigatorului Festa delle Marie.

Rezerva acum!