×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacanta de Paste in Grecia. Cele mai bune destinatii

Anul acesta, planuieste-ti vacanta de Paste in Grecia. Afla si traieste emotia traditiilor bine impamantenite ale grecilor, in timpul celei mai mari sarbatori religioase a anului. Pastele, denumit Pascha in limba greaca, este cea mai mare si cea mai importanta sarbatoare din an. Ea incepe la miezul noptii, in Duminica Mare, si tine pana noaptea tarziu. Este perioada in care crestinii ortodocsi sarbatoresc moartea si invierea lui Hristos, cu diferite traditiii, unele mai frumoase ca alte. Astfel, daca vrei sa petreci un Paste in Grecia, ia-ti o vacanta care sa cuprinda si Duminica Floriilor. Astfel vei lua parte la cat mai multe festivitati din Saptamana Sfanta. Iata cateva sfaturi cu privire la cele mai bune destinatii ale Greciei, pentru a sarbatori Sfintele Pasti.

Paste in Grecia: Atena

Cum multi prefera insulele, Pastele in capitala Greciei este o oaza de liniste. Atena este locul ideal al Greciei in care sa-ti petreci Pastele in liniste si deplina relaxare, alaturi de familie. Grecii nu muncesc deloc in zilele de Paste si nici in Sfanta Luni. Astfel, daca vrei sa vizitezi siturile istorice din Atena, precum Parthenon, va trebui sa astepti pana la redeschiderea lor. Asa ca, ai grija sa-ti iei cateva zile in plus la vacanta de Paste in Grecia.

Paste in Grecia: Thassos

Thassos este destinatia preferata a romanilor. Locul in care te bucuri de traditii, de peisaje uimitoare si de o gastronomie greceasca plina de arome. De Paste, localnicii se desfata dupa un post lung cu bunataturi si socializeaza origanizand diferite jocuri. Cel mai cunoscut este jocul „ciocnirii oualor”, un joc al cuceririi, asemanator cu ciocnirea oualor si la masa noastra de Paste. Un alt obicei este „dansul ploii”. Un dans prin intermediul caruia localnicii se roaga Domnului pentru ploi multe in luna aprilie, care sa ajute la cresterea culturilor de vita-de-vie.

Paste in Grecia: Corfu

Insula Corfu este cunoscuta pentru traditionalismul pastrat cu sfintenie de-a lungul anilor. Dar si mai mult este cunoscut pentru cel mai zgomotos ritual de Paste in Grecia. In dimineata Sambetei Mari, la ora 12.00, zeci de turisti si localnici credinciosi umple Piata Esplanade pentru spectacolul ulcelelor sparte („Μπότηδες”). Localnicii arunca de la balcoane vase de lut traditional grecesti, cu gatul ingust si doua manere laterale, pline cu apa, iar credinciosii din piata se grabesc sa adune cioburile. Se spune ca, daca pastrezi aceste cioburi in casa, te vei bucura de prosperitate si noroc.

Paste in Grecia: Creta

In perioada Sfintelor Paste, insula Creta este plina de viata. Sute, poate chiar mii, de turisti vin aici pentru a sarbatori Sfintele Pasti. Cu numeroase schituri si manastiri, Creta devine, in aceasta perioada, o destinatie foarte sociala. Barurile si restaurantele sunt arhipline, mancarurile traditionale aduna localnici si turisti laolalta, iar veselia tipica a cretanilor te molipseste inca din primele minute. Este insula pe care sarbatoarea Pastelui este cu adevarat speciala, fie ca esti singur, fie ca esti alaturi de familie.

Paste in Grecia: Patmos

Nu doar ca este casa unora dintre cele mai bune plaje din Grecia, ci si locul in care a fost scrisa Cartea Apocalipsei. In Patmos, Saptamana Sfanta inseamna momente speciale. Datorita Manastirii Sf. Ioan, locul unde Ioan a scris Revelatiile, Saptamana Sfanta si Pastele sunt observate cu o insufletire care atrage pelerini crestini din intreaga lume. Iar cand nu esti in biserica, insula iti taie respiratia cu peisajele sale naturale, unice.

Rezerva acum!