INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacante in Transilvania

Stim ca iti doresti vacanta perfecta alaturi de cei dragi!
Te rugam sa completezi urmatorul formular cu detalii ce ne vor ajuta in realizarea celei mai bune oferte.

Solicita oferta

Despre Transilvania

Secole de coexistenta a romanilor, sasilor si maghiarilor au creat contextul ideal pentru dezvoltarea unei culturi marcate de contraste fascinante. In calatoria noastra veti descoperi peisaje rurale idilice, orase istorice medievale, situri patrimoniu UNESCO, sate cu biserici fortificate gotice, impozante palate baroce si muzee de rang international.

Atractii:

Bisericile fortificate sasesti
Zeci de splendide biserici sasesti fortificate, pastrate din Evul Mediu sunt raspandite pe dealurile cu vegetatie bogata din sudul Transilvaniei. Biertan, Viscri, Prejmer si multe altele fac parte din patrimoniul mondial UNESCO. La jumatatea sec. al XII-lea, un val de imigranti sositi din nordul Europei a colonizat satele din sudul Transilvaniei. Comertul a Inflorit si asezarile lor s-au extins, dar localnicii au fost nevoiti sa ridice fortificatii pentru a face fata amenintarii otomanilor si tatarilor. In total au fost Inaltate peste 200 de astfel de cetati, care reprezinta a mostenire arhitectonica si culturala unica In Europa. Cele mai Insemnate si mai puternice asezari sasesti au fost orasele Brasov si Sibiu, precum si Incantatoarea cetate medievala Sighisoara. Pentru turisti, marea atractie o reprezinta fortificatiile rurale, precum Prejmer, cea mai vasta citadela din Transilvania, Biertan sau splendida biserica de la Malancrav, unul dintre putinele sate din regiune Inca locuit de o populatie saseasca semnificativa (circa 150 de suflete).

Sibiu
Frumos oras medieval, centru de putere al sasilor din Transilvania, fosta Capitala Culturala Europeana si bijuterie arhitecturala a Romaniei. Pietele largi, monumentele superbe, muzeele cu exponate de mare valoare si festivalurile pline de culoare au transformat acest vechi oras Intr-una dintre cele mai atractive destinatii turistice din Romania.

Sighisoara
Meterezele, turnurile si flesele ce se avanta spre cer fac din Sighisoara cel mai pitoresc oras medieval din Transilvania. Deoarece pastreaza unul dintre cele mai complexe, valoroase si bine conservate ansambluri medievale fortificate din aceasta parte a Europei, Sighisoara a fost inclusa pe lista Patrimoniului Cultural Mondial al UNESCO.

Palatul Brukenthal de la Avrig
Baronul Samuel von Bukenthal a fost guvernator al TransilvanieiIntre 1777 si 1787, colectionar de arta si unul dintre marii iluministi ai veacului. Acesta si-a faurit In Avrig Incepand cu anul 1756 un mic paradis, In care sa-si gaseasca linistea. Lui Brukenthal i-a servit ca sursa de inspiratie la planificarea palatului, ansamblul din Schönbrunn. Resedinta de vara de odinioara a lui Samuel von Brukenthal a fost trezita In anul 2011 din somnul ei adanc. Vreme Indelungata acest giuvaer istoric a ramas In uitare aproape completa In ciuda faptului ca parcul si cladirile se numara printre cele mai de seama monumente din vremea barocului transilvanean.

Castelul Corvinilor
Castelul Corvinilor, numit si al Huniazilor estecetatea medievala a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente dearhitectura gotica din Romania. Ridicat In secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara pe locul unei mai vechi Intarituri si completat de catre fiul sau Matei Corvin, impunatorul castel a fost atent restaurant Intre anii 1965-1970. Cetatea a fost una dintre cele mai mari si vestite proprietati ale lui Ioan de Hunedoara.

Alba Iulia
Alba Iulia Intruchipeaza idealul national, de veacuri, al unitatii nationale. Intre 1599 si 1600, Marele Mihai Viteazu aduce pentru prima oara Muntenia, Transilvania si Moldova sub aceasi stapanire si stabileste capitala tarii la Alba Iulia. Intre 1715 si 1738 douazeci de mii de iobagi lucraaza la construirea cetatii numita Karlsburg (fortareata lui Carol sau Alba Carolina), In cinstea monarhului de Habsburg. Birurile imperiale impuse populatiei rurale i-au Infuriat pe taranii romani care s-au rasculat In 1784, sub conducerea lui Horia, Closca si Crisan, Impotriva stapanilor feudali, In majoritate maghiari. Ca urmare a prabusirii Imperiului Austro-Ungar, la data de 1 Decembrie 1918 s-a semnat In incinta cetatii Actul Unirii Romaniei cu Transilvania.

Manastirea Cisterciana de la Carta
La Carta se pastreaza ruinele manastirii cisterciene, unul dintre cele mai vechi si importante monumente ale stiului gotic timpuriu din Transilvania. Cistercienii sunt un ordin calugaresc originar din Franta, Infiintat In jurul anului 1098 si raspandit In mai multe tari, care tinea cu strictete trei juraminte: castitate, saracie si ascultare. In tara noastra, cistercienii au ajuns In jurul anului 1100 si s-au asezat pe malul stang al Oltului, Terra luata de la valahi cum o numeau ei si au Infiintat manastirea de la Carta. Cistercienii au avut grija ca In scurt timp, abatia sa devina un centru important. Asa se face ca, abatia ajuta financiar pe cei care duceau diferite razboaie si, daca nu-si mai putea recupera banii, primeau In schimb cate o bucata de pamant. Drept urmare, au ajuns In timp sa stapaneasca 10 sate din Imprejurimi.

Manastirea Sambata
Pe valea Raului Sambata, la poalele Muntilor Fagaras, se afla Manastirea Sambata, una dintre cele mai frumoase ctitorii ale marele domnitor Constantin Brancoveanu. La sfarsitul secolului XVII si Inceputul secolului XVIII, In arta romaneasca apare un stil nou, deosebit si anume "stilul brancovenesc", stil ce poarta numele domnitorului roman Constantin Brancoveanu (1688-1714). Perioada brancoveneasca reprezinta o adevarata miscare de emancipare spirituala, atat social cat si artistic. In secolul al XVIII-lea, stilul brancovenesc devine stil national si se raspandeste In toata Tara Romaneasca ajungand chiar si In Transilvania. Stilul arhitectural brancovenesc este recunoscut astazi ca fiind “primul stil romanesc”.

Moara de la Ohaba
Langa Sinca Veche, la Ohaba, cea mai veche moara din Tara Fagarasului Inca macina. Este o moara de apa care functioneaza perfect In ciuda faptului ca are mai mult de 130 de ani de activitate. Pentru turistii care se abat prin aceasta zona a Tarii Fagarasului, o oprire la Moara de Apa de la Ohaba completeaza experienta rusticului, a vietii satului asa cum se mai pastreaza, In crampeie, din vechime. Vechile mori de vant sau de apa, vorbesc de vremuri cand painea noastra avea un cu totul alt gust: mai natural, mai sanatos, mai putin rafinat. Painea taranului roman framantata din faina grauntelor poarta pecetea organicului pierdut pentru cei mai multi din locuitorii aglomerarilor urbane. Iar mecanismul si obiectele originale aflate In incinta morii de la Ohaba sporesc farmecul autentic al acestei instalatii de epoca.

Brasov
Situat la umbra muntilor Carpati, Brasovul, cu frumosul sau centru baroc, este unul dintre cele mai atragatoare orase transilvanene. Aici se afla Biserica Neagra (cea mai mare biserica gotica Intre Viena si Istanbul), Strada Sforii (probabil cea mai Ingusta strada din Europa) si Prima Scoala Romaneasca.

Rezerva acum!