Unde petreci seara de Revelion 2019? Iată câteva idei!

Chiar dacă sezonul estival încă este în toi, niciodată nu este prea devreme să planifici o nouă vacanță, ca să te asiguri că te vei bucura de un Revelion de neuitat. Și pentru că vacanțele în Europa și în afara ei sunt din ce în ce mai căutate, îți propunem trei opțiuni speciale, care îți vor aduce numeroase satisfacții. Fie că alegi Istanbul, Maroc sau Israel, distracția este garantată, mai ales dacă iei cu tine voia bună și oameni dragi cu care să petreci o vacanță de neuitat.

Revelion în Istanbul, unicul oraș pe două continente

Un mod deosebit de a petrece o vacanță plină de inspirație și descoperiri este circuitul pe care ți-l propunem în Istanbul. Vei observa printre localnici și turiști deopotrivă un entuziasm sporit pentru petrecerea dintre ani, precum și pentru întregul spirit al sărbătorilor de iarnă. Decorațiunile de Crăciun și luminițele colorate împodobesc străzile și clădirile, iar pomii frumos gătiți, parte indispensabilă a festivităților, se găsesc la fiecare pas. Fie că alegi un local unde se organizează o petrecere de Revelion cu distracție până în zori, mâncare și băutură, fie că vrei pur și simplu să iei o cină tradițională într-un restaurant cu specific turcesc, vei avea ocazia să te bucuri de atmosfera orientală. În plus, un loc special din Istanbul în care să petreci trecerea dintre ani este Bosforul, un loc magic care este iluminat la miezul nopții de focurile de artificii ale cluburilor de noapte și ale ambarcațiunilor de croazieră.

Circuitul pe care ți-l propunem îți oferă oportunitatea și a descoperi câteva dintre cele mai importante simboluri ale orașului de pe două continente, Europa și Asia. Vizitează Biserica Bizantină Hagia Sophia, Palatul Topkapi, fost palat al sultanilor și actual Muzeu Național al Turciei, Moscheea Albastră și Marele Bazar, un loc imens și pitoresc pentru iubitorii de shopping. Palatul Dolmabahce, considerat a fi un Versailles al Instanbulului, este o adevărată splendoare de vizitat, în timp ce croaziera pe strâmtoarea Bosfor și cea pe Marea Marmara, spre Insula Prințului, completează o vacanță de poveste.

(Istanbul – Sursă: Shuttertock)

Revelion fermecător în Maroc și aventură în Deșertul Sahara

Una dintre cele mai importante destinații turistice din Africa, devenită în ultimii ani tot mai accesibilă românilor, este Marocul, pe care îți propunem să îl descoperi într-un circuit plin de experiențe memorabile cu ocazia vacanței de iarnă. Industria turistică puternic dezvoltată, axată pe o coastă fabuloasă, cultura deosebită și istoria impresionantă a țării, face ca fiecare oraș pe care îl vizitezi să îți aducă numeroase satisfacții. Vei avea ocazia să vizitezi pe îndelete trei dintre spectaculoasele foste capitale imperiale ale Marocului, Fez, Marrakech și Rabat. Cel mai mare oraș al țării, Casablanca, adăpostește Moscheea Hassan al II-lea, care se mândrește cu cel mai înalt minaret din lume. O experiență inedită în Maroc este aceea de la Erfoud, „poarta de intrare” în Deșertul Sahara, unde te vei bucura de o plimbare cu cămilele sau de o aventură plină de adrenalină cu un autovehicul 4×4 până în Merzouga.

În plus, farmecul aparte al Marocului și-a purtat renumele peste mări și țări, astfel că nu mică ne-a fost suprinderea să aflăm că și celebritățile aleg să își petreacă noaptea de Revelion aici. De exemplu, în Marrakech sărbătoreau Anul Nou 2018 personalități precum fostul președinte francez Nicolas Sarkozy și soția sa, Carla Bruni, sau fotbaliști de talie mondială, cum ar fi Cristiano Ronaldo, Karim Benzema sau Zinedine Zidane. Aura exotică și romantică a orașului, frumusețea sa fascinantă și farmecul deosebit sunt apreciate de vreme îndelungată, astfel că însuși fostul prim-ministru britanic Winston Churchill afirma că Marrakech „este cel mai frumos loc din lume”.

(Maroc – Sursă: Shuttertock)

Revelion între spiritual și modern în „Țara Sfântă” Israel

Vacanțele în Israel cu ocazia Anului Nou au devenit tot mai populare în ultimii ani, cu toate că acesta nu este sărbătorit în mod oficial. Chiar și așa, există acum sute de petreceri de Anul Nou, precum și numeroase evenimente speciale, care corespund tuturor gusturilor muzicale, culturale și sociale. Cunoscute sub denumirea de petreceri „Sylvester”, aceste reuniuni între localnici și turiști sunt pline de viață mai cu seamă în cluburile din Tel Aviv, unde au loc concerte speciale și alte evenimente locale. Pentru că în Israel Anul Nou nu este o sărbătoare națională, țara sărbătorind anul nou evreiesc, Rosh Hashana, în septembrie, vei observa că în anumite orașe, cum ar fi Ierusalim, nu au loc petreceri cu la fel de mult fast ca în Tel Aviv, unde toate restaurantele și cluburile de noapte vor fi arhipline.

Te invităm să descoperi alături de noi câteva dintre cele mai interesante locuri din Israel, care vor completa cu măiestrie o vacanță plină de experiențe memorabile și vizite în orașe biblice deosebite. De la Ierusalim cu ale sale simboluri deosebite, precum Muntele Măslinilor, Grădina Ghetsimani sau Via Dolorosa – Drumul Crucii, până la Betleem, locul nașterii lui Isus, și Nazaret, locul copilăriei Mântuitorului, fiecare zi va fi plină de povești și atmosferă spirituală. Nu lipsesc din Israel nici orașele moderne, pline de viață, cum ar fi Haifa, al treilea ca mărime din țară și un important port la Marea Mediterană, unde te vor surprinde faimoasele grădini suspendate Ba’hai, de o frumusețe remarcabilă.

(Israel – Sursă: Shuttertock)

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Pe urmele faraonilor: Cele mai misterioase atracții din Egipt

Una dintre cele mai vechi și mai importante civilizații din lume, impresionantul Egipt Antic, a cunoscut un trecut glorios și misterios totodată. Mormintele acoperite cu nisip, piramidele falnice și faraonii impunători definesc un ținut care farmecă cu totul fiecare călător. Pornind de la Valea Regilor din Luxor și până la magnificul Muzeu Egiptean din Cairo, […]

Plaje in Insula Thassos

Aglomerate, intime, cu ape liniştite sau tulburi… toate zonele de plaje în Thassos au o mulţime de oferit. Fie că eşti pasionat de sporturi nautice, sporturi de plajă, vrei să te relaxezi sau să descoperi peşteri ascunse, insula deţine câte un colţişor de rai pentru fiecare. Thassos este renumită pentru frumuseţile sale şi peisajele care […]

Grecia

10 motive pentru care ne place Grecia

Cine nu adoră Grecia? Cine nu a fost măcar o dată în Grecia? Cine nu a gustat vreodată mâncarea grecească sau cine nu a ascultat măcar o melodie de-a lor. Puțin probabil să existe un călător care să nu fi făcut toate acestea. Și asta pentru că Grecia este țara în care vacanța este ieftină, […]

Un comentariu

  1. As dori mai multe detalii despre excursia din Maroc:perioada,preț și servicii incluse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × five =