Summer holiday! De ce Kusadasi?

Kusadasi este o destinație de vacanță ideală pentru cupluri, familii sau pensionari, oferind ceva pentru fiecare. Este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe Riviera Turcească, fascinantă prin peisaje, ademenitoare prin gastronomie și distractivă prin petrecerile nocturne. Cu toate acestea, de ce o vacanță în Kusadasi? Iată câteva lucruri pe care le poți vedea și străbate într-o vacanță de vară în Kusadasi.

Plaje în Kusadasi

Indiferent dacă iubești soarele sau doar te bucuri de o zi liberă pe plajă, stațiunea îți oferă o mulțime de opțiuni de distracție. Poți alege între golfuri intime liniștite sau plaje lungi de nisip, fie izolat, fie pline de viață, cu activități și sporturi nautice. Cu toate că apa este puțin rece până în iunie, plajele din Kusadasi sunt cele mai bune din perioada mai-octombrie. August și iulie sunt cele mai aglomerate momente ale anului, însă și cele mai distractive. Asta dacă vrei să simți că trăiești vacanța în Kusadasi. Cea mai populară plajă e Ladies Beach, iar Long Beach se remarcă și pea prin nisipul moale și o varietate de sporturi nautice. Fiind de 18 kilometri lungime, puțin probabil să simți vreodată aglomerația.

Clubbing și excursii cu barca

Înot sau curiozitate. Vacanța în Kusadasi este plină de oferte de distracții. Una dintre ele o reprezintă excursiile cu barca în golfuri protejate. Pentru mai mult „fun” ia-ți o excursie cu barca pentru înot. Vei ajunge în zone intime, aparte, de care să te tot bucuri. Optează și pentru snorkelling. Există, de asemenea, o mulțime de cluburi de plajă în Kusadasi. Majoritatea în grădini de iarbă frumoase, cu hamace, șezlonguri și perne împrăștiate în jurul tău. Să te tot simți ca un pașă…

Locuri istorice

Turcia are o istorie foarte bogată și locația excelentă a orașului Kusadasi îți oferă posibilitatea de a explora o mulțime de zone istorice din apropiere. Există numeroase excursii de o zi la ruinele magnifice ale vechiului Efes, la Casa Maicii Domnului, la orașul antic grecesc Aphrodisias, terasele spectaculoase din Pamukkale și la Didyma-Miletos-Priene. Dacă poți, mergi în toate. Merită.

Climat

Cele mai fierbinți luni din Kusadasi sunt iulie și august, temperaturile atingând până la 37 de grade Celsius. În lunile mai și iunie, temperatura poate să scadă pe timp de noapte. Cu toate astea, puțin probabil să ai nevoie de o bluză cu mânecă lungă. Poate doar dacă ești foarte friguroasă… Vara, temperatura medie a apei este de 20 de grade Celsius. Mereu perfectă pentru bălăceală.
Aici, sezonul turistic de vară începe în aprilie și continuă până în octombrie. Cu toate acestea, distracția ține tot anul. Revelionul a devenit din ce în ce mai popular în această stațiune a Turciei. Motivul: distracția, bineînțeles.

Bucătăria turcească

Să mergi în Turcia și să nu încerci de toate? Mare greșeală! Turcia se află în Top 5 țări din lume pentru gastronomie. Varietatea mâncărurilor turcești este enormă, de la supe, până la gustări sau aperitive, urmate de mâncăruri de pește și carne. După terminarea cursului principal, ia o pauză pentru a contempla la dulciuri. Aici vei avea o dilemă: câte și ce să aleg? Termină ospățul cu o cafea sau un ceai turcesc. În Turcia este obișnuit să spui „Afiyet Olsun”, care înseamnă „poftă bună”, și bucătarului sau persoanei care ți-a gătit bucatele „Elinize Saglik”, care înseamnă literalmente „sănătate în mâinile tale”. Este interpretată ca „bine făcut, foarte delicios”.

Paradisul de scufundări

Golful Kusadasi este unul vulcanic, ceea ce înseamnă că patul de mare este acoperit de crăpături și fisuri care emit apă fierbinte (fumaroles). Există trei locații principale pentru scufundări în golful Kusadasi: țărm, reciful Barabaros și reciful Adabanko.

Parcul Național Dilek

Parcul Național situat la 30 km de Kusadasi este extrem de frumos și liniștit. Există mai multe plaje, majoritatea destul de pietroase. Cu toate acestea, apa este extrem de curată și, de-a lungul drumului, poți găsi câteva zone de nisip. Acesta este locul în care să descoperi numeroase tipuri de flori și animale sălbatice. Cel mai des întâlnit este porcul sălbatic. Este un loc ideal pentru un picnic. Există toalete, cafenele și mese disponibile. Iar adcă mai târziu vei ceva mai energic, te poți avânta să urci pe Canyon – un traseu care îți arată adevărata frumusețe zonală.

Vacanță în Kusadasi cu excursii în Grecia

Unul dintre marile lucruri despre Kusadasi este apropierea de Grecia. Într-o zi cu cer senin, poți zări insula grecească Samos. Dacă îți place ideea de a trece într-o țară în alta, ia-ți o excursie de o zi la Samos. Feribotul pleacă zilnic în timpul sezonului de vară, la 08:30 de la Kusadasi la Samos și la 17:00 de la Samos la Kusadasi. Există, de asemenea, feriboturi zilnice din apropiere de Cesme, care navighează spre Chios, în Grecia.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

12 citate care te vor inspira în plănuirea vacanței

Primul pas al plănuirii unei vacanțe de vis este întotdeauna cel mai greu  – indiferent dacă este vorba de cumpărarea unui bilet de avion sau pur și simplu deciderea destinației. Din fericire, există un șir aparent nesfârșit de discursuri și citate motivante ce conțin cuvintele înțelepților și ale călătorilor. Am adunat și noi câteva expresii […]

circuit germania cehia polonia

Descoperim împreună Europa! Pornim în Polonia, Germania şi Cehia

„Bătrânul continent” te surprinde cu destinații uimitoare cu fiecare ocazie pe care vrei să o folosești pentru a străbate ținuturile sale fascinante. Pornește într-o vacanță în Germania pentru a explora pe îndelete locuri caracterizate printr-o istorie bogată, cultură deosebită și frumuseți naturale uimitoare. Polonia, țară mândră și independentă, își poartă cu demnitate umbrele trecutului, fără […]

TripAdvisor: Elafonissi, în top 10 cele mai bune plaje ale lumii

Plaja Elafonissi, din Grecia, s-a clasat iar în topul celor mai bune plaje ale lumii. TripAdvisor, cel mai mare site de călătorii din lume, a publicat zilele trecute lista cu cele mai bune plaje ale lumii, „Travelers’ Choice 2015”, în cadrul căruia plaja Elafonissi se află pe locul 10, în creștere cu șapte locuri față […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two + seventeen =