Program
Ziua 1. Bucuresti - Sofia - Skopje (cca. 630 km)
Ora 05:30 imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Gara de Nord - Muzeul CFR.Ora 06:00 plecare pe traseul Ruse - Sofia - Skopje. In capitala Bulgariei vom vizita Catedrala Alexandr Nevski, construita intre 1904 - 1912 in stil neobizantin, avand o cupola centrala aurita, cu o inaltime de 45 metri. In apropiere gasim si Biserica Sfanta Sofia, din sec. al VI-lea, una din cele mai vechi si un adevarat simbol al orasului. Seara ajungem in Skopje, capitala Macedoniei de Nord, unde incepem turul de oras: Casa memoriala a Maicii Teresa, Poarta Macedonia, Piata Macedonia, cu statuia lui Alexandru Macedon, si faimoasa salba de poduri, repere de mare valoare ale orasului, Podul de Piatra, Podul artelor si Podul Ochiului. Cazare la Hotel G 4* (sau similar 3* /4*) din Skopje.
Ziua 2. Skopje - Kosovo - Pestera Gadime - Manastirea Gracanica - Pristina - Skopje (cca. 190 km)
Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Skopje sau excursie optionala in Kosovo. Vom admira Pestera de Marmura Gadime, apoi manastirea sarba Gracanica, parte a Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO. Frescele sale sunt considerate a fi cele mai valoroase exemple de arta bisericeasca din perioada bizantine, specifice perioadei renasterii paleologe. Excursia optionala continua cu turul de oras in Pristina: Piata Skanderbeg cu statuia legendarului conducator albanez, Moscheea Fatih din sec. XVII, Biblioteca Nationala, cu un aspect exterior original si Catedrala catolica inchinata Maicii Teresa, cunoscuta calugarita albaneza proaspat canonizata ca sfanta. Intoarcere pentru cazare la acelasi Hotel G 4* (sau similar 3* /4*) din Skopje.Ziua 3. Skopje - Canionul Matka - Ohrid - Tirana (cca. 290 km)
Mic dejun. Exploram canionul Matka, unul din cele mai spectaculoase obiective din tara, in ciuda distantei mici fata de capitala. Apoi pornim spre Ohrid, supranumit Ierusalimul Balcanilor, datorita multimii sale de biserici, a caror valoare a fost recunoscuta de UNESCO, ce a inclus in Patrimoniul Universal atat orasul medieval, cat si lacul, unic prin biodiversitatea speciilor sale. Orasul a atins apogeul in sec. XI, cand a fost capitala Imperiului Bulgar al Tarului Samuil, dar inca din sec. IX aici a functionat Universitatea Sf. Clement, pe drept cuvant cea mai veche din Europa. In turul pietonal vom admira Biserica Sf. Sofia, Teatrul antic, Fortareata Samuil, Biserica Sf. Clement si Pantelimon, apoi Biserica Sf. Ioan Teologul. La intoarcerea spre Piata Ohrid, ne imbarcam contra cost in barcutele pitoresti de pe lac. Seara, traversam frontiera in Albania pentru cazare la hotel 3* din zona Tirana.Ziua 4. Tirana - Durres - Castelul Kruje - Podgorica (cca. 225 km)
Mic dejun. Dimineata vom vizita capitalei Albaniei, Tirana: pornim din piata Skandenberg, dominata de statuia gloriosului conducator medieval, Turnul cu Ceas, Moscheea Et’hem Bey si muzeul dictatorului comunist Enver Hoxha. Continuam deplasarea spre al doilea oras ca marime al tarii, port la Adriatica- Durres, pentru un tur de oras: Turnul Venetian, datand din sec. al V-lea din timpul stapanirii bizantine, Moscheea Fatih, Baile romane, amfiteatrul si forumul roman, si fosta resedinta a regelui Zugo. Dupa amiaza vom admira Castelul Kruje, devenit legendar datorita incredibilei rezistente timp de peste 25 de ani a albanezilor condusi de eroul lor national Skandenberg, in fata asediilor otomane. Dupa o plimbare prin bazarul din Kruje, unde vom gasi diverse produse artizanale traditionale, pornim spre Muntenegru, pentru cazare la hotel Keto 3* ( sau similar) din zona Podgorica - Cetinje.Ziua 5. Podgorica - Centinje - Boka Kotorska - Dubrovnik - Medugorje (cca. 285 Km)
Mic dejun. Traversam Muntenegru spre Boka Kotorska, consideat cel mai sudic fiord si unul dintre cele mai frumoase golfuri din lume. Continuam spre Dubrovnik, denumit si “Pela Adriaticii”, inscris in patrimoniul UNESCO, oras ce a fost ales ca platou de filmare pentru Urzeala Tronurilor. Vom admira fortificatiile Orasului, Palatul Rectorului si Palatul Sponza, Biserica Franciscana cu faimoasa farmacie din sec. XIV si Turnul Orologiului. Vom vizita Catedrala din Dubrovnik, o impresionanta basilica baroca, a carei constructie a fost finantata de regale Richard Inima de Leu. Seara vom traversa in Bosnia-Hertegovina, si ne vom indrepta spre Medugorje, renumit loc de pelerinaj, unde vom vizita Biserica Aparitiilor. Cazare in Medugorje, hotel Ivona 4*(sau similar 3*/4*).Ziua 6. Medugorje - Split - Trogir - Riviera Makarska - Medugorje (cca. 370 Km)
Mic dejun. O zi intreaga la dispozitie in Medugorje, sau exursie optionala in Croatia. Pornim spre Split, parte a patrimoniului UNESCO, pentru un tur de oras: Palatul lui Diocletian, Mausoleul lui Diocletian (transformat in catedrala catolica), Poarta de Aur si Statuia episcopului Grigore din Nin. Urmatoarea noastra oprire va fi in Trogir, un adevarat „orasul-muzeu” si care ne va incanta cu ziduri medievale si bastioane, strazi pitoresti si arcade, toate purtand amprenta puternicei influente venetiene. Catedrala Sf. Laurentiu, dateaza din anul 1213 si domina centrul vechi al orasului. Ultima oprire, pe Riviera Makarska, pentru o baie in Marea Adriatica. Intoarcere in Bosnia pentru cazare la acelasi hotel Ivona 4* (sau similar 3*/4*).Ziua 7. Medugorje - Mostar - Sarajevo- Belgrad (cca. 460 Km)
Mic dejun. Pornim spre Blagaj, la Blagaj Tekke, o manastire musulmana locuita de calugarii Dervisi, construita intr-un decor superb. Continuam spre Mostar, unul din cele mai bine pastrate orase, unde vizitam celebrul pod peste raul Neretva, obiectiv UNESCO, ridicat in sec. XVI in timpul domniei lui Soliman Magnificul. Apoi ne deplasam spre Sarajevo, capitala Bosniei. Orasul a trecut printr-o restaurare majora dupa razboiul ce l-a devastat intre anii 1992-1996, perioada in care a suferit un asediu mai lung si decat cel al Stalingradului. Sarajevo, desemnat in 2014 Capitala Culturala Europeana, abunda de cafenelele primitoare si magazine de chilipiruri, o amprenta ramasa din perioada stapanirii otomane. Aici vom vizita podul Latin, unde a fost asasinat arhiducele Franz Ferdinand in 1914 si la Stadionul ce a gazduit Jocurile Olimpice de Iarna din 1984. Vom vizita de asemenea Catedrala Catolica, Moscheea din sec. XVI Gazi Husrev- Bey si Bazarul Bascarsija. Seara ajungem in Serbia la Belgrad. Aici vizitam cetatea Kalemegdan de la confluenta Dunarii cu Sava, ne plimbam pe artera comerciala pietonala Kneza Mihaila si incheiem cu un tur de oras cu autocarul: Templul Sf. Sava, una din cele mai mari Biserica ortodoxe din Balcani, Parlamentul si Piata Republicii. Seara, cazarea in Belgrad la hotel Elegance 3*(sau similar)Ziua 8. Belgrad - Cazanele Dunarii - Portile de Fier - Bucuresti (cca. 595 km)
Dupa mic dejun, pornim spre tara. Pe traseu vom parcurge Defileul Dunarii, cu Cazanele Mari si Mici, spre Portile de Fier, unde traversam Dunarea in Romania. Sosire in Bucuresti - Calea Grivitei in cursul serii, in functie de trafic si formalitatile vamale.Informatii utile
Pasaport sau carte de identitate: Pentru cetatenii UE, carte de identitate cu valabilitate minima de 6 luni pana la intoarcerea in tara, este suficienta pentru majoritatea tarilor din itinerar, dar pentru unele tari (cum ar fi Kosovo sau Albania), este recomandat sa aveti pasaportul la indemana, in functie de reglementarile specifice fiecarei tari. Verificati inainte de plecare conditiile actualizate de intrare.
Asigurare medicala - Recomandata pentru orice calatorie
Moneda si plati
Macedonia de Nord (Skopje): Moneda oficiala este denarul macedonean (MKD). Cardurile de credit sunt acceptate, dar in unele zone mai rurale este recomandat sa aveti numerar.
Kosovo (Pristina): Euro (E) este moneda oficiala. Majoritatea magazinelor accepta plati cu cardul. Albania (Tirana, Durres): Moneda oficiala este lek-ul albanez (ALL). De asemenea, Euro este acceptat in unele locuri, dar este mai bine sa aveti moneda locala pentru tranzactii.
Muntenegru (Podgorica, Cetinje): Euro (E) este moneda oficiala.
Croatia (Dubrovnik, Split, Trogir): Kuna croata (HRK) este moneda oficiala, dar Euro este acceptat pe scara larga. Bosnia si Hertegovina (Mostar, Blagaj): Marca convertibila (BAM) este moneda oficiala. Cardurile sunt acceptate, dar in zonele mai mici, numerarul este preferat.
Serbia (Belgrad): Dinarul sarbi (RSD) este moneda oficiala, iar Euro nu este larg acceptat, deci este recomandat sa aveti dinari sarbi.
Schimb valutar: Exista case de schimb si banci in fiecare oras. Verificati cursul valutar inainte de calatorie.
Fus orar
Toate destinatiile din acest traseu se afla in Fusul orar al Europei Centrale (CET) (UTC+1) si Europa Centrala de Vara (CEST) (UTC+2) in timpul verii, cu exceptia Albaniei, care are acelasi fus orar.
Clima si imbracamintea recomandata Clima: Variaza in functie de regiune, dar majoritatea destinatiilor din traseu au o clima mediteraneana sau continentala. Vara, temperaturile pot ajunge la 30-35°C, iar iarna pot scadea la 0°C sau mai putin in zonele montane.
Imbracaminte: In lunile calde, haine usoare, dar si o jacheta subtire pentru serile mai racoroase. Daca calatoriti in perioada de iarna, un strat gros si imbracaminte de protectie impotriva ploii sau zapezii sunt recomandate.
Siguranta In general, aceste destinatii sunt sigure pentru turisti. Totusi, este recomandat sa fiti atenti la bunurile personale, mai ales in zonele foarte aglomerate sau in transportul public.
Kosovo si Albania pot avea unele zone mai izolate, dar acestea nu reprezinta riscuri majore pentru turisti.
Recomandari generale: pastrati acte de identitate si carduri bancare in locuri sigure.
Telefon si internet Telefon: Majoritatea retelelor de telefonie mobila din Europa sunt operationale si in aceste tari, dar este posibil ca roaming-ul sa fie costisitor. Verificati cu operatorul local pentru pachete de roaming avantajoase.
Internet: Conexiunea Wi-Fi este disponibila in majoritatea hotelurilor, restaurantelor si cafenelelor din marile orase, dar in zonele mai izolate poate fi mai limitata.
Curent electric si prize
Tensiune: In majoritatea tarilor din acest itinerar, tensiunea electrica este de 220V, iar frecventa este de 50Hz. Prize: Tipurile de priza sunt de obicei tip C si F (doua sau trei gauri rotunde). Daca aveti un incarcator cu un alt tip de priza, este posibil sa aveti nevoie de un adaptor.
Clasificarea hotelurilor Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
Modificarea ordinii obiectivelor turistice Agentia/ghidul insotitor/ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului, atat inainte de calatorie cat si in timpul programului.
Taxe turisitice In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita la receptie prin intermediu ghidului insotitor.
Politica de cazare in regim partaj Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
Tarife
Data plecarii | Tarif |
---|---|
23.03.2025 | 499 Euro |
15.04.2025 | 499 Euro |
25.05.2025 | 499 Euro |
24.08.2025 | 499 Euro |
29.09.2025 | 499 Euro |
Suplimente, reduceri
Grup minim 35 de persoane. Pentru un grup de 25 - 34 de persoane, se va achita un supliment de 44 euro / pers. Pentru un grup de 16 - 24 de persoane, se poate achita un supliment de 104 euro / pers.
Servicii incluse
-7 nopti de cazare cu mic dejun, in hoteluri de 3*/4* (ca exceptie 2*)
-Ghid insotitor roman
Nu sunt incluse
-Ghizii locali
-Taxe de oras/statiune (se achita de catre turisti, prin intermediul ghidului roman, pentru a fi platita la receptia hotelului)
-Asigurarea storno si asigurarea medicala (recomandate)
Transferuri
Imbarcari/debarcari de pe traseu:
Localitate | Ora de plecare la dus | Loc de imbarcare | Ora de debarcare | |
---|---|---|---|---|
Giurgiu | 07:00 | Rompetrol Giurgiu, B-dul Bucuresti 52 | 20:00 | Rompetrol Giurgiu, B-dul Bucuresti 52 |
Imbarcarea pasagerilor este gratuita si se efectueaza conform tabel de mai sus.
Orase transfer/tarife transfer
Localitate | Tarif/persoana/sens |
---|---|
Adjud | 40 Euro |
Bacau | 45 Euro |
Bals | 35 Euro |
Braila | 40 Euro |
Brasov | 25 Euro |
Busteni | 25 Euro |
Buzau | 20 Euro |
Campina | 20 Euro |
Constanta | 40 Euro |
Craiova | 40 Euro |
Focsani | 35 Euro |
Galati | 45 Euro |
Iasi | 55 Euro |
Mangalia | 45 Euro |
Medgidia | 30 Euro |
Pitesti | 20 Euro |
Ploiesti | 15 Euro |
Predeal | 25 Euro |
Rm. Valcea | 30 Euro |
Rm.Sarat | 25 Euro |
Roman | 50 Euro |
Sibiu | 45 Euro |
Sinaia | 20 Euro |
Slatina | 30 Euro |
Targoviste | 20 Euro |
Transferurile se realizeaza pentru minimum 6 pasageri pentru localitatile din tabelul de mai sus;
TRANSFERURI DIN TARA:
Localitate | Ora de plecare la dus | Loc de imbarcare la tur | Ora de sosire la retur | Loc de debarcare la retur |
---|---|---|---|---|
Adjud | 02:00 | Monument, langa piata, intersectie cu Onesti | 02:30 | Monument, langa piata, intersectie cu Onesti |
Bacau | 01:15 | Autogara Transport Bistrita SA | 03:15 | Autogara Transport Bistrita SA |
Bals | 02:30 | Monumentul Eroilor, Str. Petre Pandrea | 02:00 | Monumentul Eroilor, Str. Petre Pandrea |
Braila | 02:30 | Catedrala Nasterii Domnului | 02:00 | Catedrala Nasterii Domnului |
Brasov | 02:30 | Hotel Aro Palace, B-dul Eroilor, nr.27 | 02:00 | Hotel Aro Palace, B-dul Eroilor, nr.27 |
Busteni | 03:15 | Gara CFR, B-dul Libertatii nr.192 | 01:15 | Gara CFR, B-dul Libertatii nr.192 |
Buzau | 04;00 | Mc’ Donald’ S - KM 0 | 00:30 | Mc’ Donald’ S - KM 0 |
Campina | 04:00 | Casa Bucur DN1 Km 92+250 | 00:30 | Casa Bucur DN1 Km 92+250 |
Constanta | 02:30 | Gara CFR - Extravacanta, Str. Garii, | 02:00 | Gara CFR - Extravacanta, Str. Garii, |
Craiova | 02:00 | Peco Petrom, langa Autogara Bacriz | 02:30 | Peco Petrom, langa Autogara Bacriz |
Focsani | 02:40 | Lidl Focsani, Fosta Autogara | 01:50 | Lidl Focsani, Fosta Autogara |
Galati | 02:00 | Mc’ Donald’ S | 02:30 | Mc’ Donald’ S |
Iasi | 23:00 | Autogara Codreanu (Vis-A-Vis De Gara) | 05:30 | Autogara Codreanu (Vis-A-Vis De Gara) |
Mangalia | 01:30 | Benzinarie Petrom, Sos. Constantei nr.33 | 03:00 | Benzinarie Petrom, Sos. Constantei nr.33 |
Medgidia | 03:30 | Restaurant Balada, Str. Independentei 50 | 01:00 | Restaurant Balada, Str. Independentei 50 |
Pitesti | 04:00 | Benzinarie OMV ( vama) | 00:30 | Benzinarie OMV ( vama) |
Ploiesti | 04:30 | Benzinaria Petrom Metro, DN1 | 23:55 | Benzinaria Petrom Metro, DN1 |
Predeal | 03:00 | Gara CFR, Intrarea Garii, nr.1 | 01:30 | Gara CFR, Intrarea Garii, nr.1 |
Rm. Valcea | 02:30 | Benzinarie Petrom - Calea lui Traian nr. 269B | 02:00 | Benzinarie Petrom - Calea lui Traian nr. 269B |
Rm.Sarat | 03:20 | Profi - Str. Mihail Kogalniceanu | 01:10 | Profi - Str. Mihail Kogalniceanu |
Roman | 00:30 | Petrom, str. Artera Ocolitoare nr. 9 | 04:00 | Petrom, str. Artera Ocolitoare nr. 9 |
Sibiu | 00:30 | Benzinarie LUKOIL, Km 306+888, DN1 | 04:00 | Benzinarie LUKOIL, Km 306+888, DN1 |
Sinaia | 03:30 | Gara CFR, Piata Democratiei, nr. 7, | 01:00 | Gara CFR, Piata Democratiei, nr. 7, |
Slatina | 03:00 | Benzinaria Rompetrol - Str. Pitesti,110-112 | 01:30 | Benzinaria Rompetrol - Str. Pitesti,110-112 |
Targoviste | 04:00 | Benzinarie Rompetrol - Calea Bucuresti 44 | 00:10 | Benzinarie Rompetrol - Calea Bucuresti 44 |
Transferurile se realizeaza pentru minimum 6 pasageri pentru localitatile din tabelul de mai sus;
OBSERVATII
- Orele de imbarcare sunt informative si pot suferi modificari in functie de trafic.
- Pasagerii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15 minute inainte de ora stabilita.
- Transferurile se efectueaza cu autoturismul, microbuzul, minibuzul sau autocarul, in functie de marimea grupului cu autovehicule proprii, conform gaficului din tabelul de mai sus.
- Distribuirea locurilor in mijloacele de transport se face in ordinea inscrierii.
Excursii optionale
Vizitam Split, parte din patrimoniul UNESCO, unde exploram Palatul lui Diocletian, Mausoleul lui Diocletian (transformat in catedrala), Poarta de Aur si Statuia episcopului Grigore din Nin. Continuam cu o oprire in Trogir, un „oras-muzeu” cu influente venetiene, unde vedem Catedrala Sf. Laurentiu. Ultima oprire este pe Riviera Makarska, unde avem timp pentru o baie in Marea Adriatica.
Descoperiti Manastirea Gracanica, parte a Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO, cu frescele sale bizantine din perioada renascentista paleologica. Continuam cu un tur al capitalei Pristina: Piata Skanderbeg cu statuia legendarului conducator albanez, Moscheea Fatih, Biblioteca Nationala cu designul sau unic si Catedrala Catolica dedicata Maicii Tereza.