×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite Romania
Circuit Maramures si Nordul Moldovei 2022

Itinerariu: Rohia - Rogoz - Baia Mare - Budesti - Sapanta - Sighet - Poienile Izei - Barsana - Mocanita - Moisei - Voronet Cetatea Suceavei - Muzeul Oului Vama - Moldovita - Sucevita - Putna - Dragomirna - Cetatea Neamt - Agapia - Varatec
Date plecare:
Circuit cu autocarul, 5 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif de la 899 lei/persoana

Program

Ziua 1: Bucuresti - Manastirea Rohia - Biserica de lemn Rogoz - Baia Mare (cca. 610 km)

Ora 05:30 intalnire cu reprezentantul agentiei si imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR.
Plecare la ora 06:00 pe traseul Pitesti - Cluj Napoca - Targu Lapus. In Tara Lapusului, poposim la Man. Rohia. Comoara ascunsa si bine pazita a manastirii Rohia este biblioteca, una dintre cele mai mari si importante din tara. Aici s-au adunat pana acum peste 40.000 volume de carte. Cartile si linistea din acest colt de rai au fost motivele pentru care la sfarsitul anilor '70, scriitorul Nicolae Steinhardt, cel care a regandit notiunea de fericire, alege sa se retraga la Rohia. Tot aici vom admira o prima „bijuterie” din lemn, si anume Biserica de lemn din Rogoz, construita in 1663, inscrisa in Patrimoniul UNESCO. Cazarea la hotel Eurohotel 3* (sau similar) in Baia Mare.

Ziua 2: Biserici UNESCO: Budesti, Poienile Izei, Barsana - Cimitirul Vesel - Sighet - Borsa (cca. 190 km)

Mic dejun. Patrundem in zona Maramuresului istoric si facem prima orpire la Biserica de lemn Budesti din 1643, parte din patrimoniul UNESCO, unde admiram frescele si camasa de zale a lui Pintea Haiducul. Urmeaza Sapanta, unde vom afla povestea insolitelor cruci din lemn din Cimitirul Vesel si a mesterului popular care le-a creat si Biserica de lemn Sapanta-Peri, cea mai inalta biserica de lemn din lume. In Sighetu Marmatiei, vechea capitala a Maramuresului, vom vizita Muzeul Satului Maramuresan. Continuam cu Biserica de lemn Poienile Izei si si Man. Barsana, un complex vast si extrem de pitoresc, unul dintre cele mai des vizitate locuri din Maramures. Seara ne vom caza la hotelul Paltinis / Cerbu 3* (sau similar) din statiunea Borsa.

Ziua 3: Mocanita de pe Valea Vaserului - Moisei - Voronet - Cetatea Sucevei (cca. 225 km)

Mic dejun. In aceasta dimineata ne putem bucura de un program liber in Borsa sau pornim dimineata devreme spre Viseul de Sus, punctul de plecare al mocanitei care strabate pitoreasca Vale a Vaserului. Dupa amiaza ne oprim in Moisei, la mausoleul victimelor masacrelor hortiste, apoi traversam in Bucovina prin Pasurile Prislop si Mestecanis. La finalul zilei, vom vizita Manastirea Voronet, monument aflat in patrimoniul UNESCO, supranumita Capela Sixtina a Estului si Suceava, loc incarcat de istorie in care se face simtita influenta si mostenirea lui Stefan cel Mare, in special cand vizitam Cetatea de scaun, ridicata de Petru Musat si consolidate de marele Stefan. Seara, cazare la Suceava, hotel Continental 3*** (sau similar).

Ziua 4: Suceava - Manastirea Putna - Manastirile pictate - Dragomirna - Suceava (cca. 210 km)

Dupa micul dejun, alocam o intreaga zi pentru unele dintre cele mai importante manastiri din Bucovina, obiective UNESCO: Moldovita, Sucevita si Humor. Pentru inceput, pornim spre unul din cele mai sacre locuri pt. romani, la mormantul lui Stefan cel Mare de la Putna. De asemenea poposim la chilia lui Daniil Sihastru din apropierea satului Putna si la Marginea, la un atelier de ceramica neagra, pentru a vedea ultimii olari traditionali in actiune. Vizitam si Muzeul Oului din Vama, unic in tara si poate in lume prin valoarea artistica a exponatelor. Nicaieri ca in Bucovina, oul nu este privit cu atat de multa dragoste si nici obiceiul ”scrierii” lui ridicat la nivel de arta ca aici. La finalul zilei vizitam Man. fortificata Dragomirna, cu silueta sa inalta si ingusta, impodobita cu o adevarata dantelarie de piatra, unica printre bisericile construite in acea vreme. Cazare la acelasi hotel Continental 3* (sau similar) din Suceava.

Ziua 5: Suceava - Cetatea Neamt - Man. Agapia si Varatec - Bucuresti (cca. 470 km)

Mic dejun. Astazi, in drumul de intoarcere spre Bucuresti, vom vizita impozanta Cetate a Neamtului, construita in sec. XIV si extinsa de Stefan cel Mare si recent restaurata. Pornim apoi spre Manastirea Agapia din sec. XVII, care pastreaza valoroase fresce realizate de Nicolae Grigorescu si Manastirea Varatec din sec. XVIII. Continuam traseul si ajungem la Muzeul CFR de pe Calea Grivitei in jurul orei 22.00, in functie de trafic si conditii meteo.

Rezerva acum!