×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Casablanca, orasul considerat nestemata Marocului

O destinatie exotica de vacanta, plina de farmec si culoare, Marocul te asteapta sa petreci o aventura memorabila. Admira peisajele uimitoare ale Africii de Nord, un tablou fascinant ce imbina desertul caramiziu cu inaltimile abrupte ale Muntilor Atlas. Viziteaza orase pictate in culori vesele, aparate de fortarete impresionante, si sate de coasta unde domneste linistea unei lumi atemporale.

Casablanca, cel mai mare port si oras

Marocul incanta cu plajele lungi, peisajele desertice, oazele luxuriante si orasele imperiale ce adapostesc exemple minunate de arhitectura islamica timpurie, iar una dintre bijuteriile sale cele mai de pret este, fara doar si poate, Casablanca. Principalul centru comercial, industrial si economic al Marocului, Casablanca gazduieste si cel mai important aeroport al tarii. Astfel, adesea, multi vizitatori iau primul contact cu acest tinut magic aici, in Casablanca. Mostenirea coloniala franceza a orasului, inconjurata de cultura araba traditionala, se completeaza si cu elemente moderne, influente europene, vizibile in mare parte a arhitecturii sale. Chiar daca nu se bucura de acelasi farmec exotic ca Marrakech, Casablanca adaposteste in cartierul Medina numeroase atractii. Strabate la pas aleile din piatra labirintice si descopera frumoase cladiri ridicate in stil art deco, muzee interesante, palate grandioase si a doua cea mai mare moschee din lume, Hassan II.

Simbol de seama al Marocului

Splendid amplasata pe un varf stancos la malul marii, chiar dincolo de Medina, Moscheea Hassan II domina intregul oras. Finalizata in anul 1993, dupa ce au lucrat la decorarea sa peste 10.000 de artizani, moscheea acopera doua hectare si se mandreste cu cel mai inalt minaret din lume, ajungand la 200 metri. In timp ce sala de rugaciune poate gazdui 25.000 de credinciosi, curtea sa imensa primeste alti 80.000 de oameni. Acest omagiu fantastic adus valorilor traditionale ale arhitecturii islamice impresioneaza prin fiecare centimentru de mozaic si marmura sculptata. Observa maiestria artistilor marocani care au reusit sa surprinda farmecul traditional si sa ofere si o perspectiva contemporana asupra constructiei.

casablanca
(Sursa foto: Pixabay)

Casablanca ascunde si alte atractii locale, atat in centrul sau istoric, cat si aproape de malul Marii Mediterane. Surprinde pulsul vietii orasului in bazarele aglomerate, unde fermierii si mestesugarii vand orice, de la alimente la faimoasa incaltaminte colorata. Piata Mohamed V adaposteste cele mai importante institutii ale orasului, Palatul de Justitie, Prefectura, Consulatul francez si principala banca marocana. Iar pe timp de seara, cand fantana centrala este luminata, acesta este locul preferat de turisti si localnici pentru promenada. Descopera acest oras fermecator al Marocului si alte destinatii atractive de vacanta, precum Marrakech, capitala Rabat, Fez sau Tanger, intr-un circuit de poveste propus de noi: oferta aici.

Rezerva acum!