Cele mai importante „travel trends” în 2015

Ți-amintești când stăteai la coadă pentru check-in ca să-ți iei biletul de îmbarcare? Când un apel în străinătate înseamna taxe exorbitante (trăiască Skype) sau când așteptai taxiul în stradă și-l opreai făcând semn cu mâna? Probabil acum îți par antichități și asta pentru că, anual, industria de turism evoluează. Companiile de travel oferă soluții inovatoare la problemele cu care ne confruntăm pe trasee, iar smartphone-urile au ajuns să ne fie navigatoare, portofele, traducatoare, manageri de intinerarii și chiar agenți de travel pentru rezervări. Cu toate acestea, 2015 vine cu noi travel trends, care ne ușurează și mai mult modul de a călători prin lume.

Aeroporturile îți vor urmări fiecare mișcare
Dacă telefonul începe să-ți bâzâie când ești într-un aeroport, ar putea fi alerta specifică locației, activată de balizele din apropiere dotate cu senzori Bluetooth de slabă frecvență, care-ți va spune care exchange oferă cel mai bun deal, câte minute îți va lua să ajungi la poarta de îmbarcare și multe alte tipsuri folositoare. Tehnologia este deja folosită în aeroporturile San Francisco și Amsterdam.

Noi rute deasupra mărilor
Cea mai recentă cale spre Sydney este prin intermediul Qantas A380 din Dallas, cel mai lung zbor din lume, la 8.500 de mile, care durează aproximativ 16 ore. Este unul dintre multele noi zboruri lansate de transportatorii internaționali de top, care încearcă constant să facă zborurile lungi cât mai confortabile. Mai jos, găsești traseele noastre preferate apărute în 2014 și 2015:

Cathay Pacific: din Boston spre Hong Kong
Emirates: din Chicago spre Dubai; din Boston spre Dubai
Etihad: San Francisco spre Abu Dhabi; Los Angeles spre Abu Dhabi; Dallas-Fort Worth spre Abu Dhabi
Finair: Miami spre Helsinki
Hainan Airlines: Boston spre Beijing
Icelandair: Portland spre Reykjavík
Japan Airlines: Los Angeles spre Osaka
Korean Air: Houston spre Seoul
Qantas: Dallas-Fort Worth spre Sydney
Qatar Airways: Miami spre Doha; Dallas-Fort Worth spre Doha; Philadelphia spre Doha
Turkish Airlines: San Francisco spre Istanbul.

Telefonul îți va deveni portofel
Promovat de Google și cimentat de Apple Pay, tranzacțiile mobile sunt pe cale să devină noua normalitate. Sincronizează-ți cardurile de credit și de debit cu Google Wallet (pentru Android) sau Apple Passbook (iOS) și-ți vei putea cumpăra lucruri plasând ecranul telefonului în fața unui senzor de checkout. Privind o pagină de Uber, vei vedea că un număr tot mai mare de aplicații de travel, ca Airbnb și OpenTable, oferă acum tranzacții digitale care fac direct legătura cu cartela telefonului.

O nouă generație de scaune
În semn că premium economy este hotărât să rămână, compania Singapore Airlines – care stabilește un alt high level prin facilitățile ei – a confirmat că introduce în 2015 așa-numita clasă a patra de locuri. Lufthansa și Finnair au lansat-o recent pe a lor, în timp ce Japonia Airlines și-a restructurat complet versiunea de scaune. Rezultatul este ușor de observat: tarife prietenoase asociate cu avantaje și facilități în stil business, inclusiv spațiu mai mare pentru picioare, mese bune, separatoare de confidențialitate, precum și acces la lounge în aeroport.

Îmbarcare și mai lejeră
De anul acesta, Boeing mărește compartimentele bagajelor din avion și le coboară cu 5 centrimetri, pentru a mișcora efortul pasagerilor. Compania a lansat sistemul pentru eficientizarea procesului de îmbarcare cu noile sale Space Bins pentru avioanele 737, care vor apărea în 2015 pe zborurile Alaska Airlines. Aceste compartimente pot stoca până la 171 de articole – o creștere enormă, de 49 la sută din capacitatea curentă. Mai mult, compartimentele vor fi mai joase cu aproximativ 5 centimetri, pentru introducerea mai ușoară a bagajelor. Eficientizare pe linie și confort sporit pentru pasageri. Două beneficii într-un singur travel trend.
Gina Rotaru

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Ce gadget-uri ar trebui să iei cu tine în vacanță

Îți poți cheltui banii pe tot felul de gadget-uri de vacanță bizare – de la periuțele de dinți cu funcții Bluetooth, la prăjitoare de pâine care să-ți imprime selfie-ul la micul dejun… Însă există câteva accesorii tehnice pe care chiar ar trebui să le iei cu tine în vacanță. Vorbim de gadget-uri pe care aproape […]

10 motive să călătorești singur

Mulți oameni se tem să călătorească singuri, dar acest lucru poate avea multe avantaje. După ce am călătorit non stop, mai mult de opt ani, prefer să călătoresc singură spre deosebire de prietenii mei care se sperie de această idee. În 2008 am decis să îmi dau demisia și să călătoresc un an. A fost […]

12 lucruri inutile din bagajul de vacanță

Mergi în vacanță, începi să-ți faci bagajul, dar constați că nu toate obiectele sunt potrivite să “călătorească” împreună cu tine. Ușurează-ți sarcina prin sortarea obiectelor nefolositoare, de la uscătoare de păr și articole de igienă personală la genți de machiaj și reviste. Iată o listă cu 12 lucruri ce nu ar fi cazul sa le […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × two =