×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Skiathos, o insula greceasca cu plaje spectaculoase si peisaje de vis

Considerata a fi un adevarat paradis pe pamant, Skiathos este bijuteria din Arhipelagul Insulelor Sporade, care te asteapta sa petreci o vacanta relaxanta in mijlocul unui peisaj magnific. Plajele cu nisip fin, unde stancile albe si padurile de pini coboara pana aproape de marea cristalina, vestigiile istorice si frumusetile naturale care te inconjoara te vor cuceri de la prima vedere. In plus, cei dornici de distractie se pot bucura si de o viata de noapte palpitanta, intretinuta de cluburi si baruri de unde muzica rasuna pana in zori. Daca in partea de sud a insulei vei gasi nucleul petrecerilor si al divertismentului, in zona nordica se adapostesc statiunile ceva mai linistite, preferate de familii, locul ideal in care sa te bucuri de tot ce te inconjoara.

Plajele incantatoare din Skiathos

Chiar daca micuta insulita are o suprafata de mai putin de 50 kmp, Skiathos se mandreste cu o coasta impresionanta cu peste 60 de plaje superbe. Descopera aici o mare diversitate, de la golfuri cu pietris, izolate de aglomeratia din marile statiuni, la plaje cu nisip fin auriu, care se bucura de toate facilitatile. Padurile luxuriante care au impanzit intreaga insula completeaza un peisaj complet al acestei destinatii fantastice de vacanta.

(Sursa foto: Shutterstock)

Plaja de top din Skiathos este Koukounaries, una din preferatele turistilor nu doar din Grecia, ci si din Europa. Spectaculoasa si inconjurata de peisaje luxuriante, distinsa cu „Steagul Albastru”, acesta este locul de vis in care sa iti petreci vacanta. Apele Marii Egee scalda nisipul auriu si creeaza un tablou colorat in toate nuantele de azuriu, asa cum mai vezi la peisajele din Caraibe. Foarte aproape de aici se gaseste si Banana Beach, pe care trebuie neaparat sa o descoperi, mai ales la ceas de seara, cand tinerii dau startul petrecerilor. La mare concurenta cu plaja Koukounaries este si Golden Sand, unde calatorii se bucura de facilitati excelente, inclusiv sezlonguri si umbrelute, taverne si restaurante pe malul marii si centre de sporturi nautice.

Atractii in imprejurimile insulei

Una dintre cele mai frumoase excursii cu barca de care te poti bucura in Skiathos este aceea pana la plaja Lalaria. De o frumusete uluitoare, pare ca te inconjoara cu o atmosfera magica si cu peisajele exotice. Din stancile albe s-au desprins mici pietricele care s-au asezat pe plaja, oferindu-i un farmec aparte. Descopera si plaja Kastro, care te incanta cu privelisti minunate asupra imprejurimilor, precum si cu ruinele medievale ale unei cetati din secolul XIV. Statiunea Agia Paraskevi de asemenea te invita sa descoperi nu doar o plaja exotica, ci si frumoasa biserica ce i-a dat numele. Aici nu lipsesc tavernele si restaurantele, iar oferta de sporturi acvatice este pe toate gusturile. Pentru o experienta deosebita, iti propunem sa te imbarci si la excursia pe insula Skopelos, bijuteria verde a Marii Egee. Prima imagine care iti apare in cale este aceea a muntilor care domina intreaga insula, acoperiti de paduri de pini intinse pana spre malul marii. In afara de golfurile linistite si plajele cu nisip fin, vei descoperi aici numeroase atractii istorice si religioase. Satele pitoresti sunt impanzite de case traditionale, dar si de muzee si biserici. De altfel, insula Skopelos este cunoscuta pentru cele peste 360 de biserici pe care le gazduieste pe toata suprafata sa, dintre care aproximativ 120 sunt doar in capitala Hora.

Rezerva acum!