×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

30 de milioane de turisti in 2017! Grecia bate recordul

Organizatia Nationala de Turism din Grecia (GNTO) a anuntat ca se asteapta la un record de 30 de milioane de vizitatori internationali in Grecia, in 2017. Aceasta reprezinta o rata de crestere de 7%. Mai mai exact, doua milioane de vizitatori in plus fata de anul precedent. Potrivit statisticilor realizate de GNTO, anul acesta, aproximativ 900 000 de calatorii din S.U.A. isi vor petrece vacantele in Grecia. In ultimii doi ani, cresterea Greciei a fost aproape de doua ori mai mare decat media globala a industriei.  Organizatia Mondiala a Turismului (UNWTO) a raportat 3.9%, in ianuarie 2017. Grecia a avut 24.8 milioane de vizitatori in 2016 si se asteapta sa depaseasca 30 de milioane pana la finalul anului 2017.

Chinezii, tot mai atrasi de Grecia

Astfel, tara va inregistra o crestere de 17.3% in 2017. Turismul, un pilon traditional al economiei grecesti, este performant si are drept scop extinderea sezonului turistic si cresterea valorii adaugate a turismului, spune prim-ministrul. La ora actuala, numarul chinezilor care vin sa-si petreaca vacantele in Grecia inregistreaza o cresetere considerabila, potrivit Consiliului Economic greco-chinez. Numarul chinezilor care au ajuns in Grecia, in 2017, este in crestere cu 10-15% fata de anul trecut, arata datele oficiale ale consulatelor grecesti din China si estimarile reprezentantilor industriei turismului. Incepand cu anul 2010, numarul vizelor emise la Beijing, Shanghai si Guangzhou a crescut de sase ori, a subliniat Consiliul Economic greco-chinez.

Top insule grecesti ale anului

Cat despre cele mai cautate insule grecesti, Santorini a fost numita „Cea mai buna insula din Europa” in 2017, iar Milos a primit titulatura de „Cea mai buna destinatie a anului” din partea Forbes. Thassos ramane in topul insulelor cu cel mai atractiv iz traditional. Creta uimeste cu variata peisajelor mediteraneene-exotice, fiind astazi numita ”Nr. 1 cea mai buna destinatie europeana pentru luna de miere”. Nici Rhodos nu se lasa mai prejos. Insula face inconjurul lumii prin arhitectura Orasului Vechi. . Tu pe care ai vrea sa o vizitezi anul ce vine? Alege-ti de aici destinatia si cea mai buna oferta de vacanta2018 in Grecia.

Rezerva acum!