Fenomenul Nopților Albe în Rusia. Cum se simte din Moscova și Sankt Petersburg

Cea mai bună perioadă de a explora Rusia este cu siguranță în timpul Nopților Albe, când marile orașe Moscova și Sankt Petersburg sunt scăldate de lumina dulce a amurgului până în zori.

Pentru că știm cât de interesantă poate fi Rusia în timpul Festivalului Belyie Nochi, când au loc o mulțime de evenimente culturale, am pregătit pentru tine un circuit captivant de 8 zile, prin care să bifezi cele mai populare obiective turistice din orașele renumite ale acestei țări.

Festivalul Belyie Nochi – lumină și cultură

Experimentează Fenomenul Nopților Albe când amurgul ține până noaptea târziu, iar lumina dimineții îmbracă orașul în culori diafane încă de la ora 3. Pentru că în această perioadă de vară zilele sunt foarte lungi, în Rusia au loc o sumedenie de evenimente culturale: de la spectacole de balet, concerte și până la cinema în aer liber, cu filme ce rulează de la 23:00 la 4:00 dimineața. Peste 3,5 milioane de turiști ajung în Moscova și Sankt Petersburg în luna iunie, atrași de mirajul înserărilor prelungite, când soarele nu coboară mai jos de linia orizontului.

Partea bună este că în timpul acestui festival cunoscut sub numele de Belyie Nochi principalele obiective turistice din marile orașe sunt deschise chiar și pe timp de noapte, în plus, tot acum au loc numeroase focuri de artificii. Se spune că nimic nu se compară cu atmosfera vibrantă pe care o capătă Sankt Petersburg în această perioadă, iar cel mai așteptat moment este atunci când podurile basculante se ridică peste râul Neva pentru a face loc vaselor de croazieră cu turiști veniți să admire spectacolul de lumină.

Moscova, unul dintre cele mai vizitate orașe din lume

În acest circuit îți aducem în prim plan Moscova, capitala milionarilor cu emblema sa, Kremlinul, una dintre cele mai puternice fortificații din lume ce face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Vrei să captezi cele mai frumoase panorame asupra orașului și spre Piața Roșie? Atunci urcă în Turnul cu Clopot, al lui Ivan cel Mare ce atinge înălțimea de 81 metri, fiind cel mai bine păstrat dintre turnurile fortificate ale complexului.

(Sursă foto: Shutterstock)

Cea mai cunoscută construcție religioasă din Rusia este Catedrala Sfantului Vasile, o bijuterie a renașterii bizantine cu impresionante cupole în formă de bulb de ceapă, viu colorate. Edificiul a fost clădit în anul 1555 sub comanda lui Ivan Cel Groaznic, care, potrivit legendelor locale, a încercat să-i scoată ochii arhitectului care a proiectat acest edificiu pentru a nu mai realiza ceva asemănător niciodată și niciunde în lume.

Descoperă faimoasele străzi Lev Tolstoi, Pirogovskaya, Tverskaya și Minskaya, oprește-te în elegantele Piețe Manej și Puskin, renumite pentru impresionantele monumente și biserici aflate aici. Moscova este un oraș cultural, găzduind un număr mare de muzee și galerii, Teatrul Bolsoi fiind unul dintre cele mai impresionante din lume, unde au loc spectacole prestigioase de balet și operă.

Nu rata nici Galeriile Tratiakov ce adăpostesc circa 170.000 de lucrări de artă rusească curprinse între secolele X-XX, în cele peste 60 de săli ale sale. Ai timp liber să vizitezi și alte locuri din oraș, inclusiv metroul – unul dintre cele mai vechi din lume asemuit cu un muzeu datorită numeroaselor sculpturi ce decorează stațiile, sau să pornești într-o excursie opțională la Serghiev Posad, unde se află cea mai mare mănăstire din Rusia, Mănăstirea Sf. Treime.

Sankt Petersburg, cel mai european dintre orașele rusești

Fenomenul Nopților Albe poate fi experimentat cel mai bine în Sankt Petersburg, datorită faptului că orașul se află lângă Cercul Polar ceea ce face ca zilele să fie mai lungi, de la finalul lunii mai și până în iunie. Orașul este animat zi și noapte în această perioadă, astfel că în circuitul propus nu trebuie să ratezi edificiile sale de patrimoniu.

Centrul istoric din Sankt Petersburg este considerat cel mai mare muzeu în aer liber al neo-clasicismului, și a fost totodată și primul loc din patrimoniul Rusiei declarat sit UNESCO. Plimbă-te în Piața Dvortsovaya Pi, unde se spune că s-a format Imperiul Rus, iar apoi oprește-te la Palatul de Iarnă, o bijuterie barocă cu interior rococo care a fost timp de două secole reședință imperială. Nu rata nici Arcul de Triumf al Țarului Alexandrul I al Rusiei, Muzeul Ermitaj sau statuia lui Petru cel Mare. Păstrează pe finalul turului ce e mai bun și anume, Fortăreața Sfinții Petru și Pavel, cea mai veche cetate din Sankt Petersburg.

Locuri pe care să le explorezi în excursii opționale

Opțional îți propunem o excursie la Complexul de Palate Petrodvorets din care fac parte 30 de construcții imperiale și grădini elegante, sit din patrimoniul mondial UNESCO. Palatul Principal numit și Peterhof a fost construit în secolul al XVIII lea de către țarul Petru cel Mare pentru a rivaliza cu Palatul Versailles din Franța și a arăta lumii măreția și bogăția acelor vremuri. Tot opțional poți să mergi și în orașul Puskin, așa numitul ”sat al țarilor”, care a luat numele marelui poet Aleksandr Pușkin. Aici se află și Palatul Ecaterinei Cea Mare, o capodoperă barocă vestită pentru Camera de Chihlimbar, considerată a opta minune a lumii moderne.

Înscrie-te aici pentru circuitul în Rusia cu ocazia Nopților Albe în Moscova și Sankt Petersburg.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

China, luată la pas: Beijing, Shanghai şi Hong Kong! Totul în doar 12 zile

China este privită încă de secole ca fiind întruchiparea a tot ce este misterios şi exotic, un ţinut fascinant între tradiţional şi ultramodern. Cultura care datează de mai multe milenii este preţuită şi sărbătorită de chinezi, iar vizitatorii o pot admira în situri istorice importante, precum Oraşul Interzis sau Palatul de Vară din capitala Beijing. […]

paște

Idei pentru vacanța de Paște: Destinații pentru toate buzunarele

Vacanţa de Paşte este un moment prielnic pentru a descoperi locuri şi tradiţii noi, cu vreme frumoasă pentru vizitat şi explorat şi cu oferte foarte bune pentru destinaţii potrivite pentru toate gusturile. Profită de această ocazie specială pentru vizite spirituale la biserici şi mănăstiri cu poveste, unde să descoperi obiceiurile pascale ale altor culturi şi […]

Top 25 cele mai luxoase companii aeriene din lume (I)

Pentru majoritatea dintre noi, zborul reprezintă rareori o experiență confortabilă. Călătoria în atmosferă sufocantă și supraaglomerată, mâncare cât se poate de banală și însoțitori de zbor evazivi, care, de obicei, o fac să pară mai degrabă monotonă, decât experiența magică la care te-ai fi așteptat (la urma urmei, zbori într-o “pasare uriașă din metal”). Poate […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × five =