×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Insula Madeira - cel mai bine pastrat secret al Europei

Insula Madeira este adesea privita ca o destinatie pentru seniori sau pentru pasionatii de croaziere. Desi este usor de inteles de ce - atmosfera relaxata a insulei portugheze atragand turisti cu dor de liniste - odata ce o pasesti pe Insula Madeira, ramai surprins de frumusetile si de oportunitatile de distractie de aici. Vei intelege din prima ca Madeira este o insula pentru toata lumea. Pentru orice tip de turist… fie el cu dor doar de plaja, fie aventurier, fie petrecaret. Iar astazi, Insula Madeira este mai mult decat accesibila, datorita cresterii numarului de zboruri low-cost din ultimii ani. Climatul subtropical, plajele, muntii, gradinile, porgoriile si multe altele frumuseti iti transforma sejurul intr-un basm. Iata cateva dintre motivele pentru care si tu ar trebui sa vizitezi insula Madeira:

Pentru peisajele superbe

Peisajele din Insula Madeira sunt foarte variate si dramatice. Insula montana este inconjurata de un ocean albastru stralucitor, iar clima de primavara asigura zone bogate in verdeata si o multime de flori, fructe si culturi exotice. Desi „perla Atlanticului” nu are plaje naturale cu nisip, ea compenseaza puternic cu peisajul bogat tropical. Unele dintre locurile din capitala insulei - Funchal - iti ofera privelisti ce iti taie cu adevarat rasuflarea. Se spune ca Madeira are cea mai mare stanca a Europei, Cabo Girao - aflata pe coasta de sud a insulei. Iar privelistea de aici - de pe stanca de 580 de metri - ofera unele dintre cele mai spectaculoase peisaje ale marii din lume. Asta daca esti suficient de curajos de a pasi pe culoarul cu fundul de sticla. Noi zicem sa o faci. Frumoasa aventura atrage mai mult de 1.000 de turisti pe zi. Mergi dimineata.

Insula Madeira - o calatorie pentru rasaritul soarelui?

Si, ajuns aici, ai fi nebun sa nu faci o plimbare cu barca la Faja dos Padres. Linistita si nealterata, cu o istorie bogata datand din zorii colonizarii Madeira, Faja dos Padres este un paradis secret. Un paradis cu propria curte de vita de vie si o plaja exclusivista si un restaurant la doar cativa pasi de mare. Fructele si legumele servite in restaurant sunt cultivate organic, datorita solului vulcanic al insulei, bogat in nutrienti. Statiunea reamenajata are si noua mici locuri de cazare, transformate din vechile locuinte ale colonistilor, hambare si depozite. Interesant pentru o vacanta altfel. Iar peste toate, aici exista o telecabina cu pereti de sticla, care te urca la 300 de metri pe stanca abrupta - oferindu-ti vederi unice de pe intreaga insula.

Pentru vremea constanta buna

Madeira este o insula portugheza, desi este de fapt mai aproape de Africa de Nord. Astfel, ea se bucura de temperaturi confortabile. Insula Madeira se bucura de un climat subtropical chiar si in lunile de iarna, ceea ce inseamna ca este plina de caldura si de soare. Fireste, temperaturile cele mai ridicate apar intre iunie si septembrie. Dar chiar si in luna ianuarie poate ajunge in jurul a 17 grade Celsius.

Pentru mancarea delicioasa locala

Datorita climatului, pe insula se dezvolta o multime de fructe exotice. De fapt, avocado-ul atarna de copacii care traverseaza multe dintre strazile colinare. Pentru a prepara deserturi delicioase, restaurantele locale folosesc produse cultivate nativ. Iar unul dintre produsele reprezentative zonei este budinca facuta cu fructul pasiunii. De senzatie este si pestele negru cu banana, servit intr-un vas traditional Madeiran, alaturi de salata sau legume.

Pentru ocazia unica de aventura

Daca inca mai incerci sa depasesti notiunile preconcepute privind vasta turistilor care pasesc pe Insula Madeira, arunca o privire la partea salbatica a destinatiei. Terenul ofera un cadru perfect pentru ciclism montan, cu un peisaj de-a dreptul spectaculos. Bicicletele pot fi inchiriate de la FreeRide, in Funchal, pentru doar 25 de euro pe zi. Mai mult, exista o rezervatie marina protejata, cu apa cristalina, chiar langa plaja Garanau din Canico, care abunda cu pesti colorati. Iar daca iti plac activitatile de vacanta intr-un ritm usor mai lent, levadas-ul insulei - un sistem de filtrare a apei de 1.300 de mile, este complet unic pentru Madeira. Se pot face excursii sau plimbari cu cai in jurul canalelor de irigatii, pentru o privire unica a insulei Madeira. Unde mai pui ca in ceasta perioada, vacantele sunt si mai ieftine. Opteaza pentru o vacanta in Madeira de 1 Decembrie. De ce nu?

Rezerva acum!