Idei de vacanţă: 3 destinaţii romantice pentru escapade în Europa

europa

Lunii iubirii, cu cele două sărbători, Valentine’s Day şi Dragobetele, vine şi cu inspiraţie pentru noi călătorii romantice în Europa, potrivite în orice perioadă. Primul gând zboară deja spre capitala incontestabilă a îndrăgostiţilor, Parisul, însă Europa vine şi cu alte oportunităţi. Imaginează-te numai într-o gondolă pe canalele Veneţiei, admirând frumoasele clădiri colorate, sau într-un bar de fado în cartierul Alfama din Lisabona, ce te îmbie la visare.

Veneţia, unul dintre cele mai romantice oraşe europene

Cunoscut şi ca “oraşul de pe ape”, Veneția este un bun mondial, un important centru turistic, declarat patrimoniu al UNESCO în 1979. Citadela italiană are în spate un trecut glorios şi multe puncte de atracție ce nu pot fi ratate de niciun turist care ajunge aici. San Marco este piața centrală și se fălește cu celebrele clădiri Palatul Dogilor și Bazilica San Marco.

Prima construcție poartă amprenta arhitecturii gotice venețiene și era locul unde dogii (conducătorii) puneau țara la cale. Bazilica San Marco a fost ridicată în influența arhitecturii bizantine și a fost dedicată lui Marcu, un personaj biblic.

Un obiectiv foarte atractiv este celebra Punte a Suspinelor, botezată astfel de poetul englez Byron. A fost construită în 1600 și face legătura între Palatul Dogilor și o fosta închisoare. Plimbările pe înserat sunt o bună ocazie pentru a admira apusurile de soare colorate în nuanţe rozalii, vizibile de pe băncile de-a lungul ţărmului. În plus, locul devine foarte liniştit pe timp de noapte şi poţi admira pe îndelete clădirile frumos luminate.

Bucură-te de circuitul propus de Europa Travel, care îţi descoperă superba Veneţie, precum şi Verona lui Romeo şi a Julietei: oferta aici.

venetia_europa(Sursă foto: Pixabay)

Parisul, faimosul Oraş al Iubirii

Capitala Franţei a inspirat întotdeauna iubirea şi oriunde ai merge prin Paris, nu poţi scăpa de romantism. De altfel, de ce ai vrea să o faci? Acesta este locul ideal în care să-ţi exprimi liber dragostea, să te bucuri de o cină minunată la lumina lumânărilor şi să admiri tot ce are oraşul de oferit. Turnul Eiffel, martor tacit la numeroase cereri în căsătorie, este perfect pentru o vedere panoramică asupra oraşului. Iar cu un pahar de şampanie roz într-o mână, iar persoană dragă, de cealaltă mână, tabloul este complet.

Bazilica Sacré-Coeur de pe colina Montmartre este un loc de pelerinaj splendid atât pentru romantici, cât şi pentru religioşi. Scările abrupte îţi poartă paşii pe versantul dealului până la cupolele albe ale bazilicii, de unde te poţi bucura de privelişti uimitoare asupra împrejurimilor. Muzeul de Montmartre, amplasat într-un conac din secolul XVII, adăposteşte o grădină idilică, cu un leagăn ce te îmbie la poveşti. Descoperă aici şi Le mur de Je taime, peretele dedicat iubirii, unde poţi afla cum să spui „te iubesc” în 250 de limbi.

Descoperă frumuseţile Parisului într-un circuit complex pus la cale de Europa Travel, cu numeroase locuri de explorat: oferta aici.

paris_europa(Sursă foto: Pixabay)

Lisabona în ritmul dragostei

Oraş plin de strălucire şi încărcat de romantism la fiecare colţ de stradă, Lisabona te va cuceri întru totul. Funiculare de epocă, alei labirintice ce îţi poartă paşii printre conace tradiţionale cu terase încărcate de flori colorate… Toate te transpun parcă într-o altă lume. Iar pe măsură ce urci spre dealurile oraşului, ţi se desfăşoară în faţa ochilor peisaje uluitoare. Mănăstirea Jerónimos, clădire prestigioasă a Lisabonei, este construită în minunatul stil manuelin, cu arcade şi coloane împletite cu viţă-de-vie şi învelite cu flori. Această construcţie, alături de Turnul Belem, un alt simbol al Lisabonei, a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO.

O experienţă inedită în capitala Portugaliei o reprezintă plimbarea cu Elevador de Santa Justa, singurul lift vertical din oraş, proiectat de Gustave Eiffel. Te poţi bucura de o incursiune în trecut printr-o plimbare pe străzile cartierul Baixa. Aici sunt înghesuite magazine mici, unde poţi găsi orice, de la antichităţi la suveniruri şi produse locale. Pentru privelişti de neuitat la apus de soare, poţi merge la barul de la ultimul etaj al Hotelului Bairro Alto, unde poţi savura şi un desert tradiţional, Pasteis de Belem. Vizitează şi Alfama, cartierul unde s-a născut fado, muzica folclorică melancolică tradiţională ce i-a adus faima Lisabonei. Cele mai bune populare localuri unde te poţi bucura de aceste balade poetice sunt Povo şi Clube de Fado.

Explorează Lisabona în toate splendoarea ei printr-o ofertă de nerefuzat de la Europa Travel: oferta aici.

lisabona_europa(Sursă foto: Pixabay)

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Maroc, poarta care îți deschide calea spre universul magic al Africii

Una dintre cele mai atractive țări africane, Maroc este o destinație turistică ofertantă atât din punct de vedere istoric și cultural, cât și peisagistic. Parte a Magrebului, statul arab are țărm la Oceanul Atlantic, precum și deschidere la Strâmtoarea Gibraltar, până la Marea Mediterană. În timp ce, Deșertul Sahara îți oferă experiențe de neuitat, iar […]

Frumusețile României! 15 lucruri mai puțin știute

Tot mai mulți străini vin să vadă frumusețile României. Deși nu foarte promovată peste hotare, țara noastră a devenit în ultimii ani o atracție pentru mulți străini, în special pentru englezi. După o singură vacanță pe plai mioritic, mulți dintre aceștia s-au îndrăgostit de viața satului, de munții împăduriți, de tradiționalismul Bucovinei (și nu numai), […]

Top 5 mâncăruri pe care trebuie să le încerci într-o vacanță în Cehia

Cehia este una dintre cele mai devoltate țării din Europa Centrală, un loc plin de atracții pentru turiștii care îi trec pragul. „Coroana Regatului Boemiei” se poate mândri cu zone minunate care încântă privirea, cu o arhitectură medievală foarte bine conservată și ospitalitatea localnicilor. Principalul punct turistic este capitala Praga, oraş situat pe râul Vltava, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 4 =