×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Pastele in Israel: Cum sarbatoresc crestinii Saptamana Sfanta

Pastele in Israel! Este momentul din an in care cele doua mari religii monoteiste ale iudaismului si crestinismului se intalnesc. Pentru evrei, Saptamana Sfanta inseamna Pastele (sau Pessach), pentru crestini, Pastele. Este saptamana in care Israel este cel mai aglomerat cu turisti, dar si cel mai frumos din punct de vedere spiritual si gastronomic. Pentru multi pelerini crestini, a sarbatori Saptamana Sfintelor Pasti in Israel este un vis devenit realitate. Este bucuria de a merge pe urmele lui Iisus, in ultimele sale clipe, si de a descoperi povetele Lui. Pentru multe mii de vizitatori, inseamna placererea descoperirii culinare a Israelului. Astfel ca, indiferent de care parte esti, Israel este o destinatie in care sa-ti petreci Sarbatorile Pascale, macar o data in viata. Dupa ce o vei face, sigur vei vrea sa o retraiesti. Iar daca te-ai hotarat sa petreci Pastele in Israel, rezerva-ti de pe acum vacanta. Cele mai bune si mai cautate pachete de vacanta sunt, in mare parte, deja vandute. Tine minte, Israel nu e o destinatie de „last minute”.

Duminica Floriilor

In acest an (2017), celebrarea Saptamanii Sfinte incepe in 9 aprilie, cu Duminica Floriilor. In aceasta zi, mii de pelerini crestini urca pe muntele Maslinilor din Ierusalim, pentru a retrai intrarea lui Iisus in Ierusalim. De obicei, procesiunea se indreapta in jos, spre Biserica Tuturor Natiunilor, continua la Biserica Sfanta Ana, Poarta Sf. Stefan (Poarta Lions), orasul vechi si in jos, la Via Dolorosa. Multe mii de pelerini iau parte la aceasta procesiune, iar ea este, fara indoiala, o procesiune interesanta si plina de culoare! Intre Duminica Floriilor urmatoarea zi importanta - Vinerea Mare - te poti alatura sutelor de vizitatori, care merg in locurile sfinte precum Biserica Sfantului Mormant si Biserica Gradina Ghetsimani, Bazilica Agoniei.

Vinerea Mare in Ierusalim

Vinerea Mare (in acest an, pe 14 aprilie), marcheaza calatoria lui Iisus pana la Golgota, unde a fost rastignit. Strazile si aleile orasului vechi din Ierusalim vor fi pline de pelerini. Astfel, daca vrei sa ajungi acolo, pentru a asista la unele dintre cele mai uimitoare procesiuni, du-te dimineata devreme. Este ziua in care pelerinii urmeaza aceeasi cale cu cea urmata de Mantuitor, in jos la Via Dolorosa, cu multe cruci purtate in spijinul spiritual al Domnului lor. Procesiunea, cunoscuta sub numele de Calea Crucii, incepe la 11:30. A doua zi este Sambata Sfanta. Ziua in care mii de pelerini crestini se aduna in orasul vechi din Ierusalim, la Biserica Sfantului Mormant. Este momentul si locul in care poti asista la Focul Sfant.

Pastele in Israel, o sarbatoare a sufletului

Daca iti petreci Pastele in Israel, trebuie sa mergi intr-un tur al siturilor sfinte din Ierusalim. Alternativ, incearca un tur uimitor in care sa intelegi esenta celor trei religii (iudaism, crestinism si Islam), care fac Ierusalimul atat de special. Alege-ti un circuit care sa te duca in cele mai frumoase si spirituale locuri ale tarii. Asta pentru ca, Pastele in Israel, este cu totul si cu totul aparte.

Rezerva acum!