Top cele mai frumoase destinații pe care le poți vizita în Anglia

Una dintre cele mai populare destinații europene de vacanță, Anglia este un loc încărcat de istorie și cultură, care se mândrește cu câteva dintre cele mai populare atracții ale lumii. De la sate pitorești la Londra de poveste, galerii de artă, castele, muzee și catedrale, Anglia are câte ceva de oferit fiecărui vizitator.

Pornește cu noi într-un circuit spectaculos de 12 zile în care poți descoperi pe îndelete Anglia, precum și alte orașe pe care le întâlnim în drumul nostru și nu le putem rata. Fie că vorbim despre Viena, Salzburg, Munchen, Luxemburg, Calais, Koln, Nurenberg sau Budapesta, ne vom lua din fiecare porția de istorie și cultură și ne vom îmbogăți sufletul și mintea cu experiențe memorabile.

Iată care sunt cele mai frumoase atracții ale Angliei, pe care nici noi nu le vom rata în acest circuit, de care ne vom bucura împreună la un preț redus:

Stonehenge

Monument neolitic din comitatul Wiltshire, este probabil una dintre cele mai cunoscute atracții preistorice din lume, un loc plin de mister, despre care s-au emis diverse teorii. Unul dintre cele mai importante repere ale Angliei, despre Stonehenge nu există înregistrări scrise, însă ceea ce vizităm astăzi reprezintă rămășițele unei construcții finalizate în urmă cu 3500 de ani. Situl istoric și împrejurimile sale au fost incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO și enigmele legate de acest monument au permis apariția a numeroase mituri și legend, căruia i s-au atribuit semnificații astronomice sau religioase.

(Stonehenge – Sursă foto: Pixabay)

Castelul Windsor

Este cel mai mare și mai vechi castel locuit din lume, și una dintre reședințele preferate ale reginei Elizabeta a II-a, care își petrece aici adeseori finalul de săptămână. În plus, castelul a fost adus recent în centrul atenției pentru britanici și pentru telespectatori din toată lumea, cu ocazia nunții regale a Prințului Harry cu Meghan Markle, care a stârnit un val de emoție pretutindeni. Un lăcaș simbolic al castelului este Capela St. George, unde cei doi s-au căsătorit, capelă anglicană ridicată în secolul XV, în curtea interioară a castelului.

(Castelul Windsor – Sursă foto: Pixabay)

Londra

Capitala Angliei este o atracție întru totul, pentru că are atât de multe simboluri pentru adulți și copii deopotrivă, încât poți porni la pas în descoperirea orașului. De la London Eye la Turnul Londrei, faimosul Big Ben, Palatul Buckingham, Westminster Abbey sau Catedrala St. Paul, Trafalgar Square sau Hyde Park, vei simți că fiecare moment petrecut aici îți aduce în cale noi și noi locuri fascinante. În plus, Londra se mândrește cu o sumedenie de muzee și galerii de artă, astfel că de neratat sunt și British Museum, Galeriile Naționale și Muzeul Științelor, centru interactive al științei și tehnologiei din Londra.

(Londra – Sursă foto: Freepik)

Liverpool

Este acel loc care te face să te gândești imediat fie la iubita echipă de fotbal, fie la populara trupă The Beatles, astfel că acest oraș este de neratat, pentru microbiști sau nu, pentru fani ai trupei sau nu. În plus, Liverpool se mândrește cu numeroase clădiri istorice deosebite, numeroase grădini și parcuri, galerii de artă și muzee. De altfel, după Londra, aici se găsesc cele mai multe galerii și muzee din Marea Britanie. Vei descoperi aici Catedrala Anglicană, cea mai mare din lume, iar cei dornici pot vizita casa lui Paul McCartney sau cea în care a copilărit John Lennon, deschise publicului. Desigur, cei care au aderat la crezul că „You’ll never walk alone”, stadionul Anfield, unul dintre cele mai mari din țară, este locul ideal în care să retrăiască momente de neuitat ale echipei Liverpool.

(Liverpool – Sursă foto: Pixabay)

Cambridge

Cunoscut în toată lumea mai ales pentru universitatea sa, se mândrește cu una dintre cele mai mari concentrații de clădiri istorice din Anglia. Străbate agale mirificul oraș și surprinde atmosfera romantic și medievală, unde au loc numeroase evenimente culturale, de muzică și film. Printre splendorile arhitecturale ce te înconjoară la fiecare pas, Cambridge este popular și pentru numeroasele sale spații verzi. O experiență de neuitat de care te poți bucura aici este traversarea râului Cam, care trece prin inima orașului, care îți oferă priveliști incredibile asupra împrejurimilor.

(Cambridge – Sursă foto: Pixabay)

Oxford

Unul dintre cele mai vechi și cele mai renumite orașe universitare din Europa, care de secole rivalizează cu Cambridge pentru întâietatea academică în Anglia. Vei descoperi aici un oraș încântător, pe care să îl străbați la pas, să te relaxezi în grădinile și parcurile universitare și să te bucuri de toate facilitățile culturale. Printre atracțiile orașului se numără Turnul Carfax, care îți oferă vederi superbe asupra orașului, iar fanii Harry Potter nici nu mai au nevoie să știe că diferite repere ale orașului Oxford au apărut și în filme, printre care se numără Colegiul Christ Church, a cărui sală de mese poate fi identificată ca Sala Mare a Hogwarts.

(Oxford – Sursă foto: Pixabay)

Stratford-upon-Avon

Din comitatul Warwickshire, micuțul oraș de pe râul Avon, este cunoscut la nivel mondial ca fiind locul de naștere al lui William Shakespeare. Centrul orașului, de un pitoresc fermecător, datează din secolele XVI-XVII și este înconjurat de o verdeață luxuriantă. Casele tradiționale din lemn, așa cum este și cea a marelui dramaturg, au păstrat din atmosfera boemă a orașului. Vizitează aici biserica Holy Trinity, unde a fost botezat și înmormântat William Shakespeare, precum și alte atracții deosebite ale orașului, acum ar fi Muzeul Teddy Bear sau ferma de fluturi.

(Stratford-upon-Avon – Sursă foto: Pixabay)

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Viena

Viena – atracții de iarnă, mai puțin știute

În ciuda temperaturilor scăzute (uneori și sub zero grade), străzile Vienei sunt pline de viață chiar și iarnă. În capitala Austriei, zăpada formează peisaje de basm, iar cafenelele, barurile și piețele de Crăciun îmbracă orașul în straie aparte de sărbătoare. Straie datorită cărora Viena a devenit una dintre cele mai căutate destinații în perioada Sărbătorilor […]

de vizitat in atena

Locuri de vizitat în Atena, cu copiii

Sunt o mulțime de atracții și distracții pe care să le vezi și să te experimentezi într-o vacanță în Atena. Însă când ești cu copiii, trebuie să-ți alegi bine destinațiile, pentru a-i ține entuziasmați. Așa că, am căutat în lung și-n lat și am adunat patru cele mai bune sugestii pentru activitățile din timpul unei […]

Vacanță în Grecia! Cele mai apreciate plaje din Insulele Ionice

Mulți dintre voi și-au făcut deja planurile pentru vacanța în Grecia, în 2015. Însă, tot atât de mulți încă se mai gândesc încotro să meargă și pentru ce insulă să opteze. Cu toții vrem peisaje noi, plaje generoase și facilități din plin, care să ne facă vacanța în Grecia lejeră și plăcută din toate punctele […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − ten =