×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Ghid de vacanta: Cum sa ne imbracam vara in Grecia

O saptamana din vara in Grecia? Entuziasmul scade brusc cand te gandesti la bagaj… O patim cu totii. E greu sa alegem garderoba potrivita, mai ales daca este prima oara cand mergi in destinatia aleasa. Ei bine, astazi ti-am pregatit un mic ghid de vacanta despre cum sa de imbraci vara in Grecia - pe intreg continentul Greciei si pe numeroasele sale insule. Nu de alta, dar Grecia este destinatia noastra favorita. Speram ca si a ta!

Vara in Grecia: incaltamintea

In Grecia, drumurile sunt adesea pietroase. Astfel ca ai nevoie de o pereche de incaltari confortabile, cu care sa poti merge usor pe nisip, pietris, asfalt si chiar pe iarba, daca esti genul care iubeste drumetiile. Aici, incaltamintea cu toc chiar iti poate strica vacanta. La siturile istorice, cum ar fi Acropolele, este interzis sa porti tocuri. Masura este luata ca sa se reduca riscul de deteriorare a monumentelor antice.

Tinute adecvate pentru femei

Tinuta de seara trebuie sa fie simpla si confortabila. O pereche de pantaloni larguti, o camasa sau bluza de bumbac casual si clasicii slapi sunt de ajuns. Ai grija doar sa nu fie slapi de plaja. Alege unii simpatici, cu un pic de model. Cat despre bijuterii, cuvantul de ordine ramane: simplu. O bratara si/sau un lantisor handmade sau clasic e tot ce ai nevoie pentru un look de milioane. Daca mergi in vizita la o manastire si nu esti acoperita corect, vei primi la intrare o piesa adecvata. Asigura-te ca ai la tine o esarfa sau un sal care sa-ti acopere umerii si picioarele.

Tinute adecvate pentru barbati

La barbati, lucrurile sunt ceva mai simple. La plaja, ai nevoie de slapi, boxeri, ochelari de soare, un tricou de rezerva (in cazul unor excursii cu barca sau a soarelui prea arzator), palarie si crema de protectie solara. Seara, la terasa sau in restaurante, e de ajuns sa poti slapi, bermude sau pantaloni lungi casual si un tricou sau o camasa casual. Intr-o excursie la manastire, pantalonii lungi care sa-ti acopere picioarele sunt un „must”, iar tricoul trebuie sa fie unul cat mai decent.

Vara in Grecia - sfaturi generale

Nu te complica. Grecia este o destinatie in care sa fii foarte casual. Ai grija sa ai la tine o crema de protectie solara, o pereche de ochelari de soare, o palarie de soare si un tricou de schimb. Aceste lucruri iti vor fi folositoare atat pe plaja, in dumetii, cat si intr-o excursie cu barca. In lunile iunie, iulie, august si septembrie, in Grecia soarele este arzator. Ai grija sa pui in bagaj multa protectie solara, o palarie de soare si ochelari de soare. Slabe sanse sa ploua in Grecia in aceasca perioada, asa ca nu-ti incarca bagajul cu lucruri inutile. Daca esti mai friguroasa din fire, ia-ti la tine o bluza cu maneca lunga, pentru iesirile de seara, desi e putin probabil sa ai nevoie de una. Temperaturile depasesc 24 de grade. Daca vacanta ta in Grecia este in noiembrie, decembrie, ianuare sau februarie, ia-ti cu tine un pulover usor, o haina de ploaie si o umbrela mica de calatorie. App Weather + ofera o prognoza exacta de 6 zile, pentru zi si noapte. Aplicatia iti poate fi utila cand iti planuiesti vacanta de vara in Grecia.

Rezerva acum!