La Dolce Vita, pe Coasta Amalfitană

coasta amalfitana

Ciao, Bella Italia! Pizza, paste, limoncello, peisaje ce-ți taie respirația, drumuri spectaculoase ce șerpuiesc pe lângă marea de smarald, orașe tip cetate și o atmosferă pregnantă de dolce vita… în Italia totul te fascinează, mai ales dacă ești gurmand ori romantic incurabil.

Hai cu noi să descoperi cele mai frumoase atracții din cizma italiană într-un circuit fără egal de 10 zile spre Coasta Amalfitană – paradisul boemilor și al artiștilor din toată lumea. În această călătorie cu autocarul vom vedea orașe de patrimoniu și stațiuni cochete unde timpul pare că s-a oprit în loc. Din Bari în Veneția și din Napoli la Positano circuitul în Italia este complex, așa că nu trebuie să-l ratezi sub nicio formă!

Din Igoumenitsa ne îndreptăm spre Bari, un oraș pastelat din tocul cizmei aflat pe coasta Mării Adriatice, care se mândrește cu centrul istoric Bari Vecchia ce adăpostește între zidurile fortificate peste 40 de biserici bizantine, palate și castele romane și numeroase focaccerii și pizzerii, unde gastronomia este ”belissima”.

Orașe desprinse din povești pe care le poți bifa în excursia opțională primită BONUS!

De aici ne îndreptăm spre Alberobello, orășelul trolilor ce a intrat în patrimoniul UNESCO datorită căsuțelor sale unice numite ”trulli” cu acoperișuri conice din piatră pe străduțele căruia te poți pierde la … shopping.

(Sursă foto: Shutterstock – Alberobello)

BONUS vei putea bifa și unul dintre cele mai neobișnuite și spectaculoase orașe aflate în sudul Italiei, Matera. Mândra posesoare a titlului de Capitală Europeană în 2019, Matera este cel mai bun exemplu de așezare troglodită din Mediterană, fiind protejată prin includerea sa în patrimoniul UNESCO. Sassi di Matera (pietrele din Matera) dovedesc faptul că acest oraș a fost locuit permanent încă din Paleolitic, așa că nu poți rata impresionantele chiesi rupestri (bisericile rupestre ale călugărilor basilicani) și casele săpate în stâncă.

Priveliști de neuitat spre Golful Napoli

Cel mai dinamic oraș italian este fără îndoială Napoli, așa că nu putea fi exclus de pe lista cu locuri de văzut în acest circuit. Cu o viață de noapte foarte dezvoltată, dar cu o notă de pitoresc atât de evidentă, Napoli este unic și te vrăjește.

Te poți pierde pe străduțele înguste și foarte lungi umbrite de vilele neoclasice pe două și trei etaje cu mici ferestre unde stau la uscat haine colorate, o zi întreagă… Napoli este orașul gurmanzilor, iar dacă rezervi timp explorării centrului istoric trebuie să te oprești la cea mai veche pizzerie unde s-a pus bazele pizzei Margherita (o rețetă străveche rămasă până astăzi secretă ce a fost declarat destul de recent, patrimoniu UNESCO).

Îți propunem o excursie opțională spre Capri – insula minunilor și a milionarilor, unde te poți relaxa în exoticele grădini botanice Villa San Michele din Anacapri și vei surprinde cele mai bune priveliști spre formațiunile stâncoase Faraglioni.

Cele mai romantice așezări din Europa

În acest circuit îți propunem să faci o excursie opțională spre cel mai pastelat ținut italian – Coasta Amalfitană. Șoseaua ce se unduiește pe lângă pereții de stâncă pe o parte și marea de safir pe de altă parte, este considerată cel mai spectaculos drum din Europa, dezvăluindu-ți peisaje incomparabile, crânguri de lămâi și vile neoclasice ca bomboanele fructate.

Coasta Amalfitana se intinde pe o portiune de aproximativ 60 de km și face parte din UNESCO, încă din 1997. Poetul Homer spunea că acesta ”este tărâmul sirenelor”, iar în acest tur îți vom dezvălui așezări desprinse din basme.

Sorrento este poarta de intrare pe Coasta Amalfitană, iar în acest circuit poți să-l descoperi în detaliu sau să faci o excursie opțională la Vezuviu și siturile Pompeii și Herculaneum, orașele antice care au fost acoperite integral de lavă în cea mai mare erupție vulcanică din toate timpurile.

Drumul ”Nastro Azzuro” te conduce spre perla coroanei – Positano, singurul orășel din lume proiectat pe un ax vertical cu superbe case pastelate așezate în formă de amfiteatru pe falezele stâncoase umbrite de lămâi și portocali ce par că ar plonja dramatic în mare.

Probabil că l-ai admirat în filme faimoase ca ”Under the Tuscan Sun” sau în ”The Talented Mr. Ripley”, dar nu vei realiza cât de frumos este Positano până nu ajungi aici. Vei rămâne vrăjit de atmosferă așa cum au fost și întemeietorii trendului “la dolce vita” (Steinbeck sau Picasso).

Cel mai important oraș-portuar de la Marea Tireniană, Amalfi este ca un mozaic în alb și negru cu Duomul său impresionant din secolul al IX lea, Castelul gotic Arechi din secolul al VI lea și Vila Cimbrone a nobililor din secolul XI. După ce ne minunăm de bijuteriile gotice din Amalfi ne îndreptăm spre Ravello, orașul înconjurat de coline pline de lămâi a fost locul de inspirație al compozitorului Leonard Bernstein și scriitorului André Gide.

Alte locuri pe care le vei bifa în circuit

În ultima parte a circuitului vei descoperi Roma, cetatea eternă unde vei bifa cel mai impresionant amfiteatru roman Coloseum-ul, centrul politic al Imperiului  Roman Magnum Forum, Panteonul Împăratului Hadrian, Fontana di Trevi cu Zeul Neptun, Piazza Navona sau Piazza Spaniei. În plus nu poți rata La Grande Bellezza, Basilica San Pietro – centrul creștinismului din Vatican.

De aici drumul continuă cu Assisi, locul de naștere al Sfântului Francisc întemeietorul Ordinului Franciscan, San Marino, cea mai veche republică din lume și unul dintre cele mai mici state independente în sudul Europei, și orașele pastelate de pe canale Padova și Veneția.

Înscrie-te aici pentru romanticul circuit La Dolce Vita Italia pe Coasta Amalfitană cu tariful de 599 Euro/persoană și primești BONUS excursia la Alberobello si Matera!

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

grecia 2020

Zakynthos, insula grecească plină de culoare

Pentru noi, vara înseamnă plajă într-o destinație cu mult soare… grecesc să fie! Înseamnă bălăceală în mare și, mai presus de toate, înseamnă relaxare totală în razele soarelui. Iar când vrei să mai iei o pauză de la toate cele de mai sus, pornești într-o drumeție. Nu foarte departe, ca să te poți întoarce rapid […]

10 motive să călătorești singur

Mulți oameni se tem să călătorească singuri, dar acest lucru poate avea multe avantaje. După ce am călătorit non stop, mai mult de opt ani, prefer să călătoresc singură spre deosebire de prietenii mei care se sperie de această idee. În 2008 am decis să îmi dau demisia și să călătoresc un an. A fost […]

Top 5 mâncăruri pe care trebuie să le încerci într-o vacanță în Cehia

Cehia este una dintre cele mai devoltate țării din Europa Centrală, un loc plin de atracții pentru turiștii care îi trec pragul. „Coroana Regatului Boemiei” se poate mândri cu zone minunate care încântă privirea, cu o arhitectură medievală foarte bine conservată și ospitalitatea localnicilor. Principalul punct turistic este capitala Praga, oraş situat pe râul Vltava, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven − eight =