×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Skiathos si Santorini, in Top 30 insule ale lumii

Cititorii Conde Nast Traveler au clasat insulele Skiathos si Santorini in Top 30 insule ale lumii, intr-un studiu realizat de celebra revista globala de travel. Premiile Readers’ Choice Awards ale Conde Nast Traveler sunt cea mai prestigioasa si de durata recunoastere a excelentei in industria de turism, ele fiind denumite si „the best of the best of travel”. Publicate anual, scopul premiilor Readers’ Choice Awards este acela de a recunoaste cele mai bune hoteluri, orase, insule, croaziere si statiuni din lume, in functie de preferintele cititorilor.

Santorini, clasat pe locul 7
Santorini, aflata la capatul sudic al grupului de insule Ciclade din Grecia, a ajuns in top 10... pe locul sapte. Santorini este o insula vulcanica, cu stanci dramatice, ruine antice si orasele pitoresti, despre care se spune ca ar fi sursa de inspiratie a lui Platon, pentru Atlantida. De asemenea, insula este laudata pentru peisajele impresionante. Tuturor turistilor ajunsi aici li se recomanda sa priveasca apusul de soare din Oia, un mic sat de pe coasta sud-vestica, format din case patratoase construite in stanci si varuite in alb. De asemenea, una dintre marile curiozitati a ultimilor ani este casa Angelinei Jolie si a lui Brad Pitt, care se afla aici. O poti vedea daca alegi o excursie organizata de la una dintre agentiile locale de turism.

Skiathos, in top cu Koukounaries
Skiathos, parte a grupului de insule Sporades, din nordul Marii Egee, a fost plasata pe locul 21 de cititorii Conde Nast Traveler. Plina de viata, Skiathos are unele dintre cele mai idilice plaje din Grecia (peste 60). Acestea au atras regizori mari, iar frumusetea lor a fost ilustrata in filme precum „Mamma Mia” (cum probabil stii deja). De asemenea, insula are o viata de noapte nebuna, care zguduie strazile oraselor cu case varuite si acoperisuri de bronz. Cat despre top frumuseti, cititorii mentioneaza ca Koukounaries - o portiune de kilometri lungime cu apa calma marginita de o padure de pini - este cel mai popular tarm al insulei. Daca ai fost in Skiathos, pun pariu ca l-ai vizitat si tu.

Lista completa a celei de-a 27-a editii Readers’ Choice Awards va fi publicata in numarul lunii noiembrie al revistei Conde Nast Traveler. Pana atunci, incepe-ti planurile de vacanta! Au aparut deja oferte pentru vara 2015, iar Skiathos si Santorini fac deja cu ochiul multora dintre noi.
Gina Rotaru

Rezerva acum!