×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Cea mai buna perioada pentru o vacanta in Israel

Vacanta in Israel pe timp de toamna? Fara indoiala este alegerea perfecta. Perioada cea mai rece in Israel tine din noiembrie pana in martie. Perioada cu zapada in nordul golfurilor de pe Golan, dar cu ninsori ocazionale in Ierusalim. Tel Aviv si sudul indepartat al tarii au, de obicei, temperaturi mai ridicate. Iar asta inseamna ca o vacanta in Israel pe timp de toamna poate fi confortabila privind temperaturile. Oricum, indiferent de cat de friguros ai fi, toamna, o vacanta in Israel te asteapta cu atractii frumoase si cu vreme placuta de plimbare.
Temperatura minima este undeva la 12 grade Celsius, iar maximele ating 23 de grade Celsius. Este un anotimp ce merita exploatat intru totul, vizitand fiecare loscor, inclusiv Marea Moarta si desertul Negev. Anotimpurile primaverii (aprilie si mai) si toamna (septembrie si octombrie) sunt ceel mai bune perioade de a vizita Israelul. In aceste luni, in vacanta in Israel, poti imbraca piese vestimentare in straturi - trecand cu usurinta de la geaca la bluza si de la bluza la tricou.

Vacanta in Israel: Festivaluri si evenimente

Israelul gazduieste numeroase situri de importanta istorica si culturala pentru evrei si membri ai altor religii. Cu toate acestea, Israelul este mult mai mult decat un muzeu de istorie in aer liber. Are orase vibrante precum Tel Aviv - care imbratiseaza modernitatea la o rata spectaculoasa. Israel este amestecul perfect al vechiului si al noului, iar festivalurile sale reflecta pe deplin aceasta atitudine.

Festivalul Israelului

Initial stabilit ca un festival de muzica, Festivalul Israelului a devenit acum cel mai important eveniment israelian al anului. Este sansa tarii de a scoate la iveala cele mai proaspete talente, la o multitudine de discipline. Dansatori, muzicieni, actori si artisti ies pe strada si pe scenele amenajate lor pentru a-si arata calitatile. Fiecare talent contribuie la prestigiul festivalului si la entuziasmul programului, de neratat intr-o vacanta in Israel.

Vacanta in Israel: Tel Aviv Pride

Devine rapid unul dintre cele mai bune destinatii gay din lume. In fiecare an, Tel Aviv gazduieste cele mai fabuloase festivitati cu petreceri si spectacole, dedicate comunitatii persoanelor lesbiene, homosexuale, bisexuale si transgen. La sfarsitul unei saptamani de evenimente, parada se inceheie intr-o explozie de sunet si culoare. Orientul Mijlociu ar putea sa nu fie cel mai evident loc pentru a imbratisa heterosexualitatea, dar Tel Aviv Pride este un loc care te va lasa cu gura cascata.

Vacanta in Israel: Noapte alba in Tel Aviv

Tel Aviv are atat de multe de oferit si este un oras atat de plin de viata, incat te tine practiv lipit de el? Iti doresti sa-l cunosti mai mult, sa-l descoperi intru totul si sa te bucuri de placerile oferite. Astfel a aparut crearea unei „White Night” in Tel Aviv. Magazinele, restaurantele si punctele istorice de interes raman deschise toata noaptea. Vezi petreceri la fiecare colt de strada al orasului. Muzica face orasul sa vibreze toata noaptea, iar aglomeratia de turisti veniti sa asiste la nebunie a transformat orasul Tel Aviv intr-o destinatie must see.

Festivalul de dans Karmiel

O data pe an, Karmiel gazduieste unul dintre cele mai mari festivaluri de dans din Israel. Apoximativ 250.000 de oameni din intreaga lume vin sa asiste la performantele care au loc in decursul a trei zile. Vitrinele, atelierele si concursurile constituie agenda acestui festival plin de viata, cu toate genurile imaginabile.

Festivalul de muzica Klezmer

Desfasurat in cartierul evreiesc vechi si in cartierul artistului Tzfat, Festivalul de muzica Klezmer tine trei zile. El are un program compus din spectacole gratuite, desfasurate intre orele 21:00 si 24:00. Exista, de asemenea, ateliere si sesiuni de jam pentru cei care doresc sa invete mai mult despre formele traditionale de muzica evreiasca. Esti cu copiii? Nu-ti face griji. Festivalul se adreseaza si tinerilor cu diverse activitati, cum ar fi spectacole de magie si povestiri si demonstratii ale unora dintre instrumentele Klezmer.

Festivalul de bere din Ierusalim

Cu peste 100 de beri la dispozitie, iubitorii acestui eveniment vor fi bine pregatiti pentru acest festival unic israelian. Producatorii internationali de bere se vor intoarce la Ierusalim in timpul acestui eveniment. Este momentul in care sa-si indramadeasca productia, permitandu-i pe cei curiosi sa guste inainte de cumparare. Seara, artisti locali si nationali vor bucura strazile orasului cu muzica traditionala.

Vacanta in Israel: calendar 2017

Daca te bate gandul la o vizita in Israel, ti-am pregatit o lista cu evenimentele care au loc in 2017. Nu este o lista exhaustiva, ci este o lista cu evenimentele care ne-au facut noua cu ochiul. Aladar, daca vrei lista cu evenimentele complete ce vor avea loc anul acesta in Istael, verifica lista completa aflata pe site-ul oficial al Ministerul Turismului. 4 - 9 iunie - Pride din Tel Aviv (Tel Aviv) 18 iunie - Festivalul Israel (Ierusalim) 30 iunie - White Night in Tel Aviv (Tel Aviv) 8-10 octombrie - Karmiel Dance Festival (Karmiel) 22-24 august - Festivalul de muzica Klezmer (Tzfat) 23-24 august - Festivalul de bere din Ierusalim (Ierusalim).

Rezerva acum!