×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite autocar
Circuit Periplu Balcanic 2024

Itinerariu: Skopje- Pristina (Kosovo) - Man. Gracanica - Pestera de marmura - Canionul Matka - Ohrid - Tirana - Dures - Castelul Kruje - Podgorica - Cetinje - Boka Kotorska - Dubrovnik - Medugorje Split - Trogir - Riviera Makarska - Blagaj - Mostar - Sarajevo - Belgrad - Cazanele Dunarii
Date plecare: 30.04.2024, 19.06.2024, 11.08.2024, 15.09.2024
Circuit cu autocarul, 8 zile
Tarif: 385 359 euro/persoana

Program

Ziua 1. Bucuresti - Sofia - Skopje (cca. 630 km)

Ora 05:30 imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Gara de Nord - Muzeul CFR. Ora 06:00 plecare pe traseul Ruse - Sofia - Skopje. In capitala Bulgariei vom vizita Catedrala Alexandr Nevski, construita intre 1904 - 1912 in stil neobizantin, avand o cupola centrala aurita, cu o inaltime de 45 metri. In apropiere gasim si Biserica Sfanta Sofia, din sec. al VI-lea, una din cele mai vechi si un adevarat simbol al orasului. Seara ajungem in Skopje, capitala Macedoniei de Nord, unde incepem turul de oras: Casa memoriala a Maicii Teresa, Poarta Macedonia, Piata Macedonia, cu statuia lui Alexandru Macedon, si faimoasa salba de poduri, repere de mare valoare ale orasului, Podul de Piatra, Podul artelor si Podul Ochiului. Cazare la hotelul Wip 3* (sau similar) din Skopje. Optional supliment 25 euro / pers., pentru doua cazari, la hotelul Hamburg 4* (sau similar).

Ziua 2. Skopje - Kosovo - Pestera Gadime - Manastirea Gracanica - Pristina - Skopje (cca. 190 km)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Skopje sau excursie optionala (35 euro / pers.) in Kosovo. Vom admira Pestera de Marmura Gadime, apoi manastirea sarba Gracanica, parte a Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO. Frescele sale sunt considerate a fi cele mai valoroase exemple de arta bisericeasca din perioada bizantine, specifice perioadei renasterii paleologe. Excursia optionala continua cu turul de oras in Pristina: Piata Skanderbeg cu statuia legendarului conducator albanez, Moscheea Fatih din sec. XVII, Biblioteca Nationala, cu un aspect exterior original si Catedrala catolica inchinata Maicii Teresa, cunoscuta calugarita albaneza proaspat canonizata ca sfanta. Intoarcere pentru cazare la acelasi hotel Wip 3* (sau similar) din Skopje.

Ziua 3. Skopje - Canionul Matka - Ohrid - Tirana (cca. 290 km)

Mic dejun. Exploram canionul Matka, unul din cele mai spectaculoase obiective din tara, in ciuda distantei mici fata de capitala. Apoi pornim spre Ohrid, supranumit Ierusalimul Balcanilor, datorita multimii sale de biserici, a caror valoare a fost recunoscuta de UNESCO, ce a inclus in Patrimoniul Universal atat orasul medieval, cat si lacul, unic prin biodiversitatea speciilor sale. Orasul a atins apogeul in sec. XI, cand a fost capitala Imperiului Bulgar al Tarului Samuil, dar inca din sec. IX aici a functionat Universitatea Sf. Clement, pe drept cuvant cea mai veche din Europa. In turul pietonal vom admira Biserica Sf. Sofia, Teatrul antic, Fortareata Samuil, Biserica Sf. Clement si Pantelimon, apoi Biserica Sf. Ioan Teologul. La intoarcerea spre Piata Ohrid, ne imbarcam contra cost in barcutele pitoresti de pe lac. Seara, traversam frontiera in Albania pentru cazare la hotel 3* (sau similar) din zona Tirana.

Ziua 4. Tirana - Durres - Castelul Kruje - Podgorica (cca. 225 km)

Mic dejun. Dimineata vom vizita capitalei Albaniei, Tirana: pornim din piata Skandenberg, dominata de statuia gloriosului conducator medieval, Turnul cu Ceas, Moscheea Et’hem Bey si muzeul dictatorului comunist Enver Hoxha. Continuam deplasarea spre al doilea oras ca marime al tarii, port la Adriatica- Durres, pentru un tur de oras: Turnul Venetian, datand din sec. al V-lea din timpul stapanirii bizantine, Moscheea Fatih, Baile romane, amfiteatrul si forumul roman, si fosta resedinta a regelui Zugo. Dupa amiaza vom admira Castelul Kruje, devenit legendar datorita incredibilei rezistente timp de peste 25 de ani a albanezilor condusi de eroul lor national Skandenberg, in fata asediilor otomane. Dupa o plimbare prin bazarul din Kruje, unde vom gasi diverse produse artizanale traditionale, pornim spre Muntenegru, pentru cazare la hotel 3*, din zona Podgorica - Cetinje.

Ziua 5. Podgorica - Centinje - Boka Kotorska - Dubrovnik - Medugorje (cca. 285 Km)

Mic dejun. Traversam Muntenegru spre Boka Kotorska, consideat cel mai sudic fiord si unul dintre cele mai frumoase golfuri din lume. Continuam spre Dubrovnik, denumit si “Pela Adriaticii”, inscris in patrimoniul UNESCO, oras ce a fost ales ca platou de filmare pentru Urzeala Tronurilor. Vom admira fortificatiile Orasului, Palatul Rectorului si Palatul Sponza, Biserica Franciscana cu faimoasa farmacie din sec. XIV si Turnul Orologiului. Vom vizita Catedrala din Dubrovnik, o impresionanta basilica baroca, a carei constructie a fost finantata de regale Richard Inima de Leu. Seara vom traversa in Bosnia-Hertegovina, si ne vom indrepta spre Medugorje, renumit loc de pelerinaj, unde vom vizita Biserica Aparitiilor. Cazare in Medugorje, hotel Merci 3*(sau similar).

Ziua 6. Medugorje - Split - Trogir - Riviera Makarska - Medugorje (cca. 370 Km)

Mic dejun. O zi intreaga la dispozitie in Medugorje, sau exursie optionala (45 euro / pers.) in Croatia. Pornim spre Split, parte a patrimoniului UNESCO, pentru un tur de oras: Palatul lui Diocletian, Mausoleul lui Diocletian (transformat in catedrala catolica), Poarta de Aur si Statuia episcopului Grigore din Nin. Urmatoarea noastra oprire va fi in Trogir, un adevarat „orasul-muzeu” si care ne va incanta cu ziduri medievale si bastioane, strazi pitoresti si arcade, toate purtand amprenta puternicei influente venetiene. Catedrala Sf. Laurentiu, dateaza din anul 1213 si domina centrul vechi al orasului. Ultima oprire, pe Riviera Makarska, pentru o baie in Marea Adriatica. Intoarcere in Bosnia pentru cazare la acelasi hotel Merci 3*(sau similar)..

Ziua 7. Medugorje - Mostar - Sarajevo- Belgrad (cca. 460 Km)

Mic dejun. Pornim spre Blagaj, la Blagaj Tekke, o manastire musulmana locuita de calugarii Dervisi, construita intr-un decor superb. Continuam spre Mostar, unul din cele mai bine pastrate orase, unde vizitam celebrul pod peste raul Neretva, obiectiv UNESCO, ridicat in sec. XVI in timpul domniei lui Soliman Magnificul. Apoi ne deplasam spre Sarajevo, capitala Bosniei. Orasul a trecut printr-o restaurare majora dupa razboiul ce l-a devastat intre anii 1992-1996, perioada in care a suferit un asediu mai lung si decat cel al Stalingradului. Sarajevo, desemnat in 2014 Capitala Culturala Europeana, abunda de cafenelele primitoare si magazine de chilipiruri, o amprenta ramasa din perioada stapanirii otomane. Aici vom vizita podul Latin, unde a fost asasinat arhiducele Franz Ferdinand in 1914 si la Stadionul ce a gazduit Jocurile Olimpice de Iarna din 1984. Vom vizita de asemenea Catedrala Catolica, Moscheea din sec. XVI Gazi Husrev- Bey si Bazarul Bascarsija. Seara ajungem in Serbia la Belgrad. Aici vizitam cetatea Kalemegdan de la confluenta Dunarii cu Sava, ne plimbam pe artera comerciala pietonala Kneza Mihaila si incheiem cu un tur de oras cu autocarul: Templul Sf. Sava, una din cele mai mari Biserica ortodoxe din Balcani, Parlamentul si Piata Republicii. Seara, cazarea in Belgrad la hotel Elegance 3*(sau similar).

Ziua 8. Belgrad - Cazanele Dunarii - Portile de Fier - Bucuresti (cca. 595 km)

Dupa mic dejun, pornim spre tara. Pe traseu vom parcurge Defileul Dunarii, cu Cazanele Mari si Mici, spre Portile de Fier, unde traversam Dunarea in Romania. Sosire in Bucuresti - Calea Grivitei in cursul serii, in functie de trafic si formalitatile vamale.

Informatii utile

Persoanele care calatoresc singure pot rezerva cazare in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla sau tripla, in functie de numarul de turisti inscrisi care au solicitat partaj. In situatia in care nu mai sunt alte persoane care sa solicite cazare in regim partaj, turistii vor achita suplimentul pentru camera single.

Tarife

Data plecariiTarif
30.04.2024 EPUIZAT
19.06.2024 385 359 Euro
11.08.2024 385 359 Euro
15.09.2024 385 359 Euro

Suplimente, reduceri

- Supliment Cam. Single 99 euro;
- A treia pers. in cam. 375 euro;
- Copil 6 -12 ani in camera cu ambii parinti 365 euro
- Grup minim 35 de persoane. Pentru un grup de 25 - 34 de persoane, se va achita un supliment de 44 euro / persoana. Pentru un grup de 16 - 24 de persoane, se poate achita un supliment de 104 euro / persoana.

Servicii incluse

- Transport cu autocar clasificat, adaptat marimii grupului;
- 7 nopti cazare hoteluri de 3* (ca exceptie 2 stele) cu mic dejun inclus;
- Ghid insotitor din partea agentiei.

Nu sunt incluse

-Intrarile la obiective turistice, inclusiv obiectivele din cadrul excursiilor optionale;
-Taxele de statiune (oras), se achita la ghidul insotitor si acesta la receptiile hotelurilor.
-Asigurarea medicala si asigurarea storno.
-Ghizi locali si excursiile optionale;
-Excursii si programe optionale (minim 30 persoane):

Excursii optionale

Croatia la Split si Trogir
45 euro/adult
Kosovo
35 euro/adult
*Grup minim 30 persoane

Rezerva acum!