Escapadă culturală în Praga și Viena. Principalele atracții

praga

Praga – orașul celor 100 de clopotnițe și Viena – orașul muzicii clasice sunt două dintre destinațiile europene perfecte pentru un tur cultural, din primăvară și până în toamnă. Vechile capitale imperiale te așteaptă cu o mulțime de bijuterii gotice și baroce, o atmosferă cu iz medieval sau chiar din contră, cu o viață de noapte mereu în mișcare.

Dacă nu ai vizitat încă Praga și Viena le poți combina într-o singură escapadă. Îți propunem un circuit cu autocarul de 7 zile, prilej excelent să vezi și alte locuri pe traseul tău precum Brno, Dresda sau Karlovy Vary cu obiectivele lor cele mai de seamă.

Principalele atracții din Praga

Capitala Cehiei poartă o mulțime de supranume menite să descrie cel mai bine frumusețea acestui oraș ce pare încremenit în timpurile alchimiștilor. Orașul de Aur sau Parisul Estului, Praga găzduiește cel mai mare castel medieval din Europa.Prazsky hrad ocupă o suprafață de 70.000 de mp, iar între zidurile de apărare se ridică semețe zeci de structuri gotice.

În cetatea medievală au locuit Regii Boemiei, dar și Împărații Romani, iar o plimbare aici îți scoate în cale cele mai cunoscute obiective turistice. Nu rata Catedrala Sf. Vitus – o bijuterie gotică cu influențe baroce, Strada de Aur cu micuțele case în care au locuit Laureați ai Premiului Nobel și distinși nobili, și Palatul Lobkowicz, o bijuterie arhitecturală din secolul al XVI lea.

Simbolul orașului Praga este Turnul cu Ceas Astronomic – unic în lume, aflat imediat lângă Primărie, ce prezintă cel mai complicat mecanism. Ceasul indică ora fixă prin procesiunea fascinantă a celor 12 Apostoli ai lui Hristos și prezintă 12 medalioane cu semnele zodiacale, inclusiv un cadran care arată poziția Soarelui și a Lunii pe cer.

Potrivit legendelor locale, maestrul ceasornicar Hanus ar fi fost orbit imediat după ce a terminat lucrarea, în anul 1410, din porunca membrilor consiliului de la acea vreme care au dorit să se asigure că artistul nu o să fie capabil să mai realizeze o capodoperă asemănătoare.

(Sursă foto – Shutterstock)

Cel mai renumit edificiu gotic din Praga este Catedrala Tyn, remarcabilă prin cele două turnuri finalizate în perioade diferite de timp, unul simbolizând puterea bărbatului, iar celălalt supunerea femeii.

Centrul istoric este legat de zona Mala Strana prin Podul Carol, cel mai fotografiat pod de peste Vltava, invadat de mii de turiști veniți să admire numeroasele statui baroce ce domină pe o parte și de alta, romantica arteră pietonală. În capătul podului se află și Turnul Mala Strana în care poți urca și tu pentru a surprinde vederi panoramice asupra orașului. Îți propunem să faci opțional și o croazieră pe râul Vltava prilej să admiri cele mai populare obiective turistice frumos luminate pe timp de noapte.

(Sursă foto – Shutterstock)

Principalele atracții din Viena

Orașul celor mai impresionante compoziții muzicale și locul ce i-a dat lumii pe Johann Strauss și Franz Schubert, Viena este destinația pe care nu o poți rata în acest an. Capitala Austriei impresionează și prin arhitectura barocă, nu doar prin muzica clasică sau vals.

Numeroase palate și vile clasice împodobesc centrul istoric al orașului, transformând Viena într-un adevărat muzeu în aer liber. Aici pătrunzi într-un basm vienez, o lume imperială cu trăsuri de epocă ce împânzesc străzile largi și pietruite, pline de grădini geometrice și palate somptuoase.

Principalele atracții ale Vienei sunt concentrate în centrul vechi, dincolo de care se întinde celebrul Ring Vienez Ringstrasse, un perimetru bine definit unde se îngrămădesc palate baroce, clădiri ce jonglează între stilul modern și expresionismul jugendstil.


(Sursă foto – Shutterstock)

Pornește pe urmele Monarhiei de Habsburg și vizitează somptuosul Palat Schonbrunn, o construcție nobilă în stil rococo, recunoscută pentru cele 1441 de saloane grandioase de la care edificiul și-a primit supranumele de ”Versailles-ul Vienei”, fiind declarat patrimoniu mondial UNESCO.

Timp de aproape 600 de ani, Palatul Holfburg a fost inima Imperiului Habsburgic, interiorul său fiind de-a dreptul copleșitor împodobit cu cristale de Bohemia și picturi biedermeier. Holfburg a fost reședința Împăratului Franz Josef și a preafrumoasei Sissi, Împărteasa Elisabeta de Wittelsbach.

A treia construcție simbol a imperiului, Palatul Belvedere se laudă cu unele dintre cele mai frumoase grădini baroce, amenajate cu fântâni arteziene și statuete ce îi înfățișează pe cei mai importanți artiști ai muzicii clasice, așa că nu poate fi ratat din turul tău.

Simbolul religios al Vienei, Catedrala Sfântul Ștefan este cea mai frumoasă structură gotică din Austria, cu ale sale turle cu țigle mozaicate vizibile din toate punctele orașului. Urcă cele 343 trepte șerpuitoate ale catedralei până la punctul de belvedere ce îți dezvăluie cele mai frumoase peisaje citadine.  

Te poți înscrie aici pentru circuitul cultural în Praga și Viena, de 7 zile, la tariful redus de 329 euro/persoană (de la 446 euro/persoană).

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

japonia

10 lucruri pe care nu le ştiai despre Japonia, Ţara Soarelui Răsare

Una dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă din lume, Japonia este un amestec uimitor de tradiţional şi modern. Vei descoperi aici cum temple şi clădiri vechi se împletesc firesc cu diferite construcţii cu arhitecturi moderne, futuriste. Cunoscută pentru frumuseţile sale naturale, cultura unică şi bucătăria axată pe preparate din peşte crud (sushi), Japonia ascunde […]

Vacanțe la 1 euro în Grecia

1 aprilie vine cu noi vacanțe la 1 euro! Nu este o păcăleală, ci Europa Travel a prelungit oferta cu vacanțe la 1 euro, lansând noi pachete turistice în insula Corfu și Paralia Katerini. Așadar, dacă așteptai un chilipir ca să pleci în Grecia, atunci acesta este momentul. Totuși, fii pe fază. Oferta este limitată, […]

Top 25 cele mai luxoase companii aeriene din lume (I)

Pentru majoritatea dintre noi, zborul reprezintă rareori o experiență confortabilă. Călătoria în atmosferă sufocantă și supraaglomerată, mâncare cât se poate de banală și însoțitori de zbor evazivi, care, de obicei, o fac să pară mai degrabă monotonă, decât experiența magică la care te-ai fi așteptat (la urma urmei, zbori într-o “pasare uriașă din metal”). Poate […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × one =