×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

La Dolce Vita, pe Coasta Amalfitana

Ciao, Bella Italia! Pizza, paste, limoncello, peisaje ce-ti taie respiratia, drumuri spectaculoase ce serpuiesc pe langa marea de smarald, orase tip cetate si o atmosfera pregnanta de dolce vita... in Italia totul te fascineaza, mai ales daca esti gurmand ori romantic incurabil. Hai cu noi sa descoperi cele mai frumoase atractii din cizma italiana intr-un circuit fara egal de 10 zile spre Coasta Amalfitana - paradisul boemilor si al artistilor din toata lumea. In aceasta calatorie cu autocarul vom vedea orase de patrimoniu si statiuni cochete unde timpul pare ca s-a oprit in loc. Din Bari in Venetia si din Napoli la Positano circuitul in Italia este complex, asa ca nu trebuie sa-l ratezi sub nicio forma! Din Igoumenitsa ne indreptam spre Bari, un oras pastelat din tocul cizmei aflat pe coasta Marii Adriatice, care se mandreste cu centrul istoric Bari Vecchia ce adaposteste intre zidurile fortificate peste 40 de biserici bizantine, palate si castele romane si numeroase focaccerii si pizzerii, unde gastronomia este ”belissima”.

Orase desprinse din povesti pe care le poti bifa in excursia optionala primita BONUS!

De aici ne indreptam spre Alberobello, oraselul trolilor ce a intrat in patrimoniul UNESCO datorita casutelor sale unice numite ”trulli” cu acoperisuri conice din piatra pe stradutele caruia te poti pierde la ... shopping.


(Sursa foto: Shutterstock - Alberobello)

BONUS vei putea bifa si unul dintre cele mai neobisnuite si spectaculoase orase aflate in sudul Italiei, Matera. Mandra posesoare a titlului de Capitala Europeana in 2019, Matera este cel mai bun exemplu de asezare troglodita din Mediterana, fiind protejata prin includerea sa in patrimoniul UNESCO. Sassi di Matera (pietrele din Matera) dovedesc faptul ca acest oras a fost locuit permanent inca din Paleolitic, asa ca nu poti rata impresionantele chiesi rupestri (bisericile rupestre ale calugarilor basilicani) si casele sapate in stanca.

Privelisti de neuitat spre Golful Napoli

Cel mai dinamic oras italian este fara indoiala Napoli, asa ca nu putea fi exclus de pe lista cu locuri de vazut in acest circuit. Cu o viata de noapte foarte dezvoltata, dar cu o nota de pitoresc atat de evidenta, Napoli este unic si te vrajeste. Te poti pierde pe stradutele inguste si foarte lungi umbrite de vilele neoclasice pe doua si trei etaje cu mici ferestre unde stau la uscat haine colorate, o zi intreaga... Napoli este orasul gurmanzilor, iar daca rezervi timp explorarii centrului istoric trebuie sa te opresti la cea mai veche pizzerie unde s-a pus bazele pizzei Margherita (o reteta straveche ramasa pana astazi secreta ce a fost declarat destul de recent, patrimoniu UNESCO). Iti propunem o excursie optionala spre Capri - insula minunilor si a milionarilor, unde te poti relaxa in exoticele gradini botanice Villa San Michele din Anacapri si vei surprinde cele mai bune privelisti spre formatiunile stancoase Faraglioni.

Cele mai romantice asezari din Europa

In acest circuit iti propunem sa faci o excursie optionala spre cel mai pastelat tinut italian - Coasta Amalfitana. Soseaua ce se unduieste pe langa peretii de stanca pe o parte si marea de safir pe de alta parte, este considerata cel mai spectaculos drum din Europa, dezvaluindu-ti peisaje incomparabile, cranguri de lamai si vile neoclasice ca bomboanele fructate. Coasta Amalfitana se intinde pe o portiune de aproximativ 60 de km si face parte din UNESCO, inca din 1997. Poetul Homer spunea ca acesta ”este taramul sirenelor”, iar in acest tur iti vom dezvalui asezari desprinse din basme. Sorrento este poarta de intrare pe Coasta Amalfitana, iar in acest circuit poti sa-l descoperi in detaliu sau sa faci o excursie optionala la Vezuviu si siturile Pompeii si Herculaneum, orasele antice care au fost acoperite integral de lava in cea mai mare eruptie vulcanica din toate timpurile. Drumul ”Nastro Azzuro” te conduce spre perla coroanei - Positano, singurul orasel din lume proiectat pe un ax vertical cu superbe case pastelate asezate in forma de amfiteatru pe falezele stancoase umbrite de lamai si portocali ce par ca ar plonja dramatic in mare. Probabil ca l-ai admirat in filme faimoase ca ”Under the Tuscan Sun” sau in ”The Talented Mr. Ripley”, dar nu vei realiza cat de frumos este Positano pana nu ajungi aici. Vei ramane vrajit de atmosfera asa cum au fost si intemeietorii trendului “la dolce vita” (Steinbeck sau Picasso). Cel mai important oras-portuar de la Marea Tireniana, Amalfi este ca un mozaic in alb si negru cu Duomul sau impresionant din secolul al IX lea, Castelul gotic Arechi din secolul al VI lea si Vila Cimbrone a nobililor din secolul XI. Dupa ce ne minunam de bijuteriile gotice din Amalfi ne indreptam spre Ravello, orasul inconjurat de coline pline de lamai a fost locul de inspiratie al compozitorului Leonard Bernstein si scriitorului Andre Gide.

Alte locuri pe care le vei bifa in circuit

In ultima parte a circuitului vei descoperi Roma, cetatea eterna unde vei bifa cel mai impresionant amfiteatru roman Coloseum-ul, centrul politic al Imperiului  Roman Magnum Forum, Panteonul Imparatului Hadrian, Fontana di Trevi cu Zeul Neptun, Piazza Navona sau Piazza Spaniei. In plus nu poti rata La Grande Bellezza, Basilica San Pietro - centrul crestinismului din Vatican. De aici drumul continua cu Assisi, locul de nastere al Sfantului Francisc intemeietorul Ordinului Franciscan, San Marino, cea mai veche republica din lume si unul dintre cele mai mici state independente in sudul Europei, si orasele pastelate de pe canale Padova si Venetia. Inscrie-te aici pentru romanticul circuit La Dolce Vita Italia pe Coasta Amalfitana cu tariful de 599 Euro/persoana si primesti BONUS excursia la Alberobello si Matera!

Rezerva acum!