Escapadă culturală în Praga și Viena. Principalele atracții

praga

Praga – orașul celor 100 de clopotnițe și Viena – orașul muzicii clasice sunt două dintre destinațiile europene perfecte pentru un tur cultural, din primăvară și până în toamnă. Vechile capitale imperiale te așteaptă cu o mulțime de bijuterii gotice și baroce, o atmosferă cu iz medieval sau chiar din contră, cu o viață de noapte mereu în mișcare.

Dacă nu ai vizitat încă Praga și Viena le poți combina într-o singură escapadă. Îți propunem un circuit cu autocarul de 7 zile, prilej excelent să vezi și alte locuri pe traseul tău precum Brno, Dresda sau Karlovy Vary cu obiectivele lor cele mai de seamă.

Principalele atracții din Praga

Capitala Cehiei poartă o mulțime de supranume menite să descrie cel mai bine frumusețea acestui oraș ce pare încremenit în timpurile alchimiștilor. Orașul de Aur sau Parisul Estului, Praga găzduiește cel mai mare castel medieval din Europa.Prazsky hrad ocupă o suprafață de 70.000 de mp, iar între zidurile de apărare se ridică semețe zeci de structuri gotice.

În cetatea medievală au locuit Regii Boemiei, dar și Împărații Romani, iar o plimbare aici îți scoate în cale cele mai cunoscute obiective turistice. Nu rata Catedrala Sf. Vitus – o bijuterie gotică cu influențe baroce, Strada de Aur cu micuțele case în care au locuit Laureați ai Premiului Nobel și distinși nobili, și Palatul Lobkowicz, o bijuterie arhitecturală din secolul al XVI lea.

Simbolul orașului Praga este Turnul cu Ceas Astronomic – unic în lume, aflat imediat lângă Primărie, ce prezintă cel mai complicat mecanism. Ceasul indică ora fixă prin procesiunea fascinantă a celor 12 Apostoli ai lui Hristos și prezintă 12 medalioane cu semnele zodiacale, inclusiv un cadran care arată poziția Soarelui și a Lunii pe cer.

Potrivit legendelor locale, maestrul ceasornicar Hanus ar fi fost orbit imediat după ce a terminat lucrarea, în anul 1410, din porunca membrilor consiliului de la acea vreme care au dorit să se asigure că artistul nu o să fie capabil să mai realizeze o capodoperă asemănătoare.

(Sursă foto – Shutterstock)

Cel mai renumit edificiu gotic din Praga este Catedrala Tyn, remarcabilă prin cele două turnuri finalizate în perioade diferite de timp, unul simbolizând puterea bărbatului, iar celălalt supunerea femeii.

Centrul istoric este legat de zona Mala Strana prin Podul Carol, cel mai fotografiat pod de peste Vltava, invadat de mii de turiști veniți să admire numeroasele statui baroce ce domină pe o parte și de alta, romantica arteră pietonală. În capătul podului se află și Turnul Mala Strana în care poți urca și tu pentru a surprinde vederi panoramice asupra orașului. Îți propunem să faci opțional și o croazieră pe râul Vltava prilej să admiri cele mai populare obiective turistice frumos luminate pe timp de noapte.

(Sursă foto – Shutterstock)

Principalele atracții din Viena

Orașul celor mai impresionante compoziții muzicale și locul ce i-a dat lumii pe Johann Strauss și Franz Schubert, Viena este destinația pe care nu o poți rata în acest an. Capitala Austriei impresionează și prin arhitectura barocă, nu doar prin muzica clasică sau vals.

Numeroase palate și vile clasice împodobesc centrul istoric al orașului, transformând Viena într-un adevărat muzeu în aer liber. Aici pătrunzi într-un basm vienez, o lume imperială cu trăsuri de epocă ce împânzesc străzile largi și pietruite, pline de grădini geometrice și palate somptuoase.

Principalele atracții ale Vienei sunt concentrate în centrul vechi, dincolo de care se întinde celebrul Ring Vienez Ringstrasse, un perimetru bine definit unde se îngrămădesc palate baroce, clădiri ce jonglează între stilul modern și expresionismul jugendstil.


(Sursă foto – Shutterstock)

Pornește pe urmele Monarhiei de Habsburg și vizitează somptuosul Palat Schonbrunn, o construcție nobilă în stil rococo, recunoscută pentru cele 1441 de saloane grandioase de la care edificiul și-a primit supranumele de ”Versailles-ul Vienei”, fiind declarat patrimoniu mondial UNESCO.

Timp de aproape 600 de ani, Palatul Holfburg a fost inima Imperiului Habsburgic, interiorul său fiind de-a dreptul copleșitor împodobit cu cristale de Bohemia și picturi biedermeier. Holfburg a fost reședința Împăratului Franz Josef și a preafrumoasei Sissi, Împărteasa Elisabeta de Wittelsbach.

A treia construcție simbol a imperiului, Palatul Belvedere se laudă cu unele dintre cele mai frumoase grădini baroce, amenajate cu fântâni arteziene și statuete ce îi înfățișează pe cei mai importanți artiști ai muzicii clasice, așa că nu poate fi ratat din turul tău.

Simbolul religios al Vienei, Catedrala Sfântul Ștefan este cea mai frumoasă structură gotică din Austria, cu ale sale turle cu țigle mozaicate vizibile din toate punctele orașului. Urcă cele 343 trepte șerpuitoate ale catedralei până la punctul de belvedere ce îți dezvăluie cele mai frumoase peisaje citadine.  

Te poți înscrie aici pentru circuitul cultural în Praga și Viena, de 7 zile, la tariful redus de 329 euro/persoană (de la 446 euro/persoană).

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Bodrum, Kusadasi sau Marmaris? Iată cu ce te surprind stațiunile din Turcia!

Coasta Turciei, colorată în turcoazul Mării Egee și al Mării Mediterane. Delicatese cu iz oriental, petreceri cu belly dance, peisaje uimitoare și atracții istorice la fiecare pas sunt doar câteva dintre atracțiile turcești. Stațiunile din Turcia, precum Bodrum, Kusadasi sau Marmaris, sunt recunoscute pentru distracție și petreceri în stil oriental. Ofertele all inclusive au devenit […]

Thassos – o vacanta de neuitat!

Fiind o destinatie de top pentru multi turisti romani si nu numai, Thassos este o alegere buna daca vrei un sejur grecesc pe care sa nu il uiti niciodata! Datorita vegetatiei sale luxuriante, insula Thassos este un paradis pentru cei ce stiu sa se bucure de natura si de vara. Aici ai cateva recomandari cu […]

paște

Idei pentru vacanța de Paște: Destinații pentru toate buzunarele

Vacanţa de Paşte este un moment prielnic pentru a descoperi locuri şi tradiţii noi, cu vreme frumoasă pentru vizitat şi explorat şi cu oferte foarte bune pentru destinaţii potrivite pentru toate gusturile. Profită de această ocazie specială pentru vizite spirituale la biserici şi mănăstiri cu poveste, unde să descoperi obiceiurile pascale ale altor culturi şi […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × two =