×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Thassos, diamantul neslefuit al Greciei insulare

Thassos... cea mai cunoscuta, cea mai cautata si, probabil, cea mai traditionala insula a Greciei. Locul in care spiritul grecesc iti intra pe sub piele si te face sa iubesti Grecia. Daca ai pasit pe acest taram, stii despre ce vorbim. Daca nu, este momentul sa o faci. Insula este o incantare a sufletului. Pe langa peisajele mediteraneene, arhitectura clasic greceasca si mancarea tipica tarii, Thassos are „acel ceva” care iti ajunge la suflet. „Acel ceva” care te face sa revii si care te face sa zambesti la fiecare amintire din vacantele petrecute aici. Iata cateva lucruri interesante despre Thassos, ce te vor convinge sa o vizitezi.

Thassos, o bijuterie istorica

Exita vreun locsor al Greciei care sa nu fie bogat in istorie? Putin probabil. Iar acesta este, cu siguranta, unul dintre motivele pentru care iubim Grecia. Aici, in Thassos, exista un muzeu arheologic impresionant si o multime de ruine demne de explorat. Pe langa mitologia antica, vei descoperi ca aceasta insula macedoneana are puternice legaturi istorice cu Turcia, Egipt si Bulgaria.

Thassos - mai verde decat ti-ai putea imagina Grecia

Partea nordica a insulei este mentionata adesea ca Insula de smarald. Si asta nu pentru marketing, ci pentru ca peisajul este de-a dreptul luxuriant. Padurile de pin se intand cat vezi cu ochii, iar verdeata se apropie de marginea plajelor mai mult decat te-ai putea astepta. Si nu te gandi ca toata aceasta verdeata inseamna ca vemea este constant ploioasa. Asteapta-te la vreme perfecta de vacanta primavara, vara si chiar la inceput de toamna.

„Facuta” din marmura

Imposibil sa nu fi auzit de Marble Beach ori „Saliara Beach”, fie ca ai fost sau nu in Thassos. Aceasta insula este renumita pentru marmura alba, exportata pe scara larga in intreaga lume. Pe multe plaje poti intalni mici pietricele de marmura. Sa nu te mire daca si pasta ta de dinti are putina pulbere din marmura din Thassos. In cazul asta, poti spune ca ai gustat deja o mica parte din aceasta insula a Greciei, fara sa realizezi macar.

La doar 40 de minute cu feribotul de continentul grecesc

Pentru a ajunge la Thassos cu avionul, vei zbura in Kavala - un oras bine deservit zboruri charter in timpul sezonului de vara. De la aeroport, mai mergi aproximativ zece minute cu masina pana la portul Keramoti. Aici, vei gasi curse frecvente de feribot spre si dinspre orasul Thassos.

Grecia reala

Thassos este o insula mult mai relaxanta decat multe alte destinatii populare ale Greciei. Dupa ce vizitezi Creta, Corfu, Rhodos, Zakyntos sau Kos, tot la Thassos te intorci. Este un alt tip de insula. O insula relativ necomerciala, chiar si in capitala Limenas (orasul Thassos). Ba chiar si in cel mai sudic oras port din Limenaria. Este Grecia reala. Iar primul loc care ne vine in minte este Skala Rachoni. Un sat de plaja, cu doar o mana de taverne si cateva mici piete. Si, ajuns aici, descoperi ca toate acestea sunt mult mai mult decat vei simti ca ai nevoie de la o vacanta in Grecia.

Rezerva acum!