Idei de vacanţă: 3 destinaţii romantice pentru escapade în Europa

europa

Lunii iubirii, cu cele două sărbători, Valentine’s Day şi Dragobetele, vine şi cu inspiraţie pentru noi călătorii romantice în Europa, potrivite în orice perioadă. Primul gând zboară deja spre capitala incontestabilă a îndrăgostiţilor, Parisul, însă Europa vine şi cu alte oportunităţi. Imaginează-te numai într-o gondolă pe canalele Veneţiei, admirând frumoasele clădiri colorate, sau într-un bar de fado în cartierul Alfama din Lisabona, ce te îmbie la visare.

Veneţia, unul dintre cele mai romantice oraşe europene

Cunoscut şi ca “oraşul de pe ape”, Veneția este un bun mondial, un important centru turistic, declarat patrimoniu al UNESCO în 1979. Citadela italiană are în spate un trecut glorios şi multe puncte de atracție ce nu pot fi ratate de niciun turist care ajunge aici. San Marco este piața centrală și se fălește cu celebrele clădiri Palatul Dogilor și Bazilica San Marco.

Prima construcție poartă amprenta arhitecturii gotice venețiene și era locul unde dogii (conducătorii) puneau țara la cale. Bazilica San Marco a fost ridicată în influența arhitecturii bizantine și a fost dedicată lui Marcu, un personaj biblic.

Un obiectiv foarte atractiv este celebra Punte a Suspinelor, botezată astfel de poetul englez Byron. A fost construită în 1600 și face legătura între Palatul Dogilor și o fosta închisoare. Plimbările pe înserat sunt o bună ocazie pentru a admira apusurile de soare colorate în nuanţe rozalii, vizibile de pe băncile de-a lungul ţărmului. În plus, locul devine foarte liniştit pe timp de noapte şi poţi admira pe îndelete clădirile frumos luminate.

Bucură-te de circuitul propus de Europa Travel, care îţi descoperă superba Veneţie, precum şi Verona lui Romeo şi a Julietei: oferta aici.

venetia_europa(Sursă foto: Pixabay)

Parisul, faimosul Oraş al Iubirii

Capitala Franţei a inspirat întotdeauna iubirea şi oriunde ai merge prin Paris, nu poţi scăpa de romantism. De altfel, de ce ai vrea să o faci? Acesta este locul ideal în care să-ţi exprimi liber dragostea, să te bucuri de o cină minunată la lumina lumânărilor şi să admiri tot ce are oraşul de oferit. Turnul Eiffel, martor tacit la numeroase cereri în căsătorie, este perfect pentru o vedere panoramică asupra oraşului. Iar cu un pahar de şampanie roz într-o mână, iar persoană dragă, de cealaltă mână, tabloul este complet.

Bazilica Sacré-Coeur de pe colina Montmartre este un loc de pelerinaj splendid atât pentru romantici, cât şi pentru religioşi. Scările abrupte îţi poartă paşii pe versantul dealului până la cupolele albe ale bazilicii, de unde te poţi bucura de privelişti uimitoare asupra împrejurimilor. Muzeul de Montmartre, amplasat într-un conac din secolul XVII, adăposteşte o grădină idilică, cu un leagăn ce te îmbie la poveşti. Descoperă aici şi Le mur de Je taime, peretele dedicat iubirii, unde poţi afla cum să spui „te iubesc” în 250 de limbi.

Descoperă frumuseţile Parisului într-un circuit complex pus la cale de Europa Travel, cu numeroase locuri de explorat: oferta aici.

paris_europa(Sursă foto: Pixabay)

Lisabona în ritmul dragostei

Oraş plin de strălucire şi încărcat de romantism la fiecare colţ de stradă, Lisabona te va cuceri întru totul. Funiculare de epocă, alei labirintice ce îţi poartă paşii printre conace tradiţionale cu terase încărcate de flori colorate… Toate te transpun parcă într-o altă lume. Iar pe măsură ce urci spre dealurile oraşului, ţi se desfăşoară în faţa ochilor peisaje uluitoare. Mănăstirea Jerónimos, clădire prestigioasă a Lisabonei, este construită în minunatul stil manuelin, cu arcade şi coloane împletite cu viţă-de-vie şi învelite cu flori. Această construcţie, alături de Turnul Belem, un alt simbol al Lisabonei, a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO.

O experienţă inedită în capitala Portugaliei o reprezintă plimbarea cu Elevador de Santa Justa, singurul lift vertical din oraş, proiectat de Gustave Eiffel. Te poţi bucura de o incursiune în trecut printr-o plimbare pe străzile cartierul Baixa. Aici sunt înghesuite magazine mici, unde poţi găsi orice, de la antichităţi la suveniruri şi produse locale. Pentru privelişti de neuitat la apus de soare, poţi merge la barul de la ultimul etaj al Hotelului Bairro Alto, unde poţi savura şi un desert tradiţional, Pasteis de Belem. Vizitează şi Alfama, cartierul unde s-a născut fado, muzica folclorică melancolică tradiţională ce i-a adus faima Lisabonei. Cele mai bune populare localuri unde te poţi bucura de aceste balade poetice sunt Povo şi Clube de Fado.

Explorează Lisabona în toate splendoarea ei printr-o ofertă de nerefuzat de la Europa Travel: oferta aici.

lisabona_europa(Sursă foto: Pixabay)

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Martie, luna vacanțelor în Europa! Iată unde să mergi

Martie, prima lună din primăvara… luna mărțișorului, luna ghioceilor, luna femeilor și luna de vacanțe în Europa! Mai exact, cea mai bună perioadă a anului în care să străbați destinații din Europa pe care nu credeai că ți le poți permite! Încotro? Europa este o combinație aparent perfectă de plaje curate, sate fermecătoare, orașe istorice […]

Vacanța de Paște în Grecia. Cele mai bune destinații

Anul acesta, plănuiește-ți vacanța de Paște în Grecia. Află și trăiește emoția tradițiilor bine împământenite ale grecilor, în timpul celei mai mari sărbători religioase a anului. Paștele, denumit Pascha în limba greacă, este cea mai mare și cea mai importantă sărbătoare din an. Ea începe la miezul nopții, în Duminica Mare, și ține până noaptea […]

Vacanțe ieftine, în destinațiile primăverii 2015

Din luna iubirii, am ajuns în luna Mărțișorului, iar gândul ne-a zburat deja la vacanțe ieftine, în destinații cu soare și multă culoare. Oferte de vacanțe ieftine sunt multe, iar cu Târgul de Turism al României care bate la ușă, imposibil să nu găsești una care să te încânte. Noi ți-am pregătit câteva dintre destinațiile […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + three =