INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite autocar
Circuit Periplu Balcanic 2023 - 2024

Itinerariu: Cazanele Dunarii - Belgrad - Sarajevo - Mostar - Blagaj - Medugorje - Split - Trogir - Riviera Makarska - Dubrovnik - Boka Kotorska - Cetinje - Podgorica - Castelul Kruje v Dures v Tirana - Ohrid - Canionul Matka - Skopje - Pristina (Kosovo) - Man. Gracanica - Pestera de marmura - Veliko Tarnovo
Date plecare: 01.07.2023, 08.08.2023, 11.09.2023, 26.04.2024, 01.06.2024, 01.07.2024, 08.08.2024, 11.09.2024
Circuit cu autocarul, 8 zile
Tarif: 339 euro/persoana

Program

Ziua 1. Bucuresti - Portile de Fier - Cazanele Dunarii - Belgrad (cca. 595 km)

Ora 05:30 Imbarcare din Bucuresti, Calea Grivitei, Muzeul CFR.
Ora 06:00 plecare pe traseul Craiova -Portile de Fier -Cazanele Dunarii -Belgrad. Traversam Dunarea la Portile de Fier in Serbia si parcurgem Defileul Dunarii cu Cazanele Mari si Mici spre Belgrad. Aici vizitam cetatea Kalemegdan de la confluenta Dunarii cu Sava, ne plimbam pe artera comerciala pietonala Kneza Mihaila si incheiem cu un tur de oras cu autocarul: Templul Sf. Sava, una din cele mai mari Biserica ortodoxe din Balcani, Parlamentul si Piata Republicii. Seara, cazarea in Belgrad la hotel Centar Balasevici 3*(sau similar).

Ziua 2. Belgrad - Sarajevo - Mostar - Medugorje (cca. 440 Km)

Mic dejun. Ne indreptam spre Sarajevo, capitala Bosniei si Hertegovinei. Orasul a trecut printr-o restaurare majora dupa razboiul ce l-a devastat intre anii 1992-1996, perioada in care a suferit un asediu mai lung si decat cel al Stalingradului. Sarajevo, desemnat in 2014 drept Capitala Culturala Europeana, abunda de cafenelele primitoare si magazine de chilipiruri, o amprenta ramasa din perioada stapanirii otomane. Aici vom vizita podul Latin, unde a fost asasinat arhiducele Franz Ferdinand in 1914 si la Stadionul ce a gazduit Jocurile Olimpice de Iarna din 1984. Vom continua cu atractia principal a orasului din prezent, Muzeul Tunelului. Acest Tunel a fost sapat in 1993 de locuitorii orasului pentru a se aproviziona, cand orasul era asediat. Vom vizita de asemenea Catedrala Catolica, Moscheea din sec. XVI Gazi Husrev- Bey si Bazarul Bascarsija. Continuam excursia optionala spre Mostar, unul dintre cele mai bine pastrate orase, unde vom vizita celebrul pod peste raul Neretva, declarat obiectiv UNESCO, ridicat in sec. XVI in timpul domniei lui Soliman Magnificul. La intoarcerea in Medugorje, ne vom opri in Blagaj, la Blagaj Tekke, o manastire musulmana locuita de calugarii Dervisi, construita intr-un decor superb. Seara ne vom caza la Medugorje, renumit loc de pelerinaj, unde vom vizita Biserica Aparitiilor. Cazare in Medugorje, hotel Merci 3*(sau similar).

Ziua 3. Medugorje - Split - Trogir - Riviera Makarska - Medugorje (cca. 370 Km)

Mic dejun. O zi intreaga la dispozitie in Medugorje, sau exursie optionala (45 euro / pers.) in Croatia. Pornim spre Split, pate a patrimoniului UNESCO, pentru un tur de oras: Palatul lui Diocletian, Mausoleul lui Diocletian (transformat in catedrala catolica), Poarta de Aur si Statuia episcopului Grigore din Nin. Urmatoarea noastra oprire va fi in Trogir, un adevarat „orasul-muzeu” si care ne va incanta cu ziduri medievale si bastioane, strazi pitoresti si arcade, toate purtand amprenta puternicei influente venetiene. Catedrala Sf. Laurentiu, dateaza din anul 1213 si domina centrul vechi al orasului. Ultima oprire, pe Riviera Makarska, pentru o baie in Marea Adriatica. Intoarcere in Bosnia pentru cazare la acelasi hotel Merci 3*(sau similar)..

Ziua 4. Medugorje - Dubrovnik - Boka Kotorska - Centinje - Podgorica (cca. 285 Km)

Mic dejun. Plecare spre Dubrovnik, denumit si “Pela Adriaticii”, inscris in patrimoniul UNESCO, oras ce a fost ales ca platou de filmare pentru Urzeala Tronurilor. Vom admira fortificatiile Orasului, Palatul Rectorului si Palatul Sponza, Biserica Franciscana cu faimoasa farmacie din sec. XIV si Turnul Orologiului. Vom vizita Catedrala din Dubrovnik, o impresionanta basilica baroca, a carei constructie a fost finantata de regale Richard Inima de Leu. Trecem frontiera in Muntenegru si continua traseul cu autocarul, spre Boka Kotorska, consideat cel mai sudic fiord si unul dintre cele mai frumoase golfuri din lume.Seara ajungem in Podgorica, actuala capitala a tarii, unde vom vizita centrul orasului. Cazare in Podogorica, hotel Holiday 3*(sau similar).

Ziua 5. Podgorica - Castelul Kruje - Durres - Tirana - Ohrid (cca. 350 km)

Mic dejun. Traversam frontiera in Albania si vom admira Castelul Kruje, devenit legendar datorita incredibilei rezistente timp de peste 25 de ani a albanezilor condusi de eroul lor national Skandenberg, in fata asediilor otomane. Dupa o plimbare prin bazarul din Kruje, unde vom gasi diverse produse artizanale traditionale, pornim spre al doilea oras ca marime al tarii, port la Adriatica- Durres, pentru un tur de oras: Turnul Venetian, datand din sec. al V-lea din timpul stapanirii bizantine, Moscheea Fatih, Baile romane, amfiteatrul si forumul roman, si fosta resedinta a regelui Zugo. Continuam cu vizita capitalei Albaniei, Tirana: pornim din piata Skandenberg, dominata de statuia gloriosului conducator medieval, Turnul cu Ceas, Moscheea Et’hem Bey si muzeul dictatorului comunist Enver Hoxha. Cazare in zona Ohrid din Macedonia de Nord.

Ziua 6. Ohrid - Canionul Matka - Skpje (cca. 180 km)

Dupa micul dejun, exploram Ohrid, supranumit Ierusalimul Balcanilor, datorita multimii sale de biserici, a caror valoare a fost recunoscuta de UNESCO, ce a inclus in Patrimoniul Universal atat orasul medieval, cat si lacul, unic prin biodiversitatea speciilor sale. Orasul a atins apogeul in sec. XI, cand a fost capitala Imperiului Bulgar al Tarului Samuil, dar inca din sec. IX aici a functionat Universitatea Sf. Clement, pe drept cuvant cea mai veche din Europa. In turul pietonal vom admira Biserica Sf. Sofia, Teatrul antic, Fortareata Samuil, Biserica Sf. Clement si Pantelimon, apoi Biserica Sf. Ioan Teologul. La intoarcerea spre Piata Ohrid, ne imbarcam contra cost in barcutele pitoresti de pe lac. Dupa amiaza sosim in canionul Matka, unul din cele mai spectaculoase obiective din tara, in ciuda distantei mici fata de capitala. Apoi incepem turul de oras in Skopje: Casa memoriala a Maicii Teresa, Poarta Macedonia, Piata Macedonia, cu statuia lui Alexandru Macedon, si faimoasa salba de poduri, repere de mare valoare ale orasului, Podul de Piatra, Podul Artelor si Podul Ochiului. Cazare la hotel Wip 3* (sau similar) din Skopje.

Ziua 7. Skopje - Kosovo - Pestera Gadime - Manastirea Gracanica - Pristina - Skopje (cca. 190 km)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Skopje sau excursie optionala (35 euro / pers.) in Kosovo. Vom admira Pestera de Marmura Gadime, apoi manastirea sarba Gracanica, parte a Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO. Frescele sale sunt considerate a fi cele mai valoroase exemple de arta bisericeasca din perioada bizantine, specifice perioadei renasterii paleologe. Excursia optionala continua cu turul de oras in Pristina: Piata Skanderbeg cu statuia legendarului conducator albanez, Moscheea Fatih din sec. XVII, Biblioteca Nationala, cu un aspect exterior original si Catedrala catolica inchinata Maicii Teresa, cunoscuta calugarita albaneza proaspat canonizata ca sfanta. Intoarcere pentru cazare la acelasi hotel Wip 3* (sau similar) din Skopje.

Ziua 8. Skopje - Veliko Tarnovo - Bucuresti (cca. 645 km)

Dupa micul dejun, pornim spre tara. Pe traseu vom face un scurt popas in Veliko Tarnovo, declarat in 1185 capitala celui de-al doilea imperiu Bulgar. Excelent conservata si restaurata, Fortareata Tsaravets strajuieste oraselul de un pitoresc aparte unde veti putea gasi diverse suveniruri pentru cei dragi de acasa. Se continua traseul spre Giurgiu. Sosire in Bucuresti - Calea Grivitei in cursul serii, in functie de trafic si formalitatile vamale.

Tarife

Data plecariiTarif
01.07.2023 339 Euro
08.08.2023 339 Euro
11.09.2023 339 Euro
26.04.2024 339 Euro
01.06.2024 339 Euro
01.07.2024 339 Euro
08.08.2024 339 Euro
11.09.2024 339 Euro

Suplimente, reduceri

- Supliment Cam. Single 99 euro;
- A treia pers. in cam. 325 euro;
- Copil 6 -12 ani in camera cu ambii parinti 315 euro
- Grup minim 35 de persoane. Pentru un grup de 25 - 34 de persoane, se va achita un supliment de 40 euro / persoana. Pentru un grup de 16 - 24 de persoane, se poate achita un supliment de 96 euro / persoana.

Servicii incluse

- Transport cu autocar clasificat, adaptat marimii grupului;
- 7 nopti cazare hoteluri de 3* (ca exceptie 2 stele) cu mic dejun inclus;
- Ghid insotitor din partea agentiei.

Nu sunt incluse

-Intrarile la obiective turistice, inclusiv obiectivele din cadrul excursiilor optionale;
-Taxele de statiune (oras), se achita la ghidul insotitor si acesta la receptiile hotelurilor.
-Asigurarea medicala si asigurarea storno.
-Ghizi locali si excursiile optionale;
-Excursii si programe optionale (minim 30 persoane):

Excursii optionale

Excursie in Croatia la Split si Trogir - 45 euro/persoana;
Excursie in Kosovo - 35 euro/persoana;
*Grup minim 30 persoane

Rezerva acum!